Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Световна купа на Нациите по мотокрос - Saint Jean d'Angely France 2011

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Световна купа на Нациите по мотокрос - Saint Jean d'Angely France 2011

Тук може да видите резултатите от днес; тренировки и квалификации - http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=7&c=6
    Не мога да си представя ако световния и американския шампионат се обединят за какво зрелище ще става въпрос.
    Конкуренцията ще е размазваща; титлата ще се решава само от късмета...

Коментар

bobimx,ти сериозно ли с тея такска от милион евро?!?!?!??каде го пише тва?има ли някаде правилник,че ми е интерестно да прочета?
      Part time racer.Full time RIDER.

Коментар

Първоначално публикуван от JRC2 Преглед на мнение
        bobimx,ти сериозно ли с тея такска от милион евро?!?!?!??каде го пише тва?има ли някаде правилник,че ми е интерестно да прочета?
        Такива са слуховете. Разбира се това е тайна, но реално погледнато 1 000 000 евро е нищо за това състезание и те се изкарват за нула време а именно:

1. билети - 80 000 души по 30 евро = 2 400 000 евро (даже мисля, че средната цена на билета ще е по висока) - като тука % взима и фирмата промотър, в случаят Youthstream за жалост
        2. такса паркинг и къмпинг
        3. реклами на местно ниво
        4. телевизия - дори процент от нея
        Проблема е че в България няма да дойдат и 30 000 човека ако билета е над 10 лв. Да не говорим, че ще има фалшиви покани и прочие, което сме свикнали да гледаме в Севлиево на състезанията.
        Така, че шанса да изкараме тези 1 000 000 Евро е нищожен или казано направо Купа на Нациите в България няма как да има от финансова гледна точка.

Жоро мечта е на всеки двата шампионата да се обединят, но едвали някога ще стане. Защото в САЩ като спечелиш кръг получаваш 200 000$ на ръка, а в Европа си плащаш 10 000 Евро на година да имаш право да караш в Световното по мотокрос. Затова като има кръг в САЩ нито един американец (от звездите) не кара, защото няма манги. И разбира се догодина кръг от Световното в САЩ няма и да има. Просто няма ли Вилапото и комапния няма публика, няма и приходи А ще има Мексико на негово място.

Това в Европа е трагедия със заплащането, а реално като погледнете имаме стабилни карачи: Кайроли, Роксен, Маскуин, Херлингс, Паулин, Пурсел. Това цялото безпаричие и лапане убива спорта. И на мен не ми е приятно американците, колкото и симпатични да са ми, да идват в Европа и да ни правят смешни... но съм за тях за да покажат, че мотокроса в Европа е спрял да се развира и че са нужни големи промени и финансово стимулиране. Иначе ако днес сте гледали след първата квалифицикация интервюто с Дънджи, на въпроса за натиска на Кайроли през целият манш, Дънджи каза, че не случайно Кайроли е Световен Шампион. Но за жалост Световен без 4-5 равностойни на него

Затова аз съм за американците, дано ни скъсат гъзовете за поредна година!

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
          Това в Европа е трагедия със заплащането, а реално като погледнете имаме стабилни карачи: Кайроли, Роксен, Маскуин, Херлингс, Паулин, Пурсел. Това цялото безпаричие и лапане убива спорта.
          Ами нека тогава да сменят тоя промоутър (лапачите от Youthstream) , че да дойде следващия по-голям лапач (сигурно пак италиански) и още по-няма да има мотокрос в Европа.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А ясно..не съм те разбрал правилно,аз мислех тази сума,че е нужна за такса за участие на БГ отбор на купата...но сега като се замислих...нали,няма как да стане,освен ако не се провежда на Луната,както и да е.Мерси.

Коментар

Интересно състезание,карък за италианците,проблеми с очилата на Рокцен и четвърта позиция.С нетърпение чакам старта на МХ1+Open.И ето го започва.
              Beta 450 RR-Factory
              0039 3206052599

Коментар

Някой очакваше ли друго развитие на състезанието?Аз не,ясно беше че французите няма да се предадът лесно,все пак са домакини и мисля че последната им победа е била преди около десетина години.Не знам дали ако Бобришев имаше физическата подготовка като на американците,нямаше да стане по-интересно,все пак направи три обиколки на челото(поради грешка на Вилопото де).Публиката беше невероятна,въпреки лошото време и постоянният дъжд,французите подкрепяха своят отбор по невероятен начин.Не разбрах само защо се отказа Purcel,като с това направо подари титлата,въпреки че и Кайроли се отказа по странен начин,коментаторът спомена болки в китките.Tози път и италианците си отиват с наведени глави,единствен който до последно защитаваше(и то никак зле) синята фланела беше Давиде Гуарниери,който ако не се бъркам в последният манш завърши седми.Според мен още след първите десет минути,беше ясно че победата на американците е в кърпа вързана,все пак двамата янки бяха в челната тройка.С две думи,интересно състезание.

