Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как мога да стана състезател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как мога да стана състезател?

Здравейте, разгледах темите но не открих конкретен отговор на въпроса ми. Искам да ми кажете как мога да стана състезател в отбора на града ми примерно. Много съм навит и обичам спорта, не съм много напреднал но се надявам, че ремето ще покаже какви са ми възможностите. Мотор имам - Kawasaki KX250f 2004 година. Интерисува ме по точно как мога да се запиша. Тренировките как стават и какво се иска от мен. Възможно ли е да стане това? Скоро ще правя 18 години. Мисля че още имам шанс. Благодаря предварително
    Kawasaki KX250 2006 - TwoStroke ;]

До: Как мога да стана състезател?

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=2164
    Тази видя ли я
    Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от PYovchevski Преглед на мнение
      Здравейте, разгледах темите но не открих конкретен отговор на въпроса ми. Искам да ми кажете как мога да стана състезател в отбора на града ми примерно. Много съм навит и обичам спорта, не съм много напреднал но се надявам, че ремето ще покаже какви са ми възможностите. Мотор имам - Kawasaki KX250f 2004 година. Интерисува ме по точно как мога да се запиша. Тренировките как стават и какво се иска от мен. Възможно ли е да стане това? Скоро ще правя 18 години. Мисля че още имам шанс. Благодаря предварително

Здравеи
      В България доста се промениха нещата Състезател можеш да станеш много лесно Подготвя се един пакет от документи с даден клуб независимо от кои град е клубът и след това ти се издава от БФМ едногодишен лиценз с които можеш да участваш на състезания
      Относно тренировките повечето в България тренират индивидуално или се разбират предварително че днес на пример ще караме на Троян За жалост финансовата криза се отрази на много клубове
      в мотокроса повечето са на лична издръжка Освен Републиканси състезания се провеждат и Традициони разликата е че на Традиционото състезание учасваш без лиценз но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш застраховка която трябва да бъде на стоиност не по малко от 15000лв -за спортисти но да бъде упоменато че е за състезания и тренировки по мотокрос Сега ще ти направя един списък с необходимите документи за изваждане на лиценз

1 Кръвна група
      2 Медицинско свидетелство че си клинично здрав и можиш да участваш в състезания и тренировки по мотокрос
      3 Договор с Клуба - ако не си навършил годините Договорът се подписва от двамата родители
      4 Относно годините ако нямаш пълнолетие Двамата родители заверяват Нотарялна Декларация че са съгласни да участваш в състезания и тренировки по мотокрос
      5 Снимки - 3 бр ако лицензирането се прави за първа година една за лиценз една за пропуск и една остава в картотеката на БФМ

Цената на едногодишен лиценз -юношески струва 30 лв
      OPEN -A -125cm 60 лв
      OPEN -В - непрофесионалисти 40 лв
      Това е за Бългярия вече ако искаш да си извадиш и разрешително за стартиране вИзточно европеиски шампионнат и международни състезания доплащаш още 50 лв
      Пропуск за кола 10 лв
      Пропуск състезател 10 лв
      Пропуск - менажер механик - 10 лв

Ако имаш някакви други въпроси или нещо не ти е ясно пиши ми на имеил moniracing@abv.bg с удоволствие ще ти помогнем
      Поздрав MONI RACING TEAM

Коментар

С много желание , тренировки и наливане на пари може да стане работата

Коментар

Първоначално публикуван от MONI RACING TEAM Преглед на мнение
          Здравеи
          В България доста се промениха нещата Състезател можеш да станеш много лесно
          Поздрав MONI RACING TEAM
          Благодаря ти за отговора. Ако това са парите 50, 60 лв не са проблем но има ли нещо друго което се плаща за тренирането по писта или нещо подбо, което да е по-скъпичко. По-скъпичко говоря от 500 лева на горе. Ще съм ти благодарен ако дадеш едно скайпче и там да ми обясниш малко повечко. По лесно ще те разбере по скайпа Благодаря отново
          Kawasaki KX250 2006 - TwoStroke ;]

Коментар

Благодаря ти за отговора. Ако това са парите 50, 60 лв не са проблем но има ли нещо друго което се плаща за тренирането по писта или нещо подбо, което да е по-скъпичко. По-скъпичко говоря от 500 лева на горе. Ще съм ти благодарен ако дадеш едно скайпче и там да ми обясниш малко повечко. По лесно ще те разбере по скайпа Благодаря отново
            Застраховането за над 15000 както каза колегата е задължително, то струва някаде околко 300-400 лв (не съм сигурен, обясняваха ми преди но не помня точно).

