Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW R1100GS смяна на "мастер цилиндър" на предна спирачка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW R1100GS смяна на "мастер цилиндър" на предна спирачка?

Свързах се с румънеца..но нещо ми дава други артикули...сега се "изясняваме"...
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
      Благодаря за отговорите! Маркуч още нямам спукан Картинките ги вадя ей от тук :

http://www.ascycles.com/Illustrated_...indCat=11_1834

Тя поръчката няма да я бърза..Сега измислям да източа течността да не разяжда където мине...
      А някой да знае с каква смазка се маже..В сайта продават някаква "специална" за този механизъм ама си мисля , че не може да е тооолкова специална.

Ето това ползвам аз по съвет на механик, НЕ слагай обикновенни смазки защото НЕ са термоустойчиви и съдържат силикон, а той прецаква гумичките и става весело след няколко месеца..

http://www.offroad-bulgaria.com/show...14#post2479714
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Въпрос...Там където е пробила спирачната течност боята е паднала ..какво правя...Кой е най добрият начин за почистване обезмасляване и боядисване?????
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И друг въпрос...Цилиндъра не излиза...Гледах много снимки на такива случаи, но там бяха затлачени с мръсотия ..моят е чист..но не мърда от мястото си..препоръчват да се "издуха" с компресор....

Коментар

И друг въпрос...Цилиндъра не излиза...Гледах много снимки на такива случаи, но там бяха затлачени с мръсотия ..моят е чист..но не мърда от мястото си..препоръчват да се "издуха" с компресор....
            Или само да го закачиш на спирачното маркуче и леко да натиснеш...

Препоръчват накисване и леко почукване с нещо което да побутва цилиндара отзад, всичко внимателно и т.н. аз строших един уж когато внимавах, моя изглеждаше да не е от метал а всякаш от керамика или нещо такова...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Или само да го закачиш на спирачното маркуче и леко да натиснеш...

Препоръчват накисване и леко почукване с нещо което да побутва цилиндара отзад, всичко внимателно и т.н. аз строших един уж когато внимавах, моя изглеждаше да не е от метал а всякаш от керамика или нещо такова...
              Няма как отзад! Буталото е достъпно само от една посока. Да и аз смятам да го почуквам ..довечера ще се заема..Все още не съм откачил маркуча и се надявам той да създава някакъв вакум от другата страна и да държи буталото вътре. Иначе въздуха се пуска от отвора на маркуча към машинката!

Коментар

Няма как отзад! Буталото е достъпно само от една посока. Да и аз смятам да го почуквам ..довечера ще се заема..Все още не съм откачил маркуча и се надявам той да създава някакъв вакум от другата страна и да държи буталото вътре. Иначе въздуха се пуска от отвора на маркуча към машинката!
                Буталото излезе след като освободих маркуча и с една дървена пръчка многократно го натисках навътре ..Излизаше по мм ...и излезе. Действително предният семеринг е износен с напречни следи по цялата окръжност!

Коментар

А какво е състоянието на цилиндъра ? Язви,задирания има ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от Sev Преглед на мнение
                    А какво е състоянието на цилиндъра ? Язви,задирания има ли ?
                    Мисля, че няма ! Избърсах го добре. Опипах го с пръста навсякъде и не усетих язви и задирания. В сайта който ми прати пише ако има да се мине с шкурка номер над 500 мисля. Утре пак ще го огледам. Не мога да намеря линк да поръчам медна смазка. Това което намерих е в големи количества и не ми е нужно толкова!

Коментар

Къде ще слагаш медната грес ? Цилиндъра добре се мие със стара четка за зъби и спирт,после с фенерче оглеждаш състоянието му.

Коментар

Първоначално публикуван от Sev Преглед на мнение
                        Къде ще слагаш медната грес ? Цилиндъра добре се мие със стара четка за зъби и спирт,после с фенерче оглеждаш състоянието му.
                        Не в цилиндъра разбира се. Болта който държи дръжката той е с една пластмасова втулка. Благодаря за съвета..ще го използвам. Цилиндъра "свети" от вътре но ще го мина с една четка!

Коментар

Има спрейове с мед, гледай да са термо устойчиви, има едни за над 500-700 градуса ги дават, аз взех и спрей и после намерих и грес, при мен има Амазон там имат всичко и е най-евтино за теб не знам, магазини за авточасти може би в нета...

Където има пластмаса, медните стружки няма ли да са противопоказни, аз бих проверил какво препоръчват БМВ за смазка там, мед слагат на места метал в метал и податливи на корозия...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

А за какво да се слага термоустойчива грес на оста на лоста на спирачката ?

Коментар

Медна грес спрей има в бриколаж 17-18лв. Аз я ползвам освен за болтове които не желая да запекат, а също така и за накладките на мотора - винаги мажа гърба при смяна и гарантирано не свирят, също го ползвам за главините на колата - джантите не залепват за главината и гумаджиите ги свалят само с ръце без да маат с чукове и щанги! Та медна грес си е нужна във всяко едно домакинство според мене и в никакъв случай не са пари на вятъра!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                Медна грес спрей има в бриколаж 17-18лв. Аз я ползвам освен за болтове които не желая да запекат, а също така и за накладките на мотора - винаги мажа гърба при смяна и гарантирано не свирят, също го ползвам за главините на колата - джантите не залепват за главината и гумаджиите ги свалят само с ръце без да маат с чукове и щанги! Та медна грес си е нужна във всяко едно домакинство според мене и в никакъв случай не са пари на вятъра!
                                В един форум имаше голяма дискусия за тази медна смазка и именно за мазането на "гърба" на накладките. Не било добре... Аз имах малко и я използвах за смазване на оръжие, но свърши. Утре съм в Бургас и ще видя там за смазка! Сега гледам да премахна тази боя от машинката ,която не държи и ще го "мацна" с авто боя. Чакам семерингите още! Идея за бързо обезвъздушаване да предложите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X