Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW 650F - обслужване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BMW 650F - обслужване

Здравейте момчета.Съвсем на скоро се сдобих с две BMW 650 F.Едното го регистрирах,а другото оставих за части.Не съм карал такова нещо преди и ми е малко кофти с поддръжката.Къде му е масления филтър на това нещо?От къде се проверява маслото?Само от горе ли?Тези пробки от страни за какво са?От там не тече нищо.А горе на щеката всичко е нормално.Да не взема да прецакам двигателя.На високи обороти се мъчи да прекъсва.Само на място,иначе е пушка.Струва ми се че доста бензин смърка.Това нормално ли е?

До: Мнения за BMW F 650

Първоначално публикуван от batvankoo Преглед на мнение
    Здравейте момчета.Съвсем на скоро се сдобих с две BMW 650 F.Едното го регистрирах,а другото оставих за части.Не съм карал такова нещо преди и ми е малко кофти с поддръжката.Къде му е масления филтър на това нещо?От къде се проверява маслото?Само от горе ли?Тези пробки от страни за какво са?От там не тече нищо.А горе на щеката всичко е нормално.Да не взема да прецакам двигателя.На високи обороти се мъчи да прекъсва.Само на място,иначе е пушка.Струва ми се че доста бензин смърка.Това нормално ли е?
    Маслото се проверява по следния начин:
    Оставяш да загрее ДВГ на място,до включване на ел.вентилатора на радиатора след,което изчакваш да изключи!Изключваш /гасиш/ ДВГ и развиваш тапата,която се намира непосредствено пред резервоара на рамата срещу вилката на предницата.На самата тапа има пластмасова щека,която е с графи и от там определяш дали има нужда от доливане или не. Прекъсването е от свещите .... при неподходящи такива създава проблеми.Прекъсва и над 6000 оборота!!!!Разхода е около 6-7лт.в града при променливо натоварване!
    Иначе е голям "катър" и нямаш ядове с него!Проверявай профилактично антифриза в казанчено под седалката .... задължително!...

Коментар

За маслото никак не е нужно да чакаш да загрее до перка.
      5-10мин. работа са му достатъчни. След това изчакваш минута-две, вадиш щеката и проверяваш при развито положение, т.е. потапяш-вадиш, без да навиваш тапата.
      А за прекъсването казваш, че било само на место, еми нормално е колега като го развъртиш на место да стигне прекъсвач.
      Електрониката си има защита именно на неутрална с което предпазва двигателя от префорсиране.
      Ако имаш проблеми в движение тогава е друга работа и може да споделяш на воля.

Последен съвет - дръпни си мануал за Ф-ката, ще си спестиш много време и въпроси.

Коментар

Благодаря ви момчета.За щеката вече разбрах.Но тези пробки отстрани на двигателя за какво са?От там не тече нищо.Това редно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
          За маслото никак не е нужно да чакаш да загрее до перка.
          5-10мин. работа са му достатъчни. След това изчакваш минута-две, вадиш щеката и проверяваш при развито положение, т.е. потапяш-вадиш, без да навиваш тапата.
          А за прекъсването казваш, че било само на место, еми нормално е колега като го развъртиш на место да стигне прекъсвач.
          Електрониката си има защита именно на неутрална с което предпазва двигателя от префорсиране.
          Ако имаш проблеми в движение тогава е друга работа и може да споделяш на воля.

Последен съвет - дръпни си мануал за Ф-ката, ще си спестиш много време и въпроси.
          Извинявай приятелю.Ама аз не знам какво е (мануал за ф-ката).Ами тапите от страни на двигателя.Трябва ли да тече масло при развиване.

Коментар

Извинявай приятелю.Ама аз не знам какво е (мануал за ф-ката).Ами тапите от страни на двигателя.Трябва ли да тече масло при развиване.
            Това е "Ръководство за експлоатация/потребителя" т.нар. "книжка" на мотора .

Има "User's manual"-което е Ръководство на потребителя, има и "Service manual" което е "Ръководство за ремонт" - т.е. за техническото обслужване на мотора: от-до.
            Per aspera ad astra.

