Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зареждане на лаптоп от мотор - възможно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зареждане на лаптоп от мотор - възможно ли е?

Акумулатора е 12ач. Лаптопа служи за прехвърляне на на видео и снимков матерял от камера.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil Manev Преглед на мнение
      А как да разбера даден лаптоп колко W са му нужни. На зарядното пише Вход - 100-240волта ~ 50 - 60Hz 1.7A . изход 19волта 3.42А
      64.98 вата,толкова ти е зарядното на лаптопа
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
        100W са си едни 10А.
        Акумулатора на скутера най-вероятно е 8Ач.
        Значи ще умре за по-малко от час.
        Купи си таблет, ползвай си телефона.
        А за какво ти е лаптоп на палатка?
        5 Ампера ,незабравяй че вторичното е 19 волта,5А е максимума който може да отдаде 100 ватово захранване на 19 волта
        Последно редактирано от Roninn; 27-01-15, 23:32.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

100W са си едни 10А.
          Това че зарядното е 100 не значи че винаги ще харчи 100. Грубо казано ще е с 5-10% повече отколкото харчи лаптопа, но максимум 100.

Коментар

Господа, аз отново ще отворя глас в подкрепа на варианта с инвертор и то основно заради неговата универсалност - инвестираш веднъж, в устройство, което ще ти позволи да захраниш различни видове консуматори, адаптори и т.н. също евентуални бъдещи устройства в последствие, БЕЗ да сменяш устройството. КПД при импулсните преобразователи клони към 98%, което означава допълнителни загуби на този вариант от едва 2% или пренебрежимо малки спрямо универсалността му. Повече внимание бих обърнал на факторът размер, който знаем има значение, що се отнася до оборудване носено на мотор. Позването на инвертор изизсква 1 допълнително устройство - стандартният адаптер на лаптопа + инвертора.
            Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
              КПД при импулсните преобразователи клони към 98%
              Намери ми, моля те, инвертор от 12 към 220 волта с КПД над 85% и размер като за мотор. Другото което е около 85% това е зарядното на лаптопа и те заедно правят около 65%.

В другия вариант имаш действително КПД над 95% ама то е защото от 12-те се правят примерно 3 и се добавят към оригиналните 12%. Т.е. преобразува се само около 20% от всичката енергия, другата се ползва направо.

Иначе, че за 220в е универсален си прав.

Коментар

Всъщност ще се съглася абсолютно с твб. Тия с 98% КПД ще са на цена, която е много далеч от тази в OXL и абсолютно няма да ни хареса
                Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

С евтин инвертор акумулатор на дизел клекна за 3 часа работа на един лаптоп (няк'ва 17ка беше, но не е нещо свръх мощно). Клекна до толкова, че не искаше да запали докато не му подадохме ток от друга кола. А акумулатора беше читав, Банер, на година може би. И беше доволно зареден, щото няколко дни преди това колата беше карана към 400км докато стигне от София до морето.

Има модули по 10лв от Китай дето са с монщност 100W и високо КПД. Достатъчно високо за да се ползват за зарядно за лаптоп. Аз така си направих едно след като изгорих едно фабрично такова. Платката е с размер около 7см х 5см.

А моторите палят без зор на бутане. Сядаш, махаш два пъти с краката, вкарваш 2ра и си готов.

Коментар

Зарядното което препоръчах е малко,универсално за всеки лаптоп,има допълнително усб за примерно телефон,слизаш от мотора и в хотела продължаваш на 220 волта.Голям инвертор за 220 иска и разклонител и зарядно за всяко устройство,за мотор крайно неизгодно,имам 300 ватов малък инвертор ,с мотора даже не съм се сещал да го взема,просто не ми е трябвал.

Брум,сподели за тея платки ?

Коментар

http://www.aliexpress.com/item/LTC1871-DC-DC-Adjustable-High-Power-Step-Up-Power-Supply-Module-with-Red-LED-Voltmeter-Button/921307556.html

Ей тая ползвах аз. Неудобно е, че е гола платка и иска кутия. В моя случай се позабавлявах с CNC рутера и си направих една от алуминиево блокче която е и радиатор .
                      Последно редактирано от damon; 29-01-15, 23:59.

Коментар

Лятотото сменях нещо по джипа и бях оставил лаптопа включен вътре.
                        След 4-5 часа едвам запали. Акумулатора е 75Ач, няма проблеми с лебедката.
                        Според мен е по-добре авторът да се запаси с карти памет. По-лесно, по-евтино и не заемат никакво място.

П.С. Скутер не може да се запали с бутане

Коментар

След 4-5 часа едвам запали. Акумулатора е 75Ач, няма проблеми с лебедката.
                          Имаш проблем със зареждането.

Коментар

Сигурен ли си?
                            Лично си рециклирах алтернатора, зарежда на 14,2.
                            А акумулатора умря чак следващата зима.
                            Тъй де, по-миналото лято се разиграва случката.

Коментар

5 часа на лаптоп трябва акумулатора на джипа да не го усети,редовно от 6 месеца зареждам лаптоп в колата,не се съобразявам ,но и не стоя повече от 30 мин. до час без колата да работи,не ми се налага повече,но и да се наложи няма да има проблем,не усещам умора или друго в батерията.Иван,не ти ли е малък акумулатора за LR ako не бъркам

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Също така е хубаво моторът да има и манивела, че не се знае то.
                                Манивела - за скутерите. Аз 1200 кубика си ги паля с бутане сам - цирк е, но става.

За мотоциклетен лаптоп имам едно 10-инчово Леново, за което китайците продават зарядно за запалка - някакъв измислен импулсен преобразовател към 19 волта, но работи. Ползвал съм го май веднъж и то в колата. Никога не съм изпитвал някаква необходимост от лаптоп далеч от мрежови контакти. Пък и съвременните телефони могат да свършат доста работа, а се зареждат далеч по-просто. Идеята за 220 волтов инвертор на мотора ми се струва доста щура - не мога да разбера какво би било приложението на тази "енергетика" покрай мотора, освен да тежи и да заема място.
                                LZ2NKM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X