Ами имам предвид че едва ли щеше да се пребори за място на подиума макарче кой знае ...аз съм си особено негативно настроен към него така че .... незнам да ли ще има много кал но дори и на много кална писта тия момчета постигат доста добра скорост и скоковете са си скокове за разликата от свет. шампионат по мотокрос където има ли много кал просто няма летене.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой е по, по, най... в мото и суперкроса
Свий
X
-
Последно редактирано от Жоро Донечки; 26-01-10, 15:57.[IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]Тагове: Няма
-
.... незнам да ли ще има много кал но дори и на много кална писта тия момчета постигат доста добра скорост и скоковете са си скокове за разликата от свет. шампионат по мотокрос където има ли много кал просто няма летене.[/QUOTE]
Ти ги изкара че тези на световното са гола водаАко си гледал предишното състезание имаше кадри преди малкия клас от една много яка кал.Виж че едвам минаваха.Но ще видим.Още малко остава.
-
До: AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията
Хе хе... Борисе, в грешка си...
Гледай това дето Мартин ти каза... преди старта на малките...
Абе нещо ми се струва, че вие тия от Щатите ги мислите за извънземни???
Ако е така яко се бъркате
Там има един Буба(който според мен е по-слаб от Евертс до като караше той, но това е лично мнение, не искам да пораждам полемики в тази тема), който бих казал е незначително по-добър примерно от Кайроли. Всичко останало е на едно ниво със световния шампионат
Не ги надценявайте, че някой хора ще си извадят грешни впечатления.
Тук в случая самия суперкрос е доста атрактивен като дисциплина.
Шоуто което правят по самата организация и мангизите които се въртят там са други.
А единствения шампионат по суперкрос, където са събрани на куп повечето от най-добрите е този в Щатите.
Или казано иначе това е световния шампионат по суперкрос.
Затова и интереса е толкова голям към него.
Това е всичко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнениеХе хе... Борисе, в грешка си...
Там има един Буба(който според мен е по-слаб от Евертс до като караше той, но това е лично мнение, не искам да пораждам полемики в тази тема), който бих казал е незначително по-добър примерно от Кайроли. Всичко останало е на едно ниво със световния шампионат
Шоуто което правят по самата организация и мангизите които се въртят там са други.
А единствения шампионат по суперкрос, където са събрани на куп повечето от най-добрите е този в Щатите.
Това е всичко.дори и АМА мотокроса е на съвсем различно ниво няма спор според мене на тема
[IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]
Коментар
-
Това е всичко.[/QUOTE]
Не сам съгласен за всичко което каза,но няма да се превръща тази тема в спор но Буба е просто мн по атрактивен карач и според мен по добър и от Евертс и Каѝроли(на него сам пак мн фен) и бих казал че поне американците винаги са било ниво над нас и в подготовка и в шоу!![I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнениеХе хе... Борисе, в грешка си...
Това е всичко.Че американците не са с две пишки това е ясно. Дори редовно в къщи като гледаме купата на нациите се караме, защото аз съм на противоположното мнение и за мен в Европа има неколцина подрастващи, които след време ще превземат САЩ, но моментното състояние на Европейският елит е бих казал трагично. Има един Кайроли, който е добър карач ама ако отиде в САЩ в тройката няма да е. Да не говорим, че той суперкрос не кара и няма да кара, защото е рисково. Другите в Европа са гола вода. Пак казвам откроява се един германец, един англичанин (кара сега в САЩ) и един французин. Друго няма. Ако европейците си мислят, че са голяма работа да пробват да да се пуснат в АМА мотокроса, да не говорим за суперкроса. Мисля, че от 2012 Световният Шампионат МХ1/МХ2 ще се слива до някаква степен с АМА Мотокрос и тогава спокойно ще можем да ги сравним.
Относно Чад Рийд според мен времето му е минало и до 1-2 години много ще го пердашат.
Джеймс Стюард е голяма класа, но постоянно пада и не е стабилен. Може би ако ги сравниш с предателя Евертс и ги пуснеш в един Шампионат Евертс по точки ще бие, защото кара на сигурно. Но пък Евертс също не кара суперкросКоето доказва, че супекроса не е за всеки и ще ви кажа защо. В Европа няма пустини, няма свободни терени, така че ако искаш да тренираш супекрос няма къде. Докато в САЩ всички професионално занимаващи се състезатели с мотокрос и суперкрос от малките кубици до големите имат свободни терени и собствена възможност да правят трасета. И примерно преди да почне сезона те имат точните чертежи на пистите вземат багера и правят. И така наизустяват пистата до малки подробностите, та като отидат на състезанието те вече са я карали. Вече от там се вижда кой раздава ръчка и така. Поне така съм чувал разкази на хора, които са били в САЩ и са го виждали това.
