Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резервоар BMW R1200GSA K25

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Резервоар BMW R1200GSA K25

Ще започна с кратко описание на проблема, пък ако има патил, ще навляза в подробности.
    Мотора е BMW R1200GSA K25 2006 г. като го имам от бебе.
    Може би вече 4-та година започвам с един същ "проблем". След изключително бруталното пръскане в движение на едната бърза връзка ( щуцер ) на високото налягане от бензиновата помпа, се наложи ремонт и кратко обслужване в резервоара от мен лично.
    Нещата се оправиха ама се оказа, че заради калпаво подреждане на карантията (а вярвайте тя е много) губя 7-8 л. бензин. 1-во набедих датчика за ниво, но след като останах " без бензин" му вярвам отново. Последваха експерименти, разглобяване, пак опити, май вече 4-ри пъти. Резултата все един. 100км поне по-малко пробег и никога не мога да налея 30 л. защото има вътре гориво но не разбирам защо не може да го "изпие"? (празен побира 33 л. и съм си го доказвал)

Някой да е страдал с това?
    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Отдушника му е в лявото мъдо,зареждаш го на страничната стойка и остава въздух в дясно???

Сложи го на централната следващия път и пробвай

и я пак като за мен - вътре има бензин,но не го дърпа помпата??? Това има ли помпа или разпределител с регулатор в резервоара от кое мъдо до тегли бензин? Да не си разкачил едната магистрала и да тегли само от едната част на резервоара? Странен въпрос ма е го - като ти намалее бензина преди свършване пробвал ли си да го наклониш яко на едната страна за да прехвърли останалия бензин в другата?

Като новобранец ти го пиша,но и няма как да си наврял 8 литра карантии които да не са били там и преди това,остава въздуха да не вади

Малко диаграми за ориентация,ти знаеш какво си кормил

https://shop.maxbmw.com/fiche/Diagra...aspx?vid=64544
    Последно редактирано от BENZBOSS; 31-03-25, 09:28.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Абе де да беше така, не само го пълня на централна, ами го и поклащам .
      Да, опитвах да го накланям, прехвърля ама пак си остава.
      И не съм слагал нищо повече, от това което е било там. Помпа - има, с някаква система за прехвърляне и изравняван. Да оставим на страна че имам поплавък който не е свързан електрически и друг сензор, който е като твърд гофриран маркуч.

Помпата с поплавъка:

сензора:

и тук мисля е заровено кучето - SUCKING JET PUMP
      още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Това последното ще да е или не смуче от едното мъдо или не прехвърля от него към мъдото с помпата. Нещо трябва да ги изравнява тия,че на GS как да е ма на GSA му е голям резервоара,не стърчи кой знае колко ма е по-ниско и ако не изравнява то ще остава в едното мъдо бензин.

На кросов лесно - риташ го,пада,бензина се отрича и пак газ ма това прасе твоето тежи пък и си го обичаш щом от малък го глезиш. Някъде по изравняването трябва да е,щом гасне пък бензин има това не изравнява резервоара.

Пиши като го откриеш,че аз имам 800 и брата ме навива за такова,е така да съм имал поне един истински мотор🤔

да не си ги обърнал тия дългите маркучи и да духа вместо да смуче / така де,мамка им Баварска /?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Вадиш сондата , пускаш ток на помпата , и в съд с гориво потапяш на етапи сондата , така ще покаже къде има пробив.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• fozy
            fozy коментира
            Редактиране на коментар
            Има резон, не съм се сещал, че може да има дупка. Въпреки, че за да направя това включване се иска доста, доста работа, тъй като за да извадя карантията отвън, няколко керновани маркуча, отдушника от гърловината, кабели и .... бррр втрисаме чак.

НО, това не променя факта, защо нивомера също отчита ниско ниво, освен заради факта, че той мери в другата буза. Но и като го наклоня физически, не се променя пробега.

• motor_men
            motor_men коментира
            Редактиране на коментар
            Възможно е да бъркаш нещо при монтажа.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X