Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за Honda XRV Africa Twin

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
    +1

Аз не карам Африка /преди време бях с такава/ обаче ме интересува Метцелер Кароо 3 горе на снимката някой да сподели опит...Много се заглеждам по нея Иначе досега най много съм карал Метцелер Туранс и съм доволен. Планувам да "излизам" повече на черно /сухо време/ този сезон /дай боже по гръцки острови.../ та се чудя какво да купя
    Имаш ли малък кросов мотор?
    Имаш ли опит по-хард офф-роуда?
    Карал ли си на асфалтова или крос писти?
    Търваш ли степенките на асфалтови завой?

Ако отговорите на тези въпроси е твърдо или колебливо НЕ, аз ти препоръчвам АНАКИ-2 (може и 3, но аз нямам опит с нея).
    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
      Имаш ли малък кросов мотор?
      Имаш ли опит по-хард офф-роуда?
      Карал ли си на асфалтова или крос писти?
      Търваш ли степенките на асфалтови завой?

Ако отговорите на тези въпроси е твърдо или колебливо НЕ, аз ти препоръчвам АНАКИ-2 (може и 3, но аз нямам опит с нея).
      Е не , не съм фен на кросаците ..още повече на хард офф роуда Карам спокойно и много рядко бързам..безопасността над всичко. Карам по черно , твърдо и ако трябва да преодолявам препятствие без да знам какво има на другия край проверявам първо Предната ми е АНАКИ ...що да не сложа и задна Благодаря
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

аз също не 'стоплям какъв ще е проблема ако на TL сложиш вътрешна?!?
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

ТL oт Tubelees предполагам? На безкамерна гума да сложиш вътрешна аз поне не виждам никакъв смисъл. Още повече, че трябва да махаш вентила, за да използваш вентила на вътрешната гума. Тя (безкамерната външна гума) си хваща, както трябва за ръбът на джантата, има си вентил на джантата и не виждам, за какво ти е тогава вътрешна?
          Обратно на камерна външна гума предназначена да се кара с вътрешна Tub tip, (сигурно от там ТТ) да я караш без вътрешна не става. Да и слагаш безкамерна гума на тази джанта също не става, защото ръбовете и са други, няма да има добро захващане на гумата с джантата и ще издиша. Даже и да се захване добре по краищата ще издиша през ниплите на спиците. Освен това тази джанта няма вентил, а дупка за вентил, за да се ползва вентилът на вътрешната гума...
          Изобщо, както каза колегата по-горе няма да открием топлата вода, а всичко е открито и измислено, за това е така.
          И на колегата по-горе. Да Мишлен Анаке 1 и 2 са много добри гуми. За Анаке 3 не знам. Не съм карал още с такива, ама едва ли са ги направили по-лоши.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Вижте заглавието на темата-за какви безкамерни говорите. От кога Африката е с безкамерни?Няма никакъв проблем да си сложиш на Африката ТЛ гума, ама вътре трябва да си има вътрешна. На мен единият ми Туаранс беше ТЛ и като го карах (с вътрешна естествено) не усетих НИКАКВА разлика от другия (който беше ТТ).

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
              Вижте заглавието на темата-за какви безкамерни говорите. От кога Африката е с безкамерни?Няма никакъв проблем да си сложиш на Африката ТЛ гума, ама вътре трябва да си има вътрешна. На мен единият ми Туаранс беше ТЛ и като го карах (с вътрешна естествено) не усетих НИКАКВА разлика от другия (който беше ТТ).
              Е за това говорим де, че няма проблем да се ползват безкамерни гуми на Африката (и др. подобни) стига да се сложат и вътрешни гуми. Износил съм досега 2 задни безкамерни по този начин!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

От тия гуми съм най-доволен, michelin anakee 2, и michelin sirac.
                Предимно каране по асфалт, в повечето случаи с двама човека.
                Балансирани изкараха над 20 000 км.
                Скъпички но си се изплащат. Престои ми смяна и мисля да сложа пак такива.

Коментар

Ясно. Разбрах смисъла безкамерни външни гуми да ги караш с вътрешни. Май производителите са им ударили гъбата на гуми от рода на 140 х 17 и не искат да произвеждат камерни такива за каране с вътрешни гуми. От там и проблема...
                  Или трябва да минете на 130 размер на задната гума, или да сменяте великите Африки с по-модерни и съвременни мотори!
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                    или да сменяте великите Африки с по-модерни и съвременни мотори!
                    Е, точно това последното НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ(не ,че не мога)

Коментар

........ или да сменяте великите Африки с по-модерни и съвременни мотори!
                      Като R 1100 GS например. Който е уееекинко, ама малко, по-модерен и съвременен от Африката
                      BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                      LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                      Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Африката не може да му стъпи на малкия пръст на БМВ R 1100 GS, а да не говорим за следващите по-нови модели. Факт! Ама ще си мълча, че темата тук е за Африки, та да не ви подбивам самочувствието.
                        Последно редактирано от ВладиЧ; 12-12-13, 15:35.
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

В конкретния момент,точно зад гърба ми има две Африки и един R850R.
                          За 1100 не знам - нямам особен опит, ама отR850имам преки наблюдения и май ще си остана африканец. За разлика от някои хора, аз проблеми със самочувствието и размера на гениталиите категорично нЕмам.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Владич във всяка една тема повтаря колко добър мотор е BMW , винаги е по-добър от останалите , но за пореден път греши. Точно Африката спира победната серия на BMW през 1986г. на рали Дакар в пряк двубой , и боксера на BMW вече никога не побеждава.

1986г.

1987г.

1988г.

1989г.

И всички са с любимите ми рошави гуми.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не случайно африката е ЛЕГЕНДА

Коментар

Африката не може да му стъпи на малкия пръст на БМВ R 1100 GS, а да не говорим за следващите по-нови модели. Факт! Ама ще си мълча, че темата тук е за Африки, та да не ви подбивам самочувствието.
                                Владич,приятелю, нека всеки кара мотора, който го кефи. И ако самочувствието на някой зависи от това, какъв му е мотора, толкова по-зле за него. Аз отдавна смених Африката и не съм пристрастен, ама ти от както мина на БМВ не пропускаш възможност да го хвалиш и превъзнасяш пред Африката. Дали не се опитваш да убеждаваш сам себе си, че не си сгрешил
                                BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                                LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                                Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X