Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свещи иридиум.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свещи иридиум.

Поръчах за Африката свещи Денсо-Иридиум от каталога на Денсо. За всички модели на Африка Туин е даден определен модел иридиуми, като същият модел, както е отбелязано там могат да се използват и за БМВ-кабриолет...
    Вчера бях в Бултрако-Хонда за да поръчвам преден пиньон, за смяна някъде по средата на пътешествието, което стягам. Стана въпрос за тези свещи и момчето от Хонда, каза че те имали доста по-силна искра, но ползвали и доста по-силен ток (с 6 вата ли там), и нямало да ми издържи релето, или бобината. Хич ме няма по тоците! На колите Хонда, на които монтирали такива свещи Иридиум, нещо им подсилвали там релета, или бобини... Не бил сигурен за мотоциклетите дали е така обаче.
    Някой дали е наясно, ще ми изгори ли нещо по тоците на мотора от тези свещи, или всичко ще е о'кей?
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

До: Свещи иридиум.

За мотор не знам, но на 3 коли до сега съм бил с такива и никога не съм имал проблем.
    И също така и на трите ми коли свещите бяха еднакви - ланча делта / ланча либра / бмв кабрио
    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      ...каза че те имали доста по-силна искра, но ползвали и доста по-силен ток (с 6 вата ли там), и нямало да ми издържи релето, или бобината...
      Това момче и за други работи не го слушай, щом такива ги дрънка. Слагай иридиевите свещи и не го мисли.

Коментар

Причина за натоварване на бобината е по-голяма междина на електродите. Трябва да вземеш такива със същата междина и други притеснения намаш. При иридиевите по-лесно възниква искрата даже...
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Владич ... тоя пич е спал на студено .....
          Слагай си свещите и ...... газ към Сибир!

А, може да сложиш и едни в дисагите ...... пу, пу, дай боже да не ти потрябват.
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Значи щом в каталога на Денсо ги дават точно този модел за Африка Туин, сигурно хората са помислили и взели в предвид тези особености?
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
              Значи щом в каталога на Денсо ги дават точно този модел за Африка Туин, сигурно хората са помислили и взели в предвид тези особености?
              НЯМА такива особености.

Всички електрически параметри на свещта се приключват с междуелектродното разстояние. Ако е същото или близко, значи свещта е подходяща за тази запалителна уредба. Ако не е, с хлабиномера се докарва да е и по-натам не се мисли ще я бъде ли бобината или комутатора или друго.

Коментар

Ясен, при въздушното охлаждане няма ли да играе роля и топлинното число- така съм чувал да казват
                Владич, щом ти ги дават по каталог не се притеснявай. И аз бих си взел хубави свещи за "хилядолетния сокол". Щом дават по добра искра, би трябвало да се подобри паленето, разхода на гориво... или така ми се иска да мисля

Коментар

И аз карам с такива свещи , но са нжк-иридиум и нямам никакви проблеми и мотора работи доста по -добре.
                  [B][COLOR=Red]
                  SUZUKI DR 650 RS
                  [/COLOR][COLOR=Red]
                  [/COLOR][/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                    Ясен, при въздушното охлаждане няма ли да играе роля и топлинното число- така съм чувал да казват
                    Владич, щом ти ги дават по каталог не се притеснявай. И аз бих си взел хубави свещи за "хилядолетния сокол". Щом дават по добра искра, би трябвало да се подобри паленето, разхода на гориво... или така ми се иска да мисля
                    Също и при водното. Също и размерите на резбата някак имат значение за употребата на свещта за някакъв мотор, но тук говорим за електрическите и свойства.

Коментар

"Всички електрически параметри на свещта се приключват с междуелектродното разстояние"

Грешката е моя. Отново не съм чел внимателно. Прочел съм изречението без- електрически.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Всички електрически параметри на свещта се приключват с междуелектродното разстояние. ....
                        E има и други, като:
                        Форма на електродите; материал на същите, диелектрични свойства на изолатора както и форма; съпротивление на свеща....
                        Но колегата е прав: слагай и чеши.
                        Старите след почистване (не на песакоструйка) и нагласяне на разстоянието ги загъваш с едно парцалче и в мотора за резерва. Ако някоя от старите ти е прекъсвала или им е изяден електрода- на боклука.

П.П.
                        10К.км. съм вече с иридиева
                        още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

"Старите" ми са НЖК и в същност, изобщо не са стари. Миналата година ги смених преди да тръгна за Турция. Сега тези свещи, са на около 17000 км, като на тях им дават живот, около 60000 км. А като се вземе в предвид, че Африката е с по две свещи на цилиндър, ядовете са почти изключени. Почти, но не съвсем... Така че две от тези "стари" свещи ще мъкна за резервни.
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз вече около 700/800 км карам с иридиеви "нжк" и мотора е 6!
                            чакат и един комплект за колата в шкафа,ама като взема и кабелите,че тия са зле.
                            Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

Взех ги Иридиумите. Още не съм ги монтирал, но и това ще стане. Междуполюсното им разстояние е същотото, както на нормалните ми свещи НЖК, а именно 0,9. Така че поне това съвпада.
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X