Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Africa Twin - Вечна Бензинова помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Africa Twin - Вечна Бензинова помпа

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ... схемата може да се направи автогенеративна...
    Не става. Помпата работи с различна скорост при различно натоварване на двигателя. Ако той консумира малко гориво, помпата прави един такт на 5 sec. (12 такта/min) ако консумира много един такт на 1 sec (60 такта/min). Няма как да го реализираме без обратна връзка
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
      Не става. Помпата работи с различна скорост при различно натоварване на двигателя...
      Това не е беда. Нали работният ход е с пружина. Голяма работа, че бобината цъкала по-често - просто при ниска консумация работният ход ще стане по-къс и от това няма да произлезе беда.

Коментар

Здравейте ! Да дам и аз едно предложение ,изглежда никой не се е сетил да свърже кондензатор на контактите.
        Както знаете класическата запалителна уредба е с чукче и наковалня (механичен прекъсвач) към този контакт се свързва кондензатор за да предпазва контакта от прегаряне и оставя малко искрене за да се самопочиства мисля че кондензатора беше 0.22 мф(микрофарада)
        Dimitar Dyakov

Коментар

Бензиновата помпа, която свалих от моята Африка и дадох на брат Лехи да си кара Голфа-1 с нея, проби единият контакт и изпляска. Вчера го гледам, че чопли по колата и сменя помпата с такава от ЗАЗ... Попитах го колко км е минал, след като му я дадох, направих една малка сметка, и се оказа, че ако не я бях сменил на 60 000 км, а бях тръгнал с нея на пътешествието в Турция помпата щеше да изпляска, някъде около езерото Ван, на 3000 км от България...
          Сигурно още щях да съм там....
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнение
            Здравейте ! Да дам и аз едно предложение ,изглежда никой не се е сетил да свърже кондензатор на контактите.
            Както знаете класическата запалителна уредба е с чукче и наковалня (механичен прекъсвач) към този контакт се свързва кондензатор за да предпазва контакта от прегаряне и оставя малко искрене за да се самопочиства мисля че кондензатора беше 0.22 мф(микрофарада)
            Кондензатора при чукчето не служи за да пази контактите, а за нещо съвсем друго. Създава повишаваща RC верига с цел да постигне напрежение около 300V в първичната намотка на запалителната бобина. Всъщност това е много слабоизвестен факт. Ако не вярваш, опитай да махнеш кондензатора и ще се убедиш, че запалването няма да сработи независимо, че контактите са си чисто здрави

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
            ...Сигурно още щях да съм там....
            Ееее, ВладиЧ, нямаше да се оттървеш толкова лесно от нас Няма да те оставим да си почиваш на спокойствие до божествено синьото езеро, при евтините кюфтаци, я

Коментар

Апропо, модификацията описана горе работи успешно вече 14 000 км.

Коментар

Кондензатора при чукчето не служи за да пази контактите, а за нещо съвсем друго. Създава повишаваща RC верига с цел да постигне напрежение около 300V в първичната намотка на запалителната бобина. Всъщност това е много слабоизвестен факт. Ако не вярваш, опитай да махнеш кондензатора и ще се убедиш, че запалването няма да сработи независимо, че контактите са си чисто здрави
                Това го знам много добре ,н о опитай да сложиш кондензатор с по голям или с по малък капацитет. С малкия ще се увеличи искренето и ще се забави прекъсването на тока при отваряне на контактите вследствие на което ще се намали и напрежението във вторичната намотка. при по голям капацитет искренето е малко ,но и периода за разреждане и разреждане на кондензатора се увеличава което също води до по малко напрежение във вторичната намотка. И в двата случая ще има нарушение в нормалната работа на двг.
                Колега преди да пишеш нещо първо прочети информирай се и тогава давай съвети аз съм пробвал да свържа кондензатор към контактор на 220 v и имаше огромен ефект никакво искрене и безупречна работа на контактора става въпрос за контактор на инкубатор който включва на всеки 10-20 секунди а за 21 дни смятай колко.
                В специализираната литература е написано че кондензатора се слага основно за да намали искренето и да предпази контактите , както и при отворени контакти да започне да се разрежда през първичната намотка и да създаде токов импулс с обратбна посока,което ускорява прекратяването на магнитния поток, вследствие на което индуктираното напрежение във вторичната намотка се увеличава.
                Всико което съм написал е изпробвано и подкрепено с литература от издателство техника а не е на база тоя ми каза или четох из нета някъде.
                И да ти задам една малка задача .Как може да запалиш без никакъв кондензатор класическа запалителна уредба?
                Ето и пищов ; с някакъв вид зеленчук (изпробвано е действа правихме теста в час по ДВГ)
                Последно редактирано от giorgio; 25-09-09, 10:29.
                Dimitar Dyakov

Коментар

Апропо, модификацията описана горе работи успешно вече 14 000 км.
                  Да и ще работи много пъти по толкова . Защото това е идеалното решение-контактите да са само в управляващата верига , а прекъсването на тока да се изпълнява от полупроводникови елементи. А ако не дай си боже по платката нещо се повреди и сме на пътя , веднага можем да се върнем към първоначалното свързване.

