Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига или кардан - предимства и недостатъци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Верига или кардан - предимства и недостатъци

Вярвам че не приемате постовете ми като заяждане. В този форум ми харесва това че всяко мнение (повечето) са подплатени с доводи и практ. опит. Пък и тази тема не е анкета само с ЗА и ПРОТИВ.
    Пневматичните гайковер не е задължителен разбира се, но липсата му може да ти докара малко главоболия като, скъсан болт, счупен ключ, "заоблен" шестограм и др.
    Смяната само на верига при шосейните мотоциклети (имам наблюдения предимно там) води но нейното още по-бързо износване. А и разнасянето на 2-3кг допълнително желязо е тегаво (гледам от мойта камбанария защото пътуваме двама на мотора и багажа е ...).
    От къде ми се породи недоверието към веригата:
    Мята беше и сега е DID. Ta рано на пролет сменям гуми защото 21-22.05 тръгвам за Гърция за около 2,500-3,000км. Преглеждам веригата осторожно. До този момент е на около 22Ккм. Смазвам я на 1,5 резервоара (~450km). На половина е за оптягане и изглежда 6+. За тези който се съмняват пътишата в Гр. са ПО-Чисти от нашите и не съм правил повече от среден/лек офф-роуд. Та, от смяната на гуми не можа да издаяни 3,500км. Разтегна се неравномерно и непоправимо замо за 2,000км. т.е. за 3-4дена средна езда.

П.П. Имам обяснение за проблема, но не съм сигурен и ми е неудобно да го споделя
    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Колко много мнения за поддържка на верига...за кардан можете ли да изпишете толкова !? Това, според мен е мен е отговора на темата (в най-общия случай,без някои специализирани случаи).

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        Колко много мнения за поддържка на верига...за кардан можете ли да изпишете толкова !? Това, според мен е мен е отговора на темата (в най-общия случай,без някои специализирани случаи).
        Факт обаче, че в процентно съотношение се карат много повече мотори с верига, отколкото с кардан, а това предопределя и хората, можещи да дадат мнение!.
        Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
          Факт обаче, че в процентно съотношение се карат много повече мотори с верига, отколкото с кардан, а това предопределя и хората, можещи да дадат мнение!.
          Идеята на съвременното производство е да се произвеждат стоки с максимално ниска пътвоначална стойност и максимално скъпи консумативи. И това важи не само за мотоциклетите.

Коментар

Идеята на съвременното производство е да се произвеждат стоки с максимално ниска пътвоначална стойност и максимално скъпи консумативи. И това важи не само за мотоциклетите.
            Говориме за вериги и кардан.
            Нито веригата, нито карданът при мотоциклетите, са рожба на съвременната промишленост.
            А дали кардана или веригата е по-скъпа за обслужване и ремонт е спорен въпрос, всъщност за мен не е спорен, но мнението ми е лично.

Коментар

Пазарен дял е различно от това за което говорим тук. Както MS Windows не може да е най-добрата ОС само защото има най-голям пазарен дял.

А най-хубавото нещо е, че тази тема няма отговор - просто събираме полезно инфо за двата подхода.
              You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X