Коментар

Тапите от страни служат за много неща, включително и за наливане на част от маслото при смяната му(по-голямата част се налива в рамката).
              Ако разбирасе австрийците не са оставили специална тапа за наливане в двигателя. Не съм запознат детайлно с Ротакса, но като цяло моторите с масло в рамката са на този принцип.

За детайлно разбиране на материята си намери ремонтно ръководство, там е описано всичко до най-малката подробност за съотвения модел.
              Спестява много време и въпроси относно елементарното обслужване.

Коментар

Благодаря ви момчета.А можете ли да ми кажете от къде да си дръпна мануал за ф-ката?

Коментар

До: BMW 650F

Това е капака на масленият филтър http://faq.f650.com/FAQs/Photos/Engi...os/filtcov.jpg
                  Цялата процедура по смана на маслото http://faq.f650.com/FAQs/Oil_Change_...or%20an%20F650
                  Капачките от дясната страна на двигателя са за белези на ГМТ(лявата)
                  и за завъртането на коляновият вал http://faq.f650.com/FAQs/Photos%5CHG...kTurnShort.jpg

Коментар

Благодаря ви момчета.А можете ли да ми кажете от къде да си дръпна мануал за ф-ката?
                    Виж в тази тема - МАНУАЛИ - предлагам , ако не някъде из нета все ще намериш предполагам, може и някой колега да се включи и да ти помогне.

Коментар

До: BMW 650F - обслужване

Никой не даде точната процедура за мерене на маслото, не знам какви са тези мануали дето ги сканирате, но в моя оригиналния пише следното: Най-добре се мери маслото след път, при максимално загрял мотор - оставяш машината да поизстине 5-10 минути, след което отвиваш пръчката и държейки мотора изправен го пускаш да работи на празен ход за 1 минута. Спираш и веднага мериш без да завиваш пръчката, само до упор - ако е необходимо доливаш до максимума.
                      Honda XL600LM, 1987
                      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                        Никой не даде точната процедура за мерене на маслото, не знам какви са тези мануали дето ги сканирате, но в моя оригиналния пише следното: Най-добре се мери маслото след път, при максимално загрял мотор - оставяш машината да поизстине 5-10 минути, след което отвиваш пръчката и държейки мотора изправен го пускаш да работи на празен ход за 1 минута. Спираш и веднага мериш без да завиваш пръчката, само до упор - ако е необходимо доливаш до максимума.
                        Правилно, правих си много опити при различни състояния на двигатеря на моя доминатор и все различно показва, а по този начин едно и също, това е!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                          ... оставяш машината да поизстине 5-10 минути, след което отвиваш пръчката и държейки мотора изправен го пускаш да работи на празен ход за 1 минута....
                          И запалих го аз моя и гледам ся в резервоара как започва да се покачва нивото на маслото... покачва се покачва се и като взе да пръска и аз реших да го гася, ама с кухата си лейка по инерция дадох малко газ и се олях целия Хубаво, че наистина преди това го бях оставил за поизстине...
                          С 2 думи - май не е добра идея двигателя да работи и тапата с мерителната щека да е развита...
                          Suzuki GSXR
                          VW Touareg
                          Mitsubishi Pajero II

Коментар

самият начин на смазване на двигателя става с впръскване на маслото чрез помпа.когато е загасен двигателя в него остава минимално количество масло.този метод е взет от самолетостроенето. Впръскването става по време на работа на двигателя независимо в какво положение е двигателя. Имам предид дали е на една страна или когато е изправен. Знаете че при лупинги при самолетите двигателят би останал без масло. Това е вид застраховка когато недай си боже мотористЪТ падне, идвигателят продължава да работи, за да има смазване на лагери и т.н. затова когато е загасен двигателят не потича нищо от пробките.само че не се сещам как се казваше тази система.
                            Последно редактирано от Тануцо; 03-10-09, 10:20. Причина: ПРАВОПИС И ПУНКТУАЦИЯ
                            КОЛАТА ВОЗИ КИЛАТА,А МОТОРА ДУШАТА

Коментар

някои може ли да ми даде каталожният номер на бендикса за БМВ Ф 650. пишете тук или на email-radoslav_petkov@abv.bg. Благодаря
                              Последно редактирано от Тануцо; 03-10-09, 23:22.
                              КОЛАТА ВОЗИ КИЛАТА,А МОТОРА ДУШАТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X