Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за Ямаха ТДМ 3ВД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за съвет за Ямаха ТДМ 3ВД

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Тези мотори не могат да работят без акумулатор. Други проблеми нямаш. Аз си сложих волтметър на таблото и да ти кажа си е хубаво нещо. Радвам се че си минал само с акумулатор.
    А има ли някой обяснение защо не могат?
    Повечето МПС могат да си работят само на алтернатор само където се появяват аномалии по таблата, светлините...
    Волтметър какъв и откъде?
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Мен също ме интересува волтметъра, какъв и откъде?
      В Луис продават някакви уж водоустойчиви, показват и температурата, ама са 30 евро, което е скъпо за такова нещо.
      Scrapheap, твоя с два или три проводника е? Този от Луис е с три и третият се връзва към контакта, така показва само докато работи мотора.
      Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Аз съм сложил дигитален волтметър, комбиниран с термометър и хронометър. Купих го от Конрад за 7-8 лв (не помня точно), но определено върши работа. РР при моторите е функционално различно от това на автомобилите. При колите се управлява възбуждането на алтернатора а при моторите изходящото напрежение, тъй като техните алтернатори са с постоянни магнити.
        Някой мотори успешно работят и без акумулатор (тези с CDI), но при тези с транзисторно запалване номерът невинаги минава. В конкретния случай останките от акумулатора вероятно са били твърдр голям товар и са правили твърде голям пад, та напрежението в инсталацията е било под праговата стойност за нормалната работа на запалването. Вероятно и на РР му е било жега и щом не си го опекъл, удряй гъза в тавана ...
        Абе - всичко е добре, когато свършва добре.
        Прикачени файлове
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от balkanski Преглед на мнение
          В Луис продават някакви уж водоустойчиви, показват и температурата, ама са 30 евро, което е скъпо за такова нещо.
          Scrapheap, твоя с два или три проводника е? Този от Луис е с три и третият се връзва към контакта, така показва само докато работи мотора.
          Аз ползвам такъв на Косо, предполагам за него говориш:

Не съм особено впечатлен. Добре е замислен, но лошо изпълнен. Иначе си е водоустойчив, обаче ето ги и недостатъците:
          • Часовника много изостава. Трябва поне на 2-3 дни да се сверява.
          • Волтметъра показва повече от реалното - при мен вместо 14.3 - 14.4, показва 15.1 - 15.2
          • Задното осветяване е прекалено силно нощем и дразни окото

Термометърът е единственото изглежда, което му работи точно. Иначе можеш да си слагаш долен праг на мигане на волтметъра, и като цяло да имаш волтметър не е лошо, макар и с грешка. Също хубавото е че светва само на контакт. Ако не е на контакт, ако натиснеш бутончето може да видиш колко е часа.
          LZ2NKM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X