Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отново...

Да, прав си, искам звук , но от 4-тактова машина , 2-тактовите са на последно място.А не ми отговорихте на въпроса - Дали през сезона есен-зима цените падат малко ?

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
      Ако не си разбрал, е написал, че иска и ЗВУК !
      Аха, не съм разбрал. А относно цените дали падат, мисля, че има нещо вярно, но не съм сигУрен. Но то който е на зор и гледа да вземе някой лев и сега ще го пусне на по-ниска цена.

Коментар

Мерси за отговора , относно избора на мотор : Ами може да 2-тактово от рода на yz/kx 125 , но само в краен случай. Чакам съвети за закопуване и тн.

Коментар

Първоначално публикуван от presiil Преглед на мнение
          Да, прав си, искам звук , но от 4-тактова машина , 2-тактовите са на последно място.А не ми отговорихте на въпроса - Дали през сезона есен-зима цените падат малко ?
          Незнам какво имаш предвид , като искаш кросова машина , кросовите мотори са предимно за състезания , не за пътеки и горски пътища. Мислиш ли ,че 10-12 годишен кросов мотор , ще е в добро състояние , като имаш предвид , че тези мотори са правени да изкарат една , максимум две години. Аз ти предлагам да се насочиш към някое ендуро от типа на: Suzuki DR 250-350 , Honda XR 400 , Kawasaki KLX 250 , може да попаднеш на свестен мотор, за парите които си отделил. Със всички от изброените мотори , можеш да караш на писта , по пътеките , и да скачаш. В мобилето има една мото къща , на изхода на Карлово , има доста добри предложения , и моторите ми се виждат читави.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
            Незнам какво имаш предвид , като искаш кросова машина , кросовите мотори са предимно за състезания , не за пътеки и горски пътища. Мислиш ли ,че 10-12 годишен кросов мотор , ще е в добро състояние , като имаш предвид , че тези мотори са правени да изкарат една , максимум две години. Аз ти предлагам да се насочиш към някое ендуро от типа на: Suzuki DR 250-350 , Honda XR 400 , Kawasaki KLX 250 , може да попаднеш на свестен мотор, за парите които си отделил. Със всички от изброените мотори , можеш да караш на писта , по пътеките , и да скачаш. В мобилето има една мото къща , на изхода на Карлово , има доста добри предложения , и моторите ми се виждат читави.
            +1.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Да бях написал точно това , но ми е бъгав интернета нещо о.0...та както и да е , по темата и аз се насочих към dr-z и там подобни, но някак си исках да е кросов (да сетих се , че може да се сложат други пластмаси и тн.) но както и да е .... да видях това в mobile-то заслужава си да се види , но искам да попитам две неща
              1.Дали може да се намери някоя Wr за тези пари.
              2.Дали цялата ауспусна система на малко по-новите ендурота е съвместима с тази на кросачетата ? Блягодаря

Забравих да кажа , че ако е кросов ще може да се поддържа , и видях Yamaha yz426f за 2200 лева ? А ако е ендуро предпочитам нещо с водно охлаждане , нещо от сорта на Wr , Dr-z....

Коментар

Първоначално публикуван от presiil Преглед на мнение
                Да бях написал точно това , но ми е бъгав интернета нещо о.0...та както и да е , по темата и аз се насочих към dr-z и там подобни, но някак си исках да е кросов (да сетих се , че може да се сложат други пластмаси и тн.) но както и да е .... да видях това в mobile-то заслужава си да се види , но искам да попитам две неща
                1.Дали може да се намери някоя Wr за тези пари.
                2.Дали цялата ауспусна система на малко по-новите ендурота е съвместима с тази на кросачетата ? Блягодаря

Забравих да кажа , че ако е кросов ще може да се поддържа , и видях Yamaha yz426f за 2200 лева ? А ако е ендуро предпочитам нещо с водно охлаждане , нещо от сорта на Wr , Dr-z....
                Свестен wr до 2500 едва ли ще намериш(поне 3500,4000 ще ти трябват), а този yz за 2200 за да е на тази цена или е за части или изживява последните си мигове живот.... А и до колкото разбирам от първия ти пост си начинаещ, ако е така yz-тките са сериозни машини и определено не са за теб!

