Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свещи иридиум.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свещи иридиум.

Няколко месеца съм вече с такива
    Това което усетих по-осезаемо е равномерна работа двигателя
    Преди имаше леко разклащане от време на време
    Разхода си е същия
    Заслужават си
    [RIGHT][FONT=Comic Sans MS]R1200GSA[/FONT][/RIGHT]

Коментар

От: Свещи иридиум.

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Поръчах за Африката свещи Денсо-Иридиум от каталога на Денсо.
      ...
      Някой дали е наясно, ще ми изгори ли нещо по тоците на мотора от тези свещи, или всичко ще е о'кей?
      Този сезон съм с NGK Iridium, вече към 7000 км и никакви проблеми. Може да е плацебо, но и на мен ми се струва, че по-равномерно работи...
      And the dream that you dare to, why, oh why can't I?

Коментар

Първоначално публикуван от peperoni Преглед на мнение
        Този сезон съм с NGK Iridium, вече към 7000 км и никакви проблеми. Може да е плацебо, но и на мен ми се струва, че по-равномерно работи...
        Абе как ги разбрахте тия свещи, че са хубави след 7к км? Карам 25 000 с най-обикновени свещи и нямам никакъв, ама никакъв яд. На Transalpa му навъртях 30к без да сменя нито една свещ, а като знам италианчетата колко съвестно си поддържат машините тия сигурно бяха оригиналните от 90 год. Като го продадох мотора километража беше май около 70к. И какво, ами пак същото, никакви ядове.

И ха сега кажете ми какво да не им харесвам на обикновените свещи и защо да се набутвам с иридиум?
        Това за по-равномерната работа го забравете... според мен си е чиста самозаблуда.

П.П. За да не ме разбере някой погрешно искам да уточня, че като го пиша горното не демонстрирам безотговорно отношене към машината. Свещите ги инспектирах редовно и не ги сменях защото просто нямаше причина. Електродите не бяха изядени, изолатора здрав, междуелектродното разстояние си беше в норма, цвета на нагара също.
        Последно редактирано от Ilarioncho; 04-08-10, 20:22. Причина: П.П.
        Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Казах, че съм нямал проблем за тези изминати километри, а това дали са по-добри или не, го решават съответните лабораторни тестове. И доколкото знам основна характеристика на свещите не е животът им на работа...

Аз така или иначе трябваше да сменям свещи и реших вместо 30-ина да дам 50 лева за Иридиум. Не съм взел да ги препоръчвам, а отговарям на отправен въпрос (който по-късно видях, че е с поостаряла давност)... все пак всеки сам преценява, какво е най-добре за него.
          And the dream that you dare to, why, oh why can't I?

Коментар

Моля да ме извините, от мотори не разбирам особено, но ще си позволя да споделя опита си при автомобилните двигатели. От известно време нямаме с Брат ми нито един автомобил без такива свещи. Съвсем случайно веднъж подменихме на един Нисан свещите и двигателя започна да работи чувствително и осезаемо по-добре... Понеже и аз съм силно недоверчив, направихме същата смяна на всички останали двигатели и куриозното е, че при всичките се усети подобрение и то осезаемо... По принцип поддържаме всички двигатели както си пише по книжките и сменяме свещите на предписаните интервали но за мен качествените свещи с иридиев електрод определено си заслужават парите...
            VPetrov.photography

Коментар

Резисторни свещи.
              Запалителната система е основен източник на радио смущения, най-често водещи до неприятно бучене на касетофона в автомобила. Тези смущения засягат не само автомобилното радио, но и други елетронни системи, като например мобилни телефони, запалителна и гориво контролни системи, ABS, навигационната система в автомобила. За да се избегнат смущения в работата на електронното обурудване се предлага пълна гама от високо качествени резисторни свещи, означени с буква R в наименованието.
              Работния живот на свещ стандартно изпълнение може да бъде до 60 000 км.
              Платинени искрови свещи
              -тънкият платиниев електрод изисква по-ниско напрежение за генериране на по- силна искра;
              -конусообразният електрод в комбинация с U-образния канал подобрява значително горивната ефективност, което в крайна сметка води до икономия на гориво;
              -по-лесно запалване и по-добро ускорение;
              -над 100 различни типа;
              -приложими и за стандартни двигатели, като оптимизират работата на двигателя.
              Съгласен съм с Господин Петров,че са най-добри.
              Iridium искрови свещи.
              Iridium е революционна серия ново поколение искрови свещи. Те имат централен електрод направен от специална иридиева сплав, което е съвършено иновационен материал. Предназначени за съвременното поколение бензинови двигатели, те имат работен живот от над 100 000 км. Иридиевата сплав има по- висока устойчивост от платиниевата, което дава възможност големината на централно разположения електрод да бъде намалена под 0.7 мм.
              -работен живот над 100 000
              -изискват много ниско работно напрежение повреме на целия си работен живот
              -имат възможност да възпламенят и по-бедни гориво-въздушни смеси
              -подобрен контрол над емисиите отделяни вредни газове.
              • ПП..Описа е копие.Успех....
              Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
              GSM-0878722322

Коментар

Я, темата се раздвижила. Аз пък навъртях почти година с NGK BPR7EIX на старата Нива и мога да споделя разнородни впечатления:
                1. Нямат начин за зацапване или задавяне. Включително по класическия начин да се опиташ да запалиш едновременно на газ и бензин, хем в бензниа има и 2Т масло и въпреки, че са с едно число по-студени от предписаните в каталога. Хвалбите за по-широк диапазон на самоочистване се потвърдиха.
                2. Успяват да прикрият сериозни проблеми в хранителната уредба (карбуратор, АГУ) - което може да е полезно в някои случаи (докато се прибереш), но досадно в други (като почнеш да настройваш).
                3. Двигателят стана по-склонен към детонация (звънеше яко при натоварване) и се наложи намаляване на ъгъла на запалване. Изрично пробвах със старите свещи - ефектът си е от свещите.

Коментар

Хммм, Иридиеви свещи, за какво са ти, я по добре с восъчни. Като купувах колата /Хонда/ преди 10 години, в книжката пишеше 100 000 мили /160 000 км/ да не се пипат свещите. Аз като Тома Неверни ги извадих да ги видя какви толкова свещи са. NGK Iridium. Карах ги 7 години 100 000 мили и мина теста в Калифорния за изгорели газове. После за гъдел ги сложихме на друга кола и им врътнахме още 1хх 000 мили. И пак на теста за газове. И пак мина колата. Е, от тогава 8 коли в семейството са само с такива свещи. И не ги сменяме. Слагаш и караш докато е кола /е, ако си сръчко и те сърби през 10 години може да пипнеш свещи/. Тука горивата са "малко" по-добри от в БГ ама пак си мисля, че ще карат доста.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X