Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW r1100gs проблем с датчик на Хол- Hall-effect sensor

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW r1100gs проблем с датчик на Хол- Hall-effect sensor

Колеги моята бубона дава страни показания! Вместо 13 кОм дава 7,18 кОма, другото вместо 0,5 Ома дава 0,8 Ома.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:coil.jpg
Прегледи:1
Размер:116.4 КБ
ID:5493164

, а и моята не е точно такава по скоро е =>

http://www.boxxerparts.de/images/pro...ages/290_0.JPG

Обаче вчера напръсках всички букси с контактен спрей и поразмърдах жиците и ТОКА дойде на свещите. Заплих техниката и заработи за 5 мин. като нова цъкаше без никакви признаци (въпреки показанията на бубината) и след това пак угасна. Когато пробвах пак ЧУХ как някъде прехвърча искра. То това може и от спрея да е всъщност. Днес ще пробвам пак да видя след като е изветрял тоя спрей дали или.
    Дали имам проблем с тая бубина ???
    Последно редактирано от Stefchev; 14-06-13, 13:52.
    Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
      Колеги моята бубона дава страни показания! Вместо 13 кОм дава 7,18 кОма, другото вместо 0,5 Ома дава 0,8 Ома.
      Моята е със същите показатели вече 3 години ,а искрата е перфектна.

Коментар

Е това е добре аз се бях притеснил за нея(бубината).
        Колеги мотора се само оправи в петък та за това не съм писал тези дни че имаше тестове. Явно имаше вода някъде по буксите.
        Взех та разглобих всички букси напръсках ги с контактен спрей, изчаках един ден . и пробвах =>
        мотора е като нов.
        Ще кача все пак все пак снимки на датчика да го видите. Той си изглежда като нов. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062013190.jpg
Размер:96.9 КБ
ID:5493727Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062013191.jpg
Размер:119.4 КБ
ID:5493728Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062013192.jpg
Размер:101.8 КБ
ID:5493729Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062013193.jpg
Размер:121.2 КБ
ID:5493730Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13062013194.jpg
Размер:108.0 КБ
ID:5493731
        Благодаря на всички Ви за съветите !!!

Коментар

Аз ранна пролет и късна есен ги пръскам със контактен спрей всичките букси, и мажа с масло всичките копчета, ключалки, и жила... На всичките си мотори съм действал по този начин и тази профилактика ми е спестила от доста ядове.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз да ви река за бобината:
            Когато съпротивленията са неправилни е ясно, че е за боклука. Но!!!
            От това че бобината показва верните съпротивления изобщо не следва, че е наред. Спорадична загуба на искрата при промяна на влажността е напълно възможна при деградиране на изолацията.

Хубавото е, че точно тази бобина (или съвместима с нея) я има на доста леки коли и е лесно да се намери качествена на цени различни от дилърските.

Датчикът на Хол определено прилича на този от Лада и VAG от 80-те години, но също толкова определено не е същия и ще трябва доработка с пила и клещи. Но пък са по 15 лева и рядко правят проблеми, докато не ги прецака нещо друго по електрическата схема.

Коментар

Да и аз това установи, че има доста съвместими части за оз мотор от руски и немски коли ! Което е прекрасно. За профилактиката и аз я правя от време на време , но тоя път водата беше по напориста та успя да свърши глупоста.

Коментар

А след като 2 ма от нас имат такива показания на бубината дали това не са правилните показания ? => 7,18кОма и 0,8 Ома. Вместо 13 кОма и 0,5 Ома ? Моя мотор работи много добре и има хубава искра!

Коментар

При тази схема на запалване коректни параметри на бобината са всичко от 0.3 до 1 ом и всичко от 3 до 20 кОм. Разбира се, оригиналната има някакви съпротивления които се ползват за диагностика, но за друг модел бобина те са други без това да е повреда.

Типичните повреди в една запалителна бобина, които могат да се диагностицират по съпротивление, променят съпротивлението с много порядъци. Обикновено някоя от намотките прекъсва и съпротивлението е безкрайно, а по-рядко - има къси съединения между навивките и силно намаляло (с пъти) съпротивление.

Това, че съпротивлението се е изменило с 20 или 40% от контролното, не може да е повод за бракуване.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X