П.П. За тия пари, който си приготвил, тоест баща ти, само свястна въздухарка от миналия век може да намериш, но и това е под въпрос...
                Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Мерси за отговора , но прочете ли някои други мои мнения , в които пише , че може и да е 125 2-тактово , а и намерих доста такива в рамките на +/- 1800 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
                    П.П. За тия пари, който си приготвил, тоест баща ти, само свястна въздухарка от миналия век може да намериш, но и това е под въпрос...
                    Ей, изказа се пък и ти.... Ще намери, може да не е чист крос, но на тази цена има хубави !
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                      Ей, изказа се пък и ти.... Ще намери, може да не е чист крос, но на тази цена има хубави !
                      Ами не се стискай, щом има и явно знаеш, кажи къде са? Хем на колегата ще помогнеш, хем и някой друг може да търси....
                      Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Всичко е до късмет!Имаш ли го,можеш да си купих що годе,добра пърпалетка,а пък евтино!Ако попаднеш на хора,дето не разбират и имаш повечко късмет,стават нещата!Пожелавам ти и ти да имаш този късмет при покупката на моторетката ти!
                        Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Това с една-две години живот на кросовите мотори не е вярно. Тези мотори се чупят, но се и поправят, подменят се части. И то за много по-малко пари отколкото за 4Т кросов. Над 300 лева ти е буталото за 4-тактовия 250 кубика, 260 и повече сигурно е биелата, два клапана да ти сложат нови са още 300 лева, масло се сменя често, клапани се преглеждат, гумите се ядат, веригата заминава, окачване се разбива (лагери комплект по 100-130 лева само по линковете) и т. н. Иска си редовно преглеждане и поддържане, ако ще го Караш. Ако само се возиш ще е доста различно. Колкото повече газ му даваш, толкова повече пари ще ти трябват, за да е в кондиция.
                          Моят е хонда 125 кубика, на 13 години е и върви заедно с Ктм 2008-ма 125 сс. Така че това с една-двете години въобще не е вярно. То и ендуро можеш да сринеш за един месец, ако ще е да е от магазина. Чупи се, ама се и прави. Въпросът е, че трябват $$$$.

Коментар

Никой не е казал , че живота на кросовите мотори е една-две години , професионално се ползват за толко , просто защото се подлагат на тежки натоварвания , всяка година излиза нов модел ,и самия производител е предвидил да изкарат толко. Докато на един XR или DR , само сменяш маслото , то цената на професионалната подръжка на един кросов мотор за две години , надвишава цената на самия мотор , мислиш ли , че някой го прави това в продължение на 10-12г.? Освен това повечето мотори на тези години , са събрани от частите на 5-6 мотора , взети от някоя морга , по двигателите им не е останала здрава резба. Колегата щом е решил , нека си вземе кросов мотор за 2000лв. , човек се учи най-добре от грешките си.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Да прав си , ама грешка за 2000 лева не ми се струва много разумна. Както казах ,че МОЖЕ и да е ендуро така , че ще се оглеждам има и някои свестни ето например Yamaha tt 125 вчера видях в мобиле-то , да знам че е 2-тактово ама беше за около 1300 - 1400 лева , та имам впредвит , че ще ми останат пари и за подръжка , екипировка и тн..пък и таман ще се науча да карам що-горе добре всякъкви съвети са ми добре дошли от вас.

Коментар

Мерси за отговорите отново , но грешка за 2000 лева нещо не ми се ще хаха.А ако трябва има и възможност да се вземе някоя 2-тактова пръщялка (125 цц естественно/ендуро)да се науча да карам както трябва.Ето например гледах някои Yamaha , Aprilia и тн. но с ендуро-тата не съм много навътре.НО ако излезе оферта за 250+ 4-тактово няма да му мисля много (е , ще се консултирам с вас първо).Та исках да кажа , че може и да е 125 2-тактово (водно охлаждане разбира се) , чакам съвети

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X