Класация:
                1 USA
                2 FRA
                3 AUSTRALIA
                4 GB
                5 BELGIUM

Ето тук и останалите класации.

http://www.motocrossmx1.com
                Последно редактирано от izoidesi; 18-09-11, 18:32. Причина: Допълване на класациите
                Beta 450 RR-Factory
                0039 3206052599

Коментар

Уникално състезание с много обрати и неизвестни до края. Французите бяха на крачка от победата но за жалост малшанс.
                  Доколкото разбрах задния мус на Пурсел е излязъл от гумата и това го извади от играта, иначе много добре се движеше напред.
                  Наистина комбината Дънджи Вилопото се оказа печеливша дори и с лошото каране днес на Багет.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Малко късно ... ама някъде мога ли да го гледам

Коментар

Уникално състезание,за мен Франция подари победата на Янките,това според мен,да,Дънджи и Вилопото бяха по-бързи но това е отборно състезание и тактиката е много важна и решаваща крайния изход на състезанието.Мал шанс просто в най-интерестния 3-ти манш...такава битка между 4тия та чак сигурно до 8мия някаде...не бях гледал аз...гума в гума...и каране на смърт.Изключителни индивидуални постижения на Бобришев,Риид и като цяло отбора на Австралия,Джефри Хърлингс ме изуми как успя да задържи Вилопото в борба за първото място в първия манш...абе изщобщо чудна работа...а толкова публика...и то каква..че даже и дъжд имаше.Крайно време е да се посети на живо такова състезание!!!

Коментар

Първоначално публикуван от JRC2 Преглед на мнение
                        Уникално състезание,за мен Франция подари победата на Янките,това според мен,да,Дънджи и Вилопото бяха по-бързи но това е отборно състезание и тактиката е много важна и решаваща крайния изход на състезанието.Мал шанс просто в най-интерестния 3-ти манш...такава битка между 4тия та чак сигурно до 8мия някаде...не бях гледал аз...гума в гума...и каране на смърт.Изключителни индивидуални постижения на Бобришев,Риид и като цяло отбора на Австралия,Джефри Хърлингс ме изуми как успя да задържи Вилопото в борба за първото място в първия манш...абе изщобщо чудна работа...а толкова публика...и то каква..че даже и дъжд имаше.Крайно време е да се посети на живо такова състезание!!!
                        Според мен не е подарък. Ако Пурсел беше завършил трети, Паулин щеше да е девети, пак Американците ставаха Шампиони. Проблем за тях се оказа съотборника им Багет. Аз така и очаквах той да е крайно нестабилен. Повечето отбори имат по един водещ състезател, докато при американците са двама и оправят грешките на третия. Пурсел наистина е имал проблем с муса. Ако приемем, че той е непостоянният, то Маскуин трябваше да се представи доста по добре. Но той беше далеч от някаква прилична форма, че да иска титла.
                        Макар и победата американците не бяха хич стабилни. Може би дългият Суперкрос сезон и след това тежкият мотокрос сезон си каза думата. Или пък часовата разлика. Диан Уилсън, който е Шампион на АМА в САЩ в клас МХ2 беше пълна трагедия. Но е факт, че на нас европейците ни е много по-лесно в Европа, от колкото в САЩ. Догодина Купата на Нациите е в Ломел на големият пясък, там ще проверим дали американците могат да карат и този тип трасета перфектно. Тогава белгийци и холандци ще се точат за титлата, но да видим.
                        От цялото състезание на мен ми харесаха няколко неща:
                        1. Роксен е невероятен състезател и скоро ще е кралят на САЩ ако не му мине котка път. Успех!
                        2. Джефри Херлингс - е следващият Световен Шампион в клас МХ2, ако не му мине и на него котка път. А след това хваща самолета и заминава за САЩ.
                        3. Бобришев в момента кара най-добрият 450 сс мотоциклет в Европа. Стартовете му са уникални и има реални шансове да се бори за титла догодина в клас МХ1. Такава и е целта на Хонда официално!
                        4. На Кайроли му е време да смени 350 сс с 450 сс за да може да е конкуретно способен на другите мотоциклети догодина иначе рискува да не е първи.
                        5. Кайроли ако иска да влезе още по-стабилно в историята на мотокроса е време да прескочи отвъд океана и да мери сили с Вилапото, Стюарт и Дънджи. На тяхното ниво е, но пак казвам 450 сс си е 450 сс
                        6. Вилапото показа, че е най-бързият действащ мотокрос състезател на планетата. Начина по-който караше Кавазакито в отделни моменти го праща на светлинни години пред другите. Забележете старта му в събота на квалификацията за какъв КЪС спирачен път става на въпрос и разбира се изпреварването на Бобришев третият манш, как не върна и рискува - това го прави наистина голям!

Коментар

Айде момци... насладете се - купа на нациите

Торента е 4,5 Гб; квалификации + състезание!

Коментар

Уникално състезание! Който не го е гледал да тегли, че е мания.
                            Особено втория манш какъв финал имаше не е за вярване.

Рокцен е от друга планета; дали не идва от планетата на Буба или от още по далечна?! времето ще ни покаже;
                            С успеха си Рокцен ни кара да се съмняваме във възможностите и резултатите на бегачи като Уилсън, Багет и Мускен.
                            Но трябва да признаем, че на 250сс бегачите хич не им е лесно да се състезават в такъв смесен формат.
                            Това че немчето успява не е показателно за всички останали.

Коментар

Аз го гледах директно,толкова ме изкефи че искам да си го сваля,но жабите не дават нищо да качиш.Невероятно състезание,ще си го поръчам направо на DVD.
                              Beta 450 RR-Factory
                              0039 3206052599

Коментар

Руснаците го качиха още в понеделник.Заповядай.А и Жоро е дал линк кък Пиратите,размера е еднакъв 4.53 Гб.
                                http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2046929
                                Последно редактирано от Валентин Исаев; 21-09-11, 12:07.
                                Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                                Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                                0885 660 613

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X