Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За спуканите гуми на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За спуканите гуми на път

А някой има ли лични впечатления от спрейовете, продавани по бензиностанциите ? Чувал съм , че действа само при малки дупки, както и че след това гумата не ставала за нищо.

Коментар

Аз имам и то доста доби впечатления.

На Ботевградско при джъмбо преди имаше един светофар. Тъкмо се бях изравнил с колите и те тръгнаха.
      Дадох мръсна газ за да се измъкна, но за съжаление гумата ми е била спаднала :-( 300м по късно успях да спра и то без да падна.
      При рязкото тръгване външната е превъртяла заедно с вътрешната и беше откъснала вентила, което аз обаче разбрах чак като я демонтирах защото вентила си стоеше като истински.
      Та тогава изпръсках едино от тези спрейчета и гумата се понапомпа. Минах така около 2 км (до първото ОМВ) преди пак да стане на мекица.
      Първата ми реакция беше:

"егати боклука са тея спрейове"

Но после след като се прибрах в къщи с пътна помощ и демонтирах гумата и установих че съм откъснал вентила дори се удивих че съм успял и 200 метра да измина благодарение на спрея, камо ли 2 км

Относно за това дали след спрея може да се ползва гумата, мога да кажа само, че вътре става голяма каша от тоя спрей. Но се чисти все пак, трудно но става. След този случай си почистих външната гума от гадоста и я карах още един сезон без някакви особени проблеми.

Като цяло си мисля че ако не бях откъснал вентил определено щях да си се прибера с един такъв спрей. Обаче за мотор с вътрешна, след ползването на спрей вътрешната е са боклука.
      Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
      Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
        В този случай ти помагат 20 мл. бензин, компресорче и фитил или видия според зависи от случая .Малко бензин се сипва вътре в гумата и внимателно се пали.От детонацията гумата се раздува и си застава на мястото .Другото по стандартния начин
        Така правехме в сервиза гума на един ТИР- пускаш компресора да помпи и наливаш вътре бензин и палиш ПУК и залепя, ако сипеш повече може да я пръснеш, метода си беше яко адреналин.
        Иначе на мотора си имам помпа и вътрешна гума резерва, видията също е решение за прибиране, само да е по протектора а не отстрани.

Коментар

Първоначално публикуван от Grayfox Преглед на мнение
          Относно за това дали след спрея може да се ползва гумата, мога да кажа само, че вътре става голяма каша от тоя спрей. Но се чисти все пак, трудно но става. След този случай си почистих външната гума от гадоста и я карах още един сезон без някакви особени проблеми.

Като цяло си мисля че ако не бях откъснал вентил определено щях да си се прибера с един такъв спрей. Обаче за мотор с вътрешна, след ползването на спрей вътрешната е са боклука.
          В инструкцията на моя заводски комплект (който е с автомобила), изрично пише - след използване на спрея и 'спасяване на положението', гумата да се изхвърли...
          Ама как да хвърлиш почти здрава гума
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Моето решение е -компресорче (истинско) ,фитили и видии- не заемат място ,а съм ги ползвал ,не веднъж...
            сега нося щанги и резервни гуми,лепенки,защото вече съм с вътрешни...
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

Коментар

Колеги от къде мога да си купя repair kit.

Коментар

Аз моя съм го вземал оттук - http://www.motorco.biz/catalog/contact_us.phpМежду другото гумата си държи налягане и я търкалям колкото да омаслявам мотора веднъж в уикенда

Коментар

Колега не ми отвара страницата.

Коментар

Влез в сайта им - www.motorco.biz - там е и адреса. Намират се в Овча купел, по Монтевидео, след това наляво при Била-та и така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X