Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

Момчета на скоро вкъщи се задоми една Африка. Баща ми си хареса една такава и взе, че си я купи. Имаше дребни неща по обслужването - оправихме ги. Маслото на двигателя и филтрите бяха току що сменени, веригата и пиньоните са почти нови. Обаче предницата не е пипана/не тече, ама маслото /, задното окачване също.
    Молбата ми е, ако някой има представа от тази машина по поддръжка и обслужване - кое и как да помага със съвети, ще бъда безкрайно благодарен!
    От форума знам, че адаша Хаджиев кара такава, така че очаквам включване и от него
    Въобще каквото науча и с най-малката подробност по обслужването ще ме радва.
    Предварителни благодарства!

Ех, Жоре, все едно не знаеш, че карам и Трансалп - малката сестра на Африката. Имам Хейнс, който покрива двата модела. Ще видя да ти го запиша на едно СД, че май беше 60-ина мегабайта.

Коментар

Профилактика на Африка
      Масло на 5000 км и бензин, това е
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
        Профилактика на Африка
        Масло на 5000 км и бензин, това е
        Стига бе.
        Нещо профилактика на предница?
        Нищо ли не се пипа??

Коментар

Първата ми Африка стана на 16 години и предницата не е разглобявана въобще. Аз се мъчих само една година да я карам на off road, но колкото и да съм тъп, разбрах, че няма смисъл да се мъча. Иначе нито в чужбина, нито после, който я взе я кара извън асфалта, тъй че маслото от прах няма как да се замърси. Е, знаем, че всяко масло след като работи и старее си губи качествата, но моторът е тежък и ако не са изтървали коловете, трудно ще я усетиш тази промяна.
          За Африката трябва да се внимава само това, да не се кара с изхабена верига, тъй като моторът е тежък и от затяганията на износената верига скапва двуредовия лагер на вала на малкия пиньон
          Въпреки, че е нискооборотна и степента на сгъстяване е малка, карайте я с хубаво масло!
          Преглеждайте от време на време лагерите по вилки и капли. Аз никога съм нямал проблеми, но при тези 205 кг, това е редно да се прави
          След 1992 г. тежестта при тези мотори е свалена по-ниско долу и се карат по-комфортно дори и на off road (по-лек разбира се).
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Ясно! Схванах горе-долу "начина на живот на това животно"
            Моторът ще се кара основно на асфалт и ако обстоятелствата налагат ще има излизане по черен път.
            С една дума - адвенчър.

Благодарности на Краси К за диска!

Мерси момчета!

Коментар

До: Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
              Ех, Жоре, все едно не знаеш, че карам и Трансалп - малката сестра на Африката. Имам Хейнс, който покрива двата модела. Ще видя да ти го запиша на едно СД, че май беше 60-ина мегабайта.
              Можеш ли да ми го пратиш и на мен по някъкъв начин. Скоро си взех Трансалп и ще ми е от полза. Мерси предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от zaxari_ Преглед на мнение
                Можеш ли да ми го пратиш и на мен по някъкъв начин. Скоро си взех Трансалп и ще ми е от полза. Мерси предварително!
                Ето линк да си го свалиш: https://htftp.offroad-bulgaria.com/Z...ca%26Transalp/

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                  Ето линк да си го свалиш: https://htftp.offroad-bulgaria.com/Z...ca%26Transalp/
                  Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                    ...Масло на 5000 км...
                    Според менюала на Haynes маслото и масленият филтър се сменят на 12 000 км.
                    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

От: До: Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

Здравейте,

на път съм да стана горд собственик на легендарната Хонда Африка 650

Имам няколко въпроса:

1) по принцип трябва ли да може мотора да работи без акумулатор.
                      2) какъв акумулатор трябва да е по спецификация? колко Ah
                      3) нещо специфично за което да ме посъветвате да погледна.

Утре отивам да го взимам и всякакви съвети са добре дошли.

Благодаря!
                      Honda XRV 650 Africa Twin RD 03

every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

От: Обслужване на Хонда XRV 750 /Африка/

650 е доста старичка. На 750 акумулаторите са 12/12, или 12 волта 12 амперчаса. Без акумулатор не може да работи. Каквото се гледа на другите мотори, когато се купуват втора ръка, това се гледа и на Африката. Ако ти е първи мотор най-добре иди с приятел, който си има понятие от мотоциклети. Успех!
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Като стана дума за акумулатори - в някои източници дават за африката, че е 14 амперчаса. В мануала го дават 12, ама все пак? Като размери и от двата има за африката.
                          Yamaha XT​M600E '98
                          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Благодаря ви много за инфото.
                            Да първи мотор ми е и от прочетеното за него се надявам да се спогодим.

Коментар

Имам още един въпрос (сега се сетих). Може ли лесно да се промени височината на мотора (да кажем 2-3 см надолу).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X