Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по, по, най... в мото и суперкроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Предлагам да се отвори една нова тема за този спор "АМА мотокрос срешу Световен Шампионат по мотокрос " че малко я объркахме.Мисля че има какво още да се каже в този спор.

Коментар

Първоначално публикуван от m.x.t Преглед на мнение
      Предлагам да се отвори една нова тема за този спор "АМА мотокрос срешу Световен Шампионат по мотокрос " че малко я объркахме.Мисля че има какво още да се каже в този спор.
      Те нещата са ясни...свали си някой торент от АМА мотокрос препоръчвам ти от времето когато се състезават Карлмайкъл и Стюарт.
      [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
        Те нещата са ясни...свали си някой торент от АМА мотокрос препоръчвам ти от времето когато се състезават Карлмайкъл и Стюарт.
        Нещата са ясни? Спомни си последното състезание на Евертс.Както и последната купа на нациийте в която участва Стюарт.Не мисля че разликата в нивото е толкова голямо.Преди време четох интервю на Евертс в което той казва че Кармайкъл е по бърз но всичко зависи от трасето.Не защитавам никой но си мисля че малко преувеличавате.Даже на последната купа на Нацийте видяхте как Кайроли победи Рийд и Дънджи.И още нещо тук вече говорим за мотокрос а не за суперкрос.Двете неща са много различни.

Коментар

Първоначално публикуван от m.x.t Преглед на мнение
          Нещата са ясни? Спомни си последното състезание на Евертс.Както и последната купа на нациийте в която участва Стюарт.Не мисля че разликата в нивото е толкова голямо.Преди време четох интервю на Евертс в което той казва че Кармайкъл е по бърз но всичко зависи от трасето.Не защитавам никой но си мисля че малко преувеличавате.Даже на последната купа на Нацийте видяхте как Кайроли победи Рийд и Дънджи.И още нещо тук вече говорим за мотокрос а не за суперкрос.Двете неща са много различни.
          Значи трасето е малък фактор за такива професионалисти като тях. Все едно на трасето в Севлиево да докараш Рийд и Филипаертс, и Филипаертс да го бие защото е карал преди трасето. Не мисля. Аз пак казвам, че Евертс е по-добър от Стюард в цял Шампионат, но като цяло са на едно ниво. Над тях изпъква Кармайкъл. Рийд според мен винаги е бил в сянка. Незнам много говорим различни мнения за това е купата на нациите. Събираш ги всичките и ги пускаш и гледаш. Не случайно американците бият, може би не са най-силни като единици, но като цялото тримата им състезатели по напред спрямо конкуренцията. Може Кайроли да ги е дънил един манш, ама после нищо не направиха италианците. Все пак е отборно състезание.

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
            ......Аз пак казвам, че Евертс е по-добър от Стюард в цял Шампионат.....
            Стига моляти се Стюарт е най-бързия човек на планетата.... Добре, че ни отвориха тема да си спорим на воля Появяват се легенди като Макграт, Карлмайкъл сега идва Стюарт и професионалистите, журналистите и феновето му лепват The fastest man on the planet мисля, че тука можем да сложим една голяма точка .

Имам малко и за след точката: Появи се сега Дънджи можеби следващия голям талант победи JS7 два пъти при извънредни обстоятелства и някои хора го коронясаха. Не бързайте толкова. Ще видите какво е полудяла 450 YZF просто още малко време за рехабилитация му трябва. Още първото състезание не беше в кондиция и въпреки всичко показа на хлапето как се кара.

Коментар

До: Кой е по, по, най... в мото и суперкроса

Оо, Дънджи навярно е следващия Кармайкъл. Макар, че и на Вилопото се надявах. АМА мотокроса ще е много интересен тази година! Там Вилопото е в силата си, дано уаства и Буба тази година и ще е по-голям екшън и от суперкроса...
              К. Кулев

Коментар

Винага трасето е фактор.Няма значение колко голям състезател е.Тук никой не спори че е най бързия (Стюарт), но не е непобедим.Евертс го победи както и Пурсел.А пък ние говорим за нивото като цяло.Искам да кажа че има един или двама състезатели които се открояват и останалите са на европейското ниво.Както казах ще видим Майк Алеси в Севлиево, а той е един от най-бързите състезатели по мотокрос в Щатите.

