Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

Моде да се пуснат предните колове, но макс 2 см. Това би повлияло на общата височина не повече от сантиметър и според мен ще промени доста поведението на мотора. Отзад може да развиеш гайката на пружината докрай, ама тогава ще е кофти ако си по-тежък или ако го натовариш с багаж....
    Някои хора изрязват седалките.
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Ако се запали и в последствие се откачи акумулатора може да изгорите зареждането !
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Благодаря ви много.

Днес взех Африка 650 cc остава сега да се затопли времето и да се спогодим с нея

Има много за четене в този форум, и ще го направя.

Надявам се мога да разчитам на вашите мнения ако имам нужда.

Ще я снимам утре и ще я покажа

Някъде прочетох, че има ролбари за нея. Имате ли идея горе долу какви пари и заслужава ли си да се слагат?

Honda XRV 650 Africa Twin RD 03

every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

Честито. Ама какво му е на времето - тук е 3 градуса а аз си карам от време на време
          За ролбари - почти задължително е, особено за нов в занаята заводските са скъпо, около 250-300 лв. Аз си направих за Без Пари. Намираш тръби, тръбогиб и действаш. В най-лошия случай да ти излязат 20 лв с боята
          Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Задължително ролбари!
            Моя го карах малко тая вечер ... ама и тук е 3 градуса и ми се смръзна .... дупето
            Без сериозна екипировка не бих се качил да го карам .... това прасе
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Благодаря! Тук е около нулата и постоянно мъгла, не че не покарах малко днес!

Коментар

Покарах днес малко. Направо е супер. По някаква причина спря скоростомера и съответно и километража не работи. Може би жилото замина?!

Коментар

Смажи го и може и да тръгне. От долу под километража има широка гайка с резба. Развиваш, измъкваш квадрата накрайник на жилото и пълниш, смазваш примерно с WD 40. Ако пак не показва тогава разглобяваш охлюва на предното колело да не би да са се изронили зъбите. Не е зле да смажеш с WD 40 и жилото на съединителя, жилата за газта и на смукача, а също и копчето за мигачите, и светлините, копчето за стартера, и стоп ключа на двигателя. Изобщо всичко което се щрака и хлъзга, за да нямаш неприятни изненади.
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Да не променям посоката на темата, но трябва да уточня нещо. WD40 не е смазка и не е хубаво да има дълъг контакт с гумени елементи. Точно като нафтата и керосина.
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

На тези места дето съм ги препоръчал за смазване гума няма. Само желязо и тук там твърда пластмаса.
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                        Да не променям посоката на темата, но трябва да уточня нещо. WD40 не е смазка и не е хубаво да има дълъг контакт с гумени елементи. Точно като нафтата и керосина.
                        Напълно съм съгласен WD40 e по-подходящ за почистване или раздвиждане на поръждясали неща, но след това е хубаво да се постави масълце... (изпробвано многократно на жило на съединителя на микробуса ми)

Поздрави!

Коментар

ВладиЧ, благодаря за съветите. Много си прав. Днес забелязах, че задържа и газта. Не се връща до край сама.

Само последно WD40 подходящо ли е за тези места или не?

И понеже това ми е първият мотор изобщо бихте ли ме насочили каква е стандартната (системна) поддръжка на един мотоциклет. Примерно не ми е много ясно с какво се смазва веригата и на колко време, как се мие мотора от калове и подобни въобще неща, които за повечето от вас сигурно са смешни

Коментар

Газта може да задържа от прекаленно обтегнати жила. Регулират се при карбовете от гайките. Половин оборот ще е достатъчен
                            Опита ми с електрически контакти е показал, че пръскането им със специален контактен спрей за целта след време отново води до окисляване на контакта и съответно неговата влошена работа. Пръскането с ВД-40 няма да навреди, дори ще предпази от окисляване! Трябва обаче да се третира редовно, защото ВД-то с времето изсъхва.
                            Най-добре се получава с една графитна смазка. Представлява черна паста, ползват я електронните техници, но май е доста скъпа.
                            Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Добра е графитната смазка. Аз ползвам WD 40 по-често. За контактите и клемите, обаче пръскам със спрей Вюрт за електроконтакти.
                              Веригата трябва да се смазва след 300-400 км преход със спрей за верига. Най-добрите са на силиконова основа и стоят твърди и гранулирани, до като мотора стои на едно място, а стават течни в движение. Ако караш в дъжд по-често трябва да мажеш. Решението е скот-ойлер, който смазава периодично веригата. Аз съм със самоделен такъв. Имам резервоар за масло седалката около 500-600 мл клапани и тръбички до веригата. Капе капка на минута при движение на мотора и всичко е о'кей. Това количество масло ми стига за около 5000 км.
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Благодаря!

На първо време ще намеря спрей за вериги. По-нататък ще видя да направя някакъв скот-ойлер

Поздрави!

Хайде да се стопля вече

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X