Но мисля, че голямата заслуга в момента Стюард, Дънджи и другите елитни състезатели в САЩ да са номер 1 е само една. Кармайкъл се отказа и това им даде шанс. Ако не се бе отказал нещата щяха да са коренно различни. Просто той е едно ниво на всички други. Жалко наистина, че неможем да го гледаме, но така си е преценил, че риска е голям и няма смисъл да продължава да кара.
Същото е със Стефан Евертс. Колкото и да не го тача, ако не се бе отказал Кайроли и компания нямаше да видят титла в МХ1. Кой Нагел ли ще бие Евертс или Филипаертс. МХ1 е толкова слабо в момента, че показва какъв е облика на мотокроса в Европа за жалост. И проблема е един единствен паричните награди... те просто липсват.
Да се надяваме Роксен, Маскуин и Анстии до няколко години да почнат да дерат американците.
Според мен така стоят нещата
Коментар
-
Е, чак Кайроли да не влезе в тройката се съмнявам.Миналата година на един от кръговете кара Клемент Десал и се класира на 3 място.А сега на Суперкроса в малкия клас кара Паулин и се движи доста добре.Според мен там има няколко човека които се открояват от останалите, но иначе не бих казал че нивото е кой знае колко по различно.Ще видим и Майк Алеси какво ще направи в Севлиево
Какво имаш предвид за 2012г. Ще има общ шампионат ли?
Коментар
-
Това че няма награден фонд в Европа си е пълната истина, а от своя страна паричките са голям стимул. А някой знае ли какъв е наградния фонд при малките, защото там агресията не е по-малка от големите, та да преценим дали при тях стимула е финансов или не.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Мисля, че изобщо няма спор, че в Щатите нивото си е по-високо. За суперкрос изобщо няма какво да говорим. В Европа почти няма такъв. Световния шампионат е там. Мотокроса- не мисля, че може да се твърди, че световния шампионат е слаб. Самия факт, че Каироли имаше моменти през миналата година, в които му беше много трудно и се движеше извън петицата без да е имал някакви проблеми... Лесно спечели титлта наистина, но не беш непобедим.
Срещите между Европа и Америка са всяка година на Купа на нациите. Тази година нещата за американците изглеждаха зле, отбора им не беше от топ звездите, имаха пролеми по време на състезанията и пак победиха. Колкото до Евертс, спомням си срещата му с Кармайкъл преди години, пак на Купа на нациите. Тогава беше май в НамурНе съм сигурен точно за трасето, но беше в Белгия- у Евертс. Рики не беше виждал пистата никога. Евертс направи холшот и отлетя, а Кармайкъл докато изпревари всички стартирали по-добре се оказа на над 6 сек, след домакина. Помислих си, че Евертс ще вземе да го бие... Точно след три обиколки, Рики стигна и задмина Стефан като спрял. По външната треактория в един завой докто Евертс беше вътре. Просто го задмина както задминава някого с една обиколка. Някой с повече свободно време може да извади филмче. Се ще го има някъде в нета...
К. Кулев
Коментар
-
Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнениеТова че няма награден фонд в Европа си е пълната истина, а от своя страна паричките са голям стимул. А някой знае ли какъв е наградния фонд при малките, защото там агресията не е по-малка от големите, та да преценим дали при тях стимула е финансов или не.Там обаче нещата са много различни- нищо общо с нивото на кроса. Което МНОГО странно...
К. Кулев
Коментар
-
Първоначално публикуван от m.x.t Преглед на мнениеЕ, чак Кайроли да не влезе в тройката се съмнявам.Миналата година на един от кръговете кара Клемент Десал и се класира на 3 място.А сега на Суперкроса в малкия клас кара Паулин и се движи доста добре.Според мен там има няколко човека които се открояват от останалите, но иначе не бих казал че нивото е кой знае колко по различно.Ще видим и Майк Алеси какво ще направи в Севлиево
Какво имаш предвид за 2012г. Ще има общ шампионат ли?Паулин е от френската школа. Трасетатата във Франция са с много скокове и това допълнително му помога за супекроса. Значителен напредък има наистина.
Калин е абсолютно прав за онова състезание. Просто Кармайкъл ги изби. Незнам дали сте чували, но преди 3 години някъде имаше едно интервю с шефът на АМА (ако не се лъжа). Тогава горещо коментираха темата за 450 сс и преминавате им в 350 сс, заради много падания и главно визираха Стюард. Тогава щефът на АМА каза, че само двама човека могат да изцедят до край 450 сс и да използват пълните му възможности. Ставаше на въпрос за Кармайкъл и Евертс. Макар и така да е аз не мога да ги сложа на едно ниво. Кармайкъл е над Евертс, по каране, техника универсалност и разбира се лоялност. Дори и последното да няма много значение
Ще разпитам за Световното през 2012 и ще напиша.
Коментар
-
Факт е, че нивото на мотокроса в Щатите е малко над европейското.