Коментар

докато изпревари всички стартирали по-добре се оказа на над 6 сек, след домакина. Помислих си, че Евертс ще вземе да го бие... Точно след три обиколки, Рики стигна и задмина Стефан като спрял. По външната треактория в един завой докто Евертс беше вътре. Просто го задмина както задминава някого с една обиколка. Някой с повече свободно време може да извади филмче. Се ще го има някъде в нета...
                  Какво повече да се каже по темата!? Нали се сещаш че Евертс я е карал тая писта толкова пъти, че да има страхотно предимство. Според мене тия момчета като Карлмайкъл, Джеймс и дори Рийд в младите си години ...тях просто не ги интересува трасето те просто го прелитат. Не съм виждал никой тук да кара така. Те просто са прекалено откачени за да правят неща които други състезатели не биха си и помислили. Рики казва за Стюарт той поема рискове които друг състезател не би поел! Колко пъти съм гледал Стюарт особено когато изостава извлича такива неща от мотара и от пистата че можеш да се диш и да гледаш с отворена уста. Е да по някога се размазва брутално но.... скороста която постига си има цена. И не мисля че Дънджи ще постигне такава скорост едва ли някой скоро ще постигне такава скорост.

Жалко че пистите в суперкроса се променят постоянно и не може да се види кой състезател е дал най бързо време на определена писта. Макарче колкото пъти съм гледал Джеймс винаги най-бързата обиколка е била негова. Мисля обаче че в АМА Мотокроса пистите не се променят макарче не съм сигурен даже хич та е евентуално там да се види кой държи рекордите.

Коментар

Мисля обаче че в АМА Мотокроса пистите не се променят макарче не съм сигурен даже хич та е евентуално там да се види кой държи рекордите.
                    Много малко ги променят. В смисъл от време на време добавят някоя секция или скок, за да е по-интересно и да има развитие. Има една, незнам коя, която някои години я карат на обратно, но общо взето не се променят драстично и то не всеки сезон. Все пак има значение коя година в каква конфигурация е била пистата за времената.

Коментар

За да засичаш времена на трасе, то трябва да бъде в идеални равни условия.
                      Трасето да е еднакво влажно и да е обработено.
                      Щото два коловоза да ти избягат по различна крива от завоя и си го втасал с десети от секундата.
                      За различна влажност пък да не говорим.

Коментар

За рекорд на трасе в мотокроса не може да се гледа, защото трасетата се променят не от кръг за кръг а и по време на самото състезание. Докато на писта условията се менят много малко, на практика почти само температурата (и повърхността дали е влажна, дали има наслоена гума), в мотокрос, суперкрос, ендуро, а и супермото в офф-роуд частта, трасето се мени толкова драстично, че често времената в рамките на 20 мин. състезание се променят с 2-3 сек (говоря за идеалното време на един и същ пилот, каращ по един и същ начин/трактория). Не е правилно да се съди по сравнение на резултати от две различни тренировки дори, та камо ли в две различни състезания в две различни години. Сравненията са коректни само когато и двамата състезатели са на трасето по едно и също време.
                        К. Кулев

Коментар

Незнам дали сте слизали на трасето в Севлиево, след като е приключил кръг от световния шампионат, но такива коловози има по завоите, че може да се уплаши човек, буквално вдигат вираж по 60-80см. Тогава времената падат с по 6-8 сек на обиколка. На пясъците в Белгия и Холандия пък да не говорим, там стъпенките на мотора се изтъркват, толкова са дълбоки коловозите.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ами какво да кажа..... поздравявам модератора който е сложил заглавието на темата: "Кой е по,по най..." имаше едно такова детско предаване май

Лично за мене най-бързия състезател до сега за всички времена е Джеймс Стюарт дали ще се запомни и като най великия ще покаже времето и той самия!

Коментар

Лично за мене най-бързия състезател до сега за всички времена е Джеймс Стюарт дали ще се запомни и като най великия ще покаже времето и той самия!
                              За мене това е МакГрат.
                              Поне фактите го говорят - спечелените титли!
                              Едва ли Буба ще го надмине, особено като гледам тая година как го тупат младоците

Всяко останало сравнение, небазиращо се на факти, е субективно!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                                За мене това е МакГрат.
                                Поне фактите го говорят - спечелените титли!
                                Едва ли Буба ще го надмине, особено като гледам тая година как го тупат младоците

Всяко останало сравнение, небазиращо се на факти, е субективно!
                                Не си разбрал това което написах. Според мен най бързия състезател до този момент в изторията на мотокроса и суперкроса е Джеймс Ст', дали ще стане велик като спечели още три титли поне времето ще покаже. А факти за това колко е бърз Джеймс... шегуваш ли се ??
                                Като не ми вярваш на мене питай Рики Карлмайкъл, той ще ти каже какво да е да се състезаваш с дявола

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X