На 14 години съм но не ме подценявайте защото съм карал всякакви мотори с много кубици но не и пистов затова сега мисля да си купя кросов мотор но се чудя кой от двата ще е по издръжлив Yamaha Yz450f 2005г. или Honda CRF 450 2005. Моля за съвети.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой от двата мотора ще е по издръжлив?
Свий
X
-
От: Кой от двата мотора ще е по издръжлив?
По начина по който си задал въпроса си личи колко опит имаш ,а и си само на 14 и ще имаш много време да караш мотори .Така ,че моят съвет е да се насочиш към по-слаб мотоциклет ,защото 450 не прощава грешки ! Един 250 или дори 125 крос ще ти е напълно достатъчен .А такова нещо като по-издръжлив няма .Всеки кросов мотор иска безкомпормисна поддръжка ,за да ти служи вярно .
-
E, щом си на 14, няма какво да се ограничаваш с разни цикалки, направо вземай CR 500 нали вече имаш опит с всякви мотори...
Надявам се темата да е шега, ако все пак не е - ваще ще са за бой ако ти вземат нещо повече от 125сс.
Коментар
-
Да, бе да, Вие не познавате момчето и пишете, ей така по инерция.
На теория колкото е по-мощна машината -толкова е по-голям риска от фатални грешки, а на практика човека може да си кара разумно и 1 000 см3 машина, а може и с 50 см3 скутер да се претрепе.
Относно 2-та споменати мотоциклета правилно е да избереш този, който е по-запазен и по-добре поддържан. Добре е, ако при избора ти те съветва някой с повече опит не в управлението, а в ремонтиране на мотоциклети.
И чней, че няма вечни неща, всичко си иска своята поддръжка.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
На 14г. и разумно каране??? Аз на 14г. съм карал мотор , та знам колко съм бил разумен , добре , че тогава нямаше ЦРф450. Изобщо не му трябва такъв мотор , просто няма нито смисъл , нито полза да кара подобен мотор. 250 4-такта или 125 2-такта е мотор за него , по-бързо ще го кара , и много по-добре ще се научи да кара.Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнениеДа, бе да, Вие не познавате момчето и пишете, ей така по инерция.
На теория колкото е по-мощна машината -толкова е по-голям риска от фатални грешки, а на практика човека може да си кара разумно и 1 000 см3 машина, а може и с 50 см3 скутер да се претрепе.
Относно 2-та споменати мотоциклета правилно е да избереш този, който е по-запазен и по-добре поддържан. Добре е, ако при избора ти те съветва някой с повече опит не в управлението, а в ремонтиране на мотоциклети.
И чней, че няма вечни неща, всичко си иска своята поддръжка.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Абе ти ако имаш син на 14 години не съм сигурен ,че ще му купиш 450 крос с чиста съвест .А и мощността и скоростта увличат ,още повече ,когато мотоциклетиста е млад и кръвта му ври .Естествено не познаваме момчето ,все пак може да е от ранга на Петър Петров или Майкал Иванов и да има много опит зад гърба си въпреки 14-те си години . Поздрави !
Коментар
-
Re: От: Кой от двата мотора ще е по издръжлив?
Бъркаш се, точно обратното е!Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнениеНа теория колкото е по-мощна машината -толкова е по-голям риска от фатални грешки, а на практика човека може да си кара разумно и 1 000 см3 машина, а може и с 50 см3 скутер да се претрепе.
Само на теория можеш да караш разумно с 1000 кубика, на практика не!
Коментар
-
Имам син и вече е на 16 години. Като беше на 6 г. му купих АТВ 50 см3 2Т китайче, той обаче караше моето 500см3 4х4, След няма и една година му купих Ямаха раптор 350 см3, и след няколко месеца му купих Кавасаки КФХ450, което кара и до сега. Е това са 4-колки, ще кажете че не са толкова опасни, но само ако не сте карали.Първоначално публикуван от GeToVvV Преглед на мнениеАбе ти ако имаш син на 14 години не съм сигурен ,че ще му купиш 450 крос с чиста съвест .А и мощността и скоростта увличат ,още повече ,когато мотоциклетиста е млад и кръвта му ври .Естествено не познаваме момчето ,все пак може да е от ранга на Петър Петров или Майкал Иванов и да има много опит зад гърба си въпреки 14-те си години . Поздрави !
А когато беше на 12 години купих Хонда ЦРФ 25Х, която макар и смъкната му беше висока и всяко спиране завършваше с падане.
Знам, че по всяко време може да се получи тежко падане с непоправими последствия, има риск и то е голям, но вероятността да се случи е почти една и съща и не зависи много от кубатурата на мотоциклета когато се касае за каране извън пътната мрежа.
А на пътя и с велосипед да си, и пеш да си, като мине тира ...Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Ми сподели де,какво и колко?Първоначално публикуван от Мюнюр Преглед на мнениеНа 14 години съм но не ме подценявайте защото съм карал всякакви мотори с много кубициОправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !
Коментар
-
На неговата възраст съм карал в републиканския шампионат по картинг с двигател ЧЗ 125 шестак. Скоростите са доста сериозни..!
Изобщо не е малко момчето. Ако можете да му помогнете със съвет, помогнете му.. Не е нужно да го подигравате..
П.П. В шампионатите по мотокрос карат и 9 годишни, ако не знаете...
Той пита какъв мотор, от двата, да си купи, ние почваме да го убеждаваме, че не може да кара... Без да го познаваме..?Последно редактирано от trajal; 12-02-16, 19:51.Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието...
.
-----------------------------------------------
0887770735
Коментар
-
Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнениеНа неговата възраст съм карал в републиканския шампионат по картинг с двигател ЧЗ 125 шестак. Скоростите са доста сериозни..!
Изобщо не е малко момчето. Ако можете да му помогнете със съвет, помогнете му.. Не е нужно да го подигравате..
П.П. В шампионатите по мотокрос карат и 9 годишни, ако не знаете...
Той пита какъв мотор, от двата, да си купи, ние почваме да го убеждаваме, че не може да кара... Без да го познаваме..?
И Аз съм на това мнение,видят някой непознат (нов) и давайй, ми момчето пита нещо и толкоз,като не ти се отговаря подмини и тва е кат почна да умуват....
Пич, и двата мотора най-вероятно са" куптори'" с оглед на това че са карани 11г а е зависи колко са карани и как са поддържани обаче, това е доста време за такъв мотор, така че много гледай.....
Иначе и двата са добри и идръжлви!
п.с. То и да е познат, пак голямо умуване пада
Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 12-02-16, 21:53.Не е важно какво караш, а как го караш !
Коментар
-
Колега от форума има много хубав подпис- ти трябва да караш мотора, а не той теб. Да не говорим, че мотора иска и физика, за да го караш. И не гледайте някакви профи състезатели, които карат от 5-6 годишна възраст. На тях това им е работата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар