Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За спуканите гуми на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За спуканите гуми на път

Така-а, тъй като последните месеци уикендите ми са заети с разни работи, този път реших да покарам повече в един от последните хубави дни тази година. Тръгнах по дефилето, но нещо не ми хареса, че беше усойно, върнах се и реших през северната дъга да изляза на подбалканския като по-слънчев. Малко след като се отклоних от околовръстното един индикатор взе да вдига аларма за ниско налягане в задна гума.Налягането спадаше и аз обърнах по най-бързия начин да се прибирам. На ОМВ напомпах гумата, след това още веднъж по на Подуене и горе-долу се прибрах, пцувайки леко, но и все пак бях близко.

В къщи демонтирах гумата и намерих това

Къде го бях намерил този колец не знам. Гумата е за смяна по принцип, но бях решил зимата да изкарам, а напролет да сложа нова. Понеже все едно деня ми отиде, реших да пробвам един repair kit, който имам от години и го носех като съм в чужбина. Първия път не стана, после питах едни гумаджии, които ми казаха, че гумата трябва да и се подаде налягане, за да се разтвори дупката, иначе няма шанс да се вкара пластелина-лепило. Имам и малък компресор, и като го използвах се получи. Отрязах края на фитила, донапомпах я и вече 24 часа май държи налягане.

Та въпроса ми е кой как го решава проблема спукана гума на път ? Хайде, в България все някаква пътна помощ ще се намери, но в чужбина какви приспособления носите ? Всъщност пътната помощ в БГ има ли ниски платформи ? Това компресорче, което го имам е супер удобно и малко, даже вчера му намерих място в опашката на мотора и реших, че там ще си го нося.

От: За спуканите гуми на път

Правил съм го на мотоциклетна гума с видия с малко по-голям диаметър от този на пирона. Дъджи колкото да се прибереш, а и повече. От тогава винаги нося "кит" за поправка, ама никога не съм го ползвал.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Тука е изписано доста по темата: http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=%E3%F3%EC%E8
      HONDA AFRICA TWIN XRV 750 RD 04

Коментар

С видия съм карал около 250 км. Без никакъв проблем. Даже така си и продадох мотора с видията в гумата. На другата година човека си смени, гумите, но не е имало проблем.

Коментар

Кое наричате "видия"?
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Кое наричате "видия"?
            Витло за дърво,винт за монтаж на гипсокартон и всякакви такива ''железарии''.
            Yamaha Yz450F
            Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Кое наричате "видия"?
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:e_1172873189_macro1.jpg
Прегледи:1
Размер:62.3 КБ
ID:5535671

Коментар

За убодена с пирон например гума се продават 5-6 фитила и шило,с което се вкарва фитила в гумата-цена около 5-6 лева и вероятно може да помогне в ситуация.Голямият проблем е,като се оглепи страничният борд на гумата и целият въздух излезе-ни помпа,ни компресорче помагат,а само гумаджийница

Коментар

В този случай ти помагат 20 мл. бензин, компресорче и фитил или видия според зависи от случая .Малко бензин се сипва вътре в гумата и внимателно се пали.От детонацията гумата се раздува и си застава на мястото .Другото по стандартния начин
                  Uaz 469 2.4 D MB
                  KTM 600 ROTAX
                  Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                  Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Фитили съм използвал, но понякога, човек когато няма фитили- става с видия.
                    А, когато страничния борд ти се отвори, това става, когато караш известно време с мека гума. Аз го правя по - следния начин, ако нямам копресор или на близко гумаджийница. Разтварям леко гумата, сипвам малко по - около джаната и гумата бензин, карам някой да помпи с помпата и хвърлям една клечка кибрит и тя гръмва и се разпъва. Има доста клипчета в интернет, как става. Доста пъти ми се е случвало да го правя на път, когато ходихме с групата на разходки. Винаги има начини да се прибереш.
                    Но за пукнатата гума с пирон и ако си далеч от пътя, става с видия. Сваляш от някъде по - мотора, аз по - принцип взимах от стойката на мигачите и след това - газззззззз.................

П.П Ето начина с взрива.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                      П.П Ето начина с взрива.
                      Само дето тоя никаква не я свърши, ако забелязахте.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Давам просто пример, не знам кое не върши? Сега ще ти изнамеря от нета нещо друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                          Давам просто пример, не знам кое не върши? Сега ще ти изнамеря от нета нещо друго.
                          Не се хаби всички разбраха за каво иде реч.
                          В конкретния клип последната секунда се вижда че гумата пак е разбортирала.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

С такива методи, освен нежелано обезкосмяване, може и други беди да му се случат на човек!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

С такива методи, освен нежелано обезкосмяване, може и други беди да му се случат на човек!
                              Ако човек не внимава или ако не го е правил, доста бели може да го сполетят. Факта е, че помага.
                              А, когато си на път - там се пие друга бира и се говори по - друг начин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X