Коментар

При авария на помпата, за прибиране може да се прибегне до надуване (ако ще с уста) на маркуча за отдушника на резервоара Създава се налягане, маркучът се прещипва и се кара докато спре. После пак Неприятно, но по-добре, от това да буташ 200 кг.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря колега Ilarioncho за схемата. Налепих я залях я с лепило и сега чака реда си да се монтира. Работи за сега на стенда
                      Оказва се, че доста помпи са 1:1 с тази (мембранни). Да кажа в какво приключение се вкарах. Купих една помпа за карбуратори китайска. слагам да тествам и нищо меря -безкрайност. почвам да разглабям и гледам огънатата пластина се разпрашила. Мисля си китайците нещо са я прегорили като са я запоявали. правя мостове с жици да възстановя липсите, меря пълно късо. Отишла е намотката си мисля и гледам един диод сложен напреки. клещите и да го няма - меря го и в двете посоки почти свръхпроводимост слагам жиците и помпата пропя Ура, обаче искри като за световно. Налепих платката и нещата заспаха. Да видим колко ще изкара

Коментар

Диодът си е там нарочно. Точно искрите маха.

Коментар

Браво колега dexter_lab! Радвам се, че си успял, а също че сподели. Винаги е приятно да видиш резултат.

Ползвам случая да добавя, че при мен схемата работи безпроблемно 20 000 км миналият сезон. Зимата, от скука, направих инспекция и не намерих никакъв проблем. Контактите на помпата са в абсолютно същото състояние, в което ги оставих, т.е. износването им е НУЛА. Изминатото разстояние не е малко, като се има предвид, че при стандартната схема след 60 000 - 70 000 км. помпата сдава багажа. Или сега, постигайки 30% от нормалният и живот, не установих никакво износване. И това като се има предвид, че тази помпа беше карана около 40 000 км преди интервенцията.

Както ти е казал Ясен, смисъл от споменатият диод има. Китайчетата обаче или са сложили дефектен диод или са го вързали обратно и е изгорял (окъсил) още при първото включване. Както и да е. Това, че си го махнал не бива да те притеснява. Аз съм предвидил такъв диод в схемата (над транзистора) и всичко е наред.

Успех и много приятни и безаварийни километри! Пиши пак като имаш по-сериозни наблюдения.

Коментар

Ето още едно решение за подобряване на работата на помпата.

http://www.xrv.org.uk/forums/africa-...ump-recap.html

Има и клип за сравняване на разликата в работата преди и след подобрението.
                            Май се повтарям ама ???????
                            Dimitar Dyakov

Коментар

От: До: Africa Twin - Вечна Бензинова помпа

Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнение
                              Ето още едно решение за подобряване на работата на помпата.

http://www.xrv.org.uk/forums/africa-...ump-recap.html

Има и клип за сравняване на разликата в работата преди и след подобрението.
                              Май се повтарям ама ???????
                              Тествах го това с диода (по-горе е описано) и категорично мога да кажа, че разликата е минимална, близо до никаква.
                              Ако ще се "човърка", по-добре да се човърка генерално.

Коментар

От: До: Africa Twin - Вечна Бензинова помпа

Днес правих тест на вакуумна помпа Кейхин от Хонда Пантеон 125. Работи безпроблемно около 15 минути на място . Сега ми предстои монтирането и на мотора и избягване на предстоящи проблеми с електрическата. Оригиналната помпа я разглобих и контактите и бяха доста нагорели ,но все още работеше а е на 85 000 км ако не са сменяни контактите преди мен. Такива вакуумни помпи има по сайтовите за скутери и цената им варира от 55 до 65 лв. като по евтината е микуни а скъпата кейхин . Моята е втора употреба за цена наполовина. За мен това е най доброто решение .Като се има предвид слабото динамо на Африка 650 един консуматор по малко е добре дошло.
                                Dimitar Dyakov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X