Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW 650F - обслужване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BMW 650F - обслужване

Първоначално публикуван от radoslav_petkov Преглед на мнение
    самият начин на смазване на двигателя става с впръскване на маслото чрез помпа.когато е загасен двигателя в него остава минимално количество масло.този метод е взет от самолетостроенето. Впръскването става по време на работа на двигателя независимо в какво положение е двигателя. Имам предид дали е на една страна или когато е изправен. Знаете че при лупинги при самолетите двигателят би останал без масло. Това е вид застраховка когато недай си боже мотористЪТ падне, идвигателят продължава да работи, за да има смазване на лагери и т.н. затова когато е загасен двигателят не потича нищо от пробките.само че не се сещам как се казваше тази система.
    Нарича се система за мазане със сух картер.

Коментар

Първоначално публикуван от radoslav_petkov Преглед на мнение
      някои може ли да ми даде каталожният номер на бендикса за БМВ Ф 650. пишете тук или на email-radoslav_petkov@abv.bg. Благодаря
      http://www.realoem.com/bmw/showparts...75&hg=12&fg=10

Виж го от тук. Това е позиция 12. Бендиксът не се различава за стария и новия двигател на Априлия, а за BMW даже мисля, че няма "стар" и "нов", за това го дават от 93 до 2000 година. Ако нещо не ти се отвори - номера е 12112343296
      Suzuki GSXR
      VW Touareg
      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Като заговорихте за бендикс:
        Тъй като то е слабо място на модела и ако някой има пратически поглед, бих се радвал да сподели къде точно е критичната точка и дали се избягва с промените в следващите модели.
        Това е експлозия на модела до 2000г.

Това е експлозия на модел за 2003г.

Това е експлозия на модел 2008г.
        още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Хъм... като гледам схемите за 2003г и 2008г принципно не се различават. Аз, обаче не разбирам нещо - или има неточност в рисунката или някаква част липсва (разбира се - допускам и аз да бъркам нещо генерално)? Ако гледаме 2003г - не би ли трябвало вътрешният диаметър на фланеца (4) да е почти еднакъв с външния на "бендикса" (5)?
          Във всеки случай най-хитрото нещо, което виждам е при 2008г. Там голямото зъбно колело вече е разделено на 2 и има отделна втулка, която зацепва в бендикса.
          Само да разкажа каква е "болестта" на моделите до 2000г - там явно не е добре оразмерено (или по руски - не е ПРЕоразмерено) мястото, където бендикса (12) зацепва голямата зъбчатка (15) и магнета, чрез фланеца (11). Или материалите не са подходящи или диаметъра е прекалено малък или ... и аз не знам. Така или иначе първо започват да се износват бъбрековидните "ролчици", които са наредени по бендикса. От своя страна започват да надират предимно повърхността на голямата зъбчатка. Освен това се къса и пружинката, която държи ролките на бендикса и това докарва още абразивен материал на мястото, където по принцип бендикса трябва да лагерува с голямата зъбчатка. Аз смених и 2-те нещица, но има мнения, че една зъбчатка може да "издържи" 2-3 бендикса.
          И така - в хода на тези мисли - "хитрото" нововъведение в 2008г може би просто означава, че са решили да ни вземат по-малко пари за смяна на втулката, вместо на цялата зъбчатка (около 400 лева за моделите до 2000г). А може и да означава друго, например друг материал? Съмнявам се, ама знае ли човек какво може да измислят агро-механиците от ROTAX ))
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

До колкото може да се види има и разлика във вида на бендикса от 2000 и другите (до колкото може да се прецени от тези схеми).

Veselinv - щом си сменял значи би могло да опишеш първите признаци на скапване и дали е добре да се вземат веднага мерки или носи малко по дълга експлоатация?

Коментар

Ами признаците... Ако човек е чувал как пали този двигател със здрав бендикс веднага може да чуе "преплъзването". То е как да го опиша - като стъргане на пила по метална шина Аз (понеже като купих мотора той беше на такова дередже) си мислех, че е нормално. Усъмних се чак, когато бендикса взе съвсем да изпуска и стартера да върти напразно. Всъщност това стана 2 месеца след като си купих мотора, но не мога да кажа колко време преди това бендикса е взел да си ходи.
              По форумите има бая писано на тази тема, особенно като става въпрос за Aprilia Pegaso.
              Пускаш един сърч в гугъла, например "ROTAX бендикс" и гледай какво става
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Техническо питане F650:
                Малкия ГС има ето такъв бензинов филтър с вгарден регулатор на налягането:

Подмяната му е като на консуматив на 20Ккм. Смених го миналото лято, но и тогава ме гризеше преди него да "бодна" един обикновен филтър. Целта е да се предпази СКЪПИЯ от боклуци и утайки поне в експлоатациония пробег.
                Четох насам натам и се отказах. Защо? Защото има филтър и на помпата а и срещнах мнение че допълнително товари помпата и пречи на охлаждането й.