Обаче няма как и да е иначе като там са най-големите пари за моторните спортове от цял свят.
Пазара за машини, аксесоари и резервни части е огромен и е над всички останали континенти. Няма как производителите да не наливат там основните кинти. Няма как професионализма там да не е на най-високо ниво.
Всичко е бизнес, състезателите, съответно и състезанията са инструмент на този бизнес.
Ние харесваме спорта и си се кефим от тук.
Всичко това е нормално.
Единствено ни е малко яд, че при нас, нашите момчета няма как да достигнат това ниво и да искат, но и това е разбираемо.
В крайна сметка всичко това е една игра, прераснала на днешно време в бизнес. Лошо няма или пък има - не знам.
Важното е всяка жаба да си знае гьола и да си знае възможностите колко скача, и дали може да прескочи в съседния гьол, а и дали другите жабоци там няма да я стъпчат.
Но да знаете, че от всеки гьол може да изскочи яка жаба, въпросът е как да стигне до най-хубавия гьол.
п.п. Иначе на купата на нациите пък беше Дънджи, който до момента доминира в суперкроса, НО не мисля, че доминираше на купата през есента
Коментар
-
Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнениеЗнаете ли, че има българин спечелил кръг от АМА СупермотоТам обаче нещата са много различни- нищо общо с нивото на кроса. Което МНОГО странно...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Калин КулевЗнаете ли, че има българин спечелил кръг от АМА Супермото
Първоначално публикуван от tinchomtvМного интересно кой е това и кога става?A състезателя е Алес Хлад, който е българин от словенски произход
OFFICIAL RESULTS
2007 AMA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP
MOODY GARDENS, GALVESTON, TEXAS – NOVEMBER 3, 200
AMA PPG Supermoto Unlimited presented by M&R Products Race results
Pos. No. Rider name Hometown Bike Laps Pts Team name
1 96 Ales Hlad Sofia, Bulgaria KTM 560SMR 15 25 KTM / Motoracing
2 8 Kurt Nicoll Temecula, CA KTM 560SMR 15 22 KTM Hard Equipment / Dunlop / Akrapovic / Silkolene / Acerbis / VP Fuels /
3 21 John M. Lewis Brandamore, PA KTM 560SMR 15 20 none listed
4 23 David Baffeleuf France Husqvarna TC510 15 18 LA Fuel GP Husqvarna / Husqvarna
5 33 Adam Cini San Diego, CA Husqvarna SMR510 15 16 Husqvarna USA / LA Fuel / Dunlp / FMF / Beringer / Maxima / Marzocchi /
6 1 Benjamin T Carlson West Bend, WI Aprilia SXV550 15 15 Factory Aprilia Rip It Energy Racing / Parts
7 64 Travis C Marks Torrance, CA KTM 560SMR 15 14 Rockstar / Hart&Huntington Tattoo Co. / Carter Powersports / Connection /
8 10 Josh W Chisum Bakersfield, CA KTM 560SMR 15 13 BP Racing / Troy Lee Designs / Supermoto Engineering / Dunlop / Scoderia
9 13 Brian Capper Johannesburg, KTM 560SMR 15 12 KTM Hard Equipment / Dunlop / Akrapovic / Silkolene / Acerbic / VP Fuels /
10 502 Robert P Loire Salem, WI Husaberg FS650c 15 11 Husbaerg / Michelin / Beringer Brakes / JMS Performance / Factory
11 154 Monte Frank Oklahoma City, OK ATK 500 15 10 AJAX KTM / M&G Homes / RTM Motorsports / Fly Racing / VP Fuels /
12 89 Donald J Wanat Woodinville, WA KTM 560SMR 14 9 Rockstart / Hart&Huntington Tattoo Co. / Carter Powersports / Connection /
13 114 Brandon Stooksbury Knoxville, TN KTM 560SMR 14 8 Spy / FMF / Troy Lee Designs / Sidi / RK Chains /
14 132 Ryan D Davis Mulvane, KS KTM 560SMR 14 7 N-Motion / Decal Works
15 999 Chad E Phipps Mulvane, KS KTM 560SMR 14 6 N Motion / Decal Works
16 97 Michelle Disalvo Waterford, CA Husqvarna SMR510 14 5 SC Racing / HP by Stan / Sodco / SME / Hall's Husky / Thanks Stormy
17 153 Chris Kemp Ellsworth, IL KTM 560SMR 13 4 Bloomington Power Sports / RTR Cycles / GG Macsade
RACE TIME: 14:55.526 min.
WINNER'S AVG. LAP TIME: 00:59.7
http://www.motorsportsjournal.com/ar...lt_72.php#more
СОРИ ЗА ОФТОПИКА!
Първоначално публикуван от Жоро Донечкип.п. Иначе на купата на нациите пък беше Дънджи, който до момента доминира в суперкроса, НО не мисля, че доминираше на купата през есентаК. Кулев
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар