Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на празния ход на BMW

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регулиране на празния ход на BMW

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
    Като е на белег , и двете бутала са в горна мъртва точка , за да не направиш грешка направи следното: Заставаш пред ДЕСНИЯ цилиндър така , че да можеш да въртиш вала и да следиш клапаните. Започваш да въртиш , следиш всмукателните клапани , идва момент в който се отварят /натискат/ , след това се затварят , започва да излиза въздух през отвора на свеща , в този момент започваш да дебнеш белега , щом дойде , правиш този цилиндър , ДЕСНИЯ. Като ги регулираш , въртиш един оборот , пак идва белега , правиш ЛЕВИЯ цилиндър / докато въртиш един оборот , вече не е нужно да следиш клапаните/
    Регулирах клапаните. Всичко направих точно така, както го е написал в постинга си колегата motor_men. Сглобих го и го пробвах. Двигателя работи по-тихо и по-мазно от преди. Остана да регулирам празният ход на инжекторите и съм готов. Вероятно ще падне малко и разхода, че го беше вдигнал в последно време. Обикновенно по-рано гореше 5,5-5,7 на 100 , но в последно време не падаше под 6/100. На 87 000 км съм в момента. Следващото подобно упражнение с клапани и инжектори ще го правя вече на 100 000 км. Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети и експертни мнения.
    И накрая да направя едно лирическо отклонение. Много ме кефи как е направен тоя мотор! Изключително удобен и лек за ремонтни работи. Чоплил съм се по-рано и по разни японски мотори, но там винаги имах чувството, че японските инженери, които са създали тези мотори ненавиждат механиците, които ще трябва да ремонтират моторите им с люта ненавист. Така нагъчкано и сложно бяха направени нещата там... Но това е само едно мое лично виждане и не искам никой да ангажирам с него.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      И накрая да направя едно лирическо отклонение. Много ме кефи как е направен тоя мотор! Изключително удобен и лек за ремонтни работи. Чоплил съм се по-рано и по разни японски мотори, но там винаги имах чувството, че японските инженери, които са създали тези мотори ненавиждат механиците, които ще трябва да ремонтират моторите им с люта ненавист. Така нагъчкано и сложно бяха направени нещата там... Но това е само едно мое лично виждане и не искам никой да ангажирам с него.
      Не бе Владич, те япончетата щото си зная че на произведенията им не им се налага толкова често да се срещат с механици та затова не са наблегнали толкова на това !
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Само за справка: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=164181
        ОЕМ рипейр менюал за всички BMW матори и до 06.2013.
        Следващия излиза скоро, ще го метна като цъфне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X