пП. Дано съм помогнал
            OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Във ОЗК застраховката на 15 000лв. е 120лв.
              8) Motocross forever

Коментар

Относно цената на Застраховката от тази година БФМ- Богдан Николов се договори с ОЗК - Общинска Застрахователна Компания понеже не всички застрахователи правят този вид застраховка защото при моторните спортове това се води рисков клас 1 група
                Цената върху 15000лв заплащаш точно 225лв

Коментар

emaill - moniracing@abv.bg
                  напиши си телефона на нашият имеил или аз мога да ти пусна моят на скаипа много не седим

Коментар

Ми като се сетя колко неща са необходими и колко от тях са над 500 и направо се отчайвам! Случайно ако имаш талант и огромно желание ще са ти нужни и огромни финансови средства! Особенно със стара машина като тази, която имаш! Дано успееш да си намериш спонсори, че ще си останеш само със желанието!
                    Ако не си карал до сега на състезание пробвай един сезон и до края ще разбереш дали си струва саможертвата.
                    Основното са си парите без които неможе! След това всекидневни тренировки! Състезания и натрупване на опит! За годините не съм сигурен ама си малко "старичак", но дано греша и таланта да ти помогне!
                    Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Глей сега.
                      Много си ти е хубав мотора, много си си добре като възраст. За да станеш състезател трябва да имаш голямо желание и да намериш възможност или големи възможности и да намериш желание : Не знам как са ти възможностите, виждам че имаш желание... Свържи се с Мони Рейсинг или с някой друг който активно се занимава с мотокрос и намери някакъв начин да отидеш няколко пъти на тренировка с тях. После малко по-малко всичко ще ти се изясни. Пари разбира се трябват, ама ти не си казал, че искаш да станеш национален шампион за 2010та или световен за 2015, а че искаш да си състезател. МОЖЕШ да си състезател и с тоя си мотор и с парички от една заплата. Тия че си бил стар... да ги разправят на шапката ми Росен Тончев например започна с мотокроса на 18. Няма реална причина ако ти се подредят нещата и се развиеш да не станеш дори световен шампион! Който мисли инъче, да заповяда да поспорим!
                      Последно редактирано от Тануцо; 02-07-09, 11:09. Причина: допълване
                      К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
                        Глей сега.
                        ......Който мисли инъче, да заповяда да поспорим!
                        За заплатата може ли да ми кажеш на лично колко цифренна трябва да е?

Коментар

Вие май си мислите че всички които се състезават са заляти от спонсорски пари или са все на Рокфелер роднини, а?
                          Ако цял ден стоиш пред монитора и пишеш по форумите може и да се отчаяш, но не предавай отчаянието си на хора които истински искат да направят повече.
                          Аман от черногледци и "философи", които постоянно дават акъл как нещо не може да стане!
                          С най-добри чувства и без "на лични"...
                          К. Кулев

Коментар

Философ или не, зад компютъра или не, нещата са ясни! Пари си трябват! Сигурно защото е ефтино или пък "можем" да си го позволим има толкова много състезатели в БГ пък камо ли успелите! Защото лично в мотокроса виждам само един!
                            Та неискам да убивам желанието на никого давам за пример себе си и братовчет ми които кара за сега в Б лиценз. Нашите не са богати и с фирми и тн. аз изкарвам под средната заплата и немога да си позволя дори един кръг от РШЕ, а имам желание. Братовчеда е малък и тяхните го издържат. Макар и да участва само на няколко състезания мисля, че едвам смогват! Брат му също караше, но има проблем с мотора и от доста време не се е качвал! Защо ли? Сигурно защото е ефтино!

В заключение искам да кажа, че съм положително настроен към всички които искат да се занимават с подобен спорт. Желая им безброй моточасове и високо вдигнати ръце на най-високото стъпало!

Коментар

Прав си!
                              Ама кой казва че е евтино?
                              Човека пита дали е възможно, а всеки му разправя хич да не се захваща!
                              Ти му викаш, че мотора му не става...
                              Мисля, че това не е правилното отношение към много навитите млади хора които искат да опитат! Верно, че ако човека се разколебае от няколко мнения написани от някого във форум, значи изобщо не е толкова навит, ама все пак...
                              Отвсякъде всички разправят, че ако не започнеш от 5 НЕ СТАВАШ, ако нямаш излишни 5000лв на месец НЕ СТАВАШ, ако мотора ти не е последен модел със 100 доработки, НЕ СТАВА. Еми ако всички мислеха така, нямаше никакви състезатели да има! Пак ти казвам, човека не каза искам да стана световен шампион, а искам да се състезавам! Какво му пречи да се състезава с мотор 2004та година? Колко хиляди му трябват за да направи 5 тренировки и след това да кара едно състезание- да разбере как е? Аз братовчеди състезатели нямам, но познавам много хора които в момента се състезават, а не са скучаещи богаташи.
                              Човек или прави нещо или си намира оправдания!

Няма реална причина ако ти се подредят нещата и се развиеш да станеш дори световен шампион!
                              Тука съм искал да кажа: Няма реална причина ... да не станеш световен шампион! Пропуснал съм НЕ-то, но не мога да го редактирам в поста. Може би някой модератор...? Докато си почива от триене на постове да вземе и нещо полезно да свърши Шегичка...
                              Последно редактирано от Калин Кулев; 25-06-09, 16:40.
                              К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X