Има ли някой мнение по въпроса? Дали все пак да престъпя към прибавяне на един филтър, че мисля една Турция за 2010?

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
                  Техническо питане F650:
                  Малкия ГС има ето такъв бензинов филтър с вгарден регулатор на налягането:

Подмяната му е като на консуматив на 20Ккм. Смених го миналото лято, но и тогава ме гризеше преди него да "бодна" един обикновен филтър. Целта е да се предпази СКЪПИЯ от боклуци и утайки поне в експлоатациония пробег.
                  Четох насам натам и се отказах. Защо? Защото има филтър и на помпата а и срещнах мнение че допълнително товари помпата и пречи на охлаждането й.

Има ли някой мнение по въпроса? Дали все пак да престъпя към прибавяне на един филтър, че мисля една Турция за 2010?
                  Е колко е скъп СКЪПИЯ? Все си мисля, че с такива вмешателства в горивната система можеш да батишеш къде-къде по- скъпи неща.
                  Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                    Е колко е скъп СКЪПИЯ? Все си мисля, че с такива вмешателства в горивната система можеш да батишеш къде-къде по- скъпи неща.
                    ...с цена 95Е

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
                      ...с цена 95Е
                      Ужас . В такъв случай е най- добре да се потърси инфо (или да се измери някъде) какво съпротивление създава оригиналния филтър и какво ще е на двата последователно.
                      Не, че някой, когото познавам, се е оплакал от бензина в Турция.
                      Зима иде

Коментар

От: BMW 650F - обслужване

Колеги, имам един доста сериозен проблем със BMW F650 ST 1999 год.
                        Проблемът е в предния пиньон. Захванат е за оста от скоростната кутия с помощТа на зегерка. Което е доста глупаво. ИзСкача ми за втори път. Като последния път за малко да се претрепя заради по-голямата скорост.
                        Видимо има доста голяма хлабина на движение на пиньона, аксиално по оста до зегерката, да не би да съм изгубил някоя част при някоя от откачанията му? Има ли решение на проблема?
                        Последно редактирано от viki terzieva; 29-06-10, 22:48. Причина: по-висока
                        Land Rover Range Rover 2,5 DT
                        Land Rover Discovery 200 TDI
                        BMW F650ST - RIP
                        "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                          Колеги имам един доста сериозен проблем със BMW F650 ST 1999 год.
                          Проблема е в предния пиньон. Захванат е за оста от скоростната кутия с помоща на зегерка. Което е доста глупаво. Изкача ми за втори път. като последния път за малко да се претрепя заради по голямата скорост.
                          Видимо има доста голяма хлабина на движение на пиньона, аксиално по оста до зегерката, да не би да съм изгубил някоя част при някоя от откачанията му? Има ли решение на проблема?
                          На един колега му се случи същото, но зегерката му беше счупена и го домързя да търси нова. Въпреки това дори и със счупена зегерка (около 2/3-ти от диаметъра) кара доста и то с височка скорост.
                          Е - после намерихме и сложихме и за щастие се наложи да сменим само веригата.
                          Според мен не би трябвало да има голям луфт. Луфт има, но не е чак голям. Освен това не би трябвало там да има никакво аксиално усилие, което да кара зегерката да изскача или да се чупи и т.н.
                          Според мен е добре да си сигурен, че самата зегерка е подходяща и е поставена добре. Ако имаш, обаче някакви съмнения се обади. Мисля, че няма да е проблем да свалим капака на Ф-ката на колегата и да сравним какъв е луфта и изобщо какво е положението.
                          Suzuki GSXR
                          VW Touareg
                          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Търсих зегерка по диаметъра на вала. Те са по стандарт. А разСтоянието, което се получава между зегерката и пиньона (,когато е опрян до края на вала), е колкото да има нещо като шайба или някакъв вид О-пръстен. Но не мога да намеря подробна схема на тази част от мотора.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 29-06-10, 22:49. Причина: разСтояние
                            Land Rover Range Rover 2,5 DT
                            Land Rover Discovery 200 TDI
                            BMW F650ST - RIP
                            "Совите не са това което са"

Коментар

Тук: http://www.realoem.com/bmw/select.do

Можеш да видиш диаграми на части и компоненти на всичко БМВ. Ще е ясно дали нещо липсва. Ползвай последните 7 символа от номера на рамата- по-лесно е.

Поздрави,
                              You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Това е на F650 и F650GS 1999г. Има гайка и законтрящя шайба, няма зегерка! Поз.24;25 Същото е и при мен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:94.png
Прегледи:1
Размер:13.9 КБ
ID:5189003
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ChainCSSprocketNut.jpg
Прегледи:1
Размер:92.6 КБ
ID:5189004

П.П. На някои оригинални пиньони има от едната страна (външната) гумено покритие!
                                Последно редактирано от viki terzieva; 29-06-10, 22:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X