Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за Honda XRV Africa Twin

Ето една табелка на която попаднах в Австрииския Africa Twin форум:

Код:

Гуми Africa Twin
    Производител и модел Асфалт<----------------///----> Чакъл <---------------------> Offroad сухо мокро студено Dim. Задна гума
    Bridgestone Battlewing BW501/502 X X ? ? ? 140/80-17
    Continental TKC80 X X X + ~ + 130/80-17
    Continental TKC80 X X X + ~ + 140/80-17
    Continental Trail Attack X X ? ? ? 140/80-17
    Dunlop Trailmax D607 X X ? ? ? 140/80-17
    Dunlop Trailmax TR91 X X ++ + ? 140/80-17
    Heidenau K60 X X ? ? ? 140/80-17
    Metzeler Enduro 3 X X + ~ ~ 140/80-17
    Metzeler Tourance X X ++ + ~ 140/80-17
    Metzeler Tourance EXP X X ++ ++ + 140/80-17
    Michelin Anakee X X ++ ++ ~ 140/80-17
    Michelin Anakee 2 X X ++ ++ ~ 140/80-17
    Mitas E07 X X + ~ ~- 140/80-17
    Mitas E08 X X ? ? ? 140/80-17
    Mitas E09 (Dakar) X X X + ~ ~ 140/80-17
    Pirelli MT21 Rallye Cross X X X ~ - ~ 130/90-17
    Pirelli Scorpion Trail X X ? ? ? 140/80-17
    Pirelli MT90 S/T X X ++ + ~
    Понеже сега съм в дилема за гумите на мотора , реших , че ще е полезно на такива като мен които не се ориентирани точно каква гума им трябва
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Гуми за Honda XRV Africa Twin

Зависи с какви пари разполагаш и къде предимно ще караш Африката. По-евтини са Митас 07, 08 и Хайденау К 60, но са с компромисни качества. На мокро трябва да си внимателен с тях, особено пък на мокър асфалт. Дънлопа Триалмакс ТР 91 е добра гума, но не изкарава повече от 12-14 000 км. За по-сериозен офроуд, най-добре е Континентал ТКС 80, която изкарва 8-10 000 км, а за асфалт най-добрите са Мишлен Анаке и Метцелер Туранс, които изкарват по над 20 000 км.
    Общо взето гледаш плюсчетата от схемата, броиш си парите и избираш...
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Зависи с какви пари разполагаш и къде предимно ще караш Африката. По-евтини са Митас 07, 08 и Хайденау К 60, но са с компромисни качества. На мокро трябва да си внимателен с тях, особено пък на мокър асфалт. Дънлопа Триалмакс ТР 91 е добра гума, но не изкарава повече от 12-14 000 км. За по-сериозен офроуд, най-добре е Континентал ТКС 80, която изкарва 8-10 000 км, а за асфалт най-добрите са Мишлен Анаке и Метцелер Туранс, които изкарват по над 20 000 км.
      Общо взето гледаш плюсчетата от схемата, броиш си парите и избираш...
      Сегашните са ми Метцелер Туранс ... ама предната почнала да се напуква ... беше като нова , докато не вкарах мотора в една кал , която си беше чиста глина и като излязох на асфалта докато разбера 2-3мм от грайфера вече бяха останали по камъчетата под калника а гумата пушеше като запалена

Задната не беше мръднала , но незнам дали не я смяня и нея , все пак страх лозе пази
      Парички не мисля да пестя за гуми и спирачки (от опит го знам, но при колата).

Като бях в Италия на връщане от Барселона ме валя дъжд ... и си беше доста хлъзгаво (направо едвам едвам карах по кръговите движения с 5км/ч) с тия гуми. Незнам дали самия каучук не се е "втвърдил" ?

Коментар

Виж им ДОТ-а и ще разбереш кога са произведени. По-стари гуми от 5 години вече не са гуми, а нещо друго без значение колко грайфер имат.
        ДОТ-а е едно овално прозорче от страни на гумата с едни цифри. Например 2310 в овал... Това означава, че тази гума е произведена през 23-тата седмица на 2010 година.
        По-стари гуми от 2009 година не купувай, колкото и евтино да ти ги предлагат. Аз специално тази пролет смятам да купувам гуми, но по-стари от 2011 година няма да купя.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Истината е една - добрата гума е прясната гума. Ако не караш по черно взимай Anakee.....
          Аз обичам да се бутам по прахоляците и 16 000 км изкарах с едни митас Е07, до последно държаха прилично, а в калта копаеха мъжката. Сега съм с Хайди К60....не мога да кажа, че са по-добри, може би на допир са малко по-меки, което пак не пречи да се пързалят в дъжда при по-силно стискане на спирачка. следващия път пак ще се обуя с Митас.

Не забравяй че не по-мало важни са вътрешните гуми! Купи си дебели 4 мм вътрешни! Вероятността да се прищипят при монтаж и да се спукат е много по-малка. При монтажа задължително обилно наръсване с талк на вътрешните и външните гуми от вътрешната страна, както и на каплата.
          Последно редактирано от c_chanev; 19-12-11, 18:02.
          Yamaha XT​M600E '98
          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Владич, аз гуми си взимам само от Reifendirekt.at (българския еквивалент е : barzgumve.com) , и до сега 4 комплекта , най-стария беше на 2 месеца.
            Моите не съм сигурен кой ДОТ са ... но сигурно са старички. Ще ги сменям в началото на сезона.
            Вътрешните съм ги купил още лятото, Метцкер (или как беше марката).
            Това според вас върши ли работа, или е глупост :

Коментар

Метцелер Туранс ли ще слагаш? Добри са. За асфалт и за много лек офроуд.
              Колкото до филмчето има си баланс машини за тази работа. Аз моята Африка винаги я карах с балансирани предна и задна гума. Има хора, които никога не си балансират гумите, защото Африката била ендуро, и защото не им се дават 10 лева... Свят голям, хора всякакви.
              Когато се ровиш из калта и караш по горите може да си без балансирани гуми, но за дълги и далечни преходи по асфалт, най-добре да си с балансирани такива. По-бавно се износват гумите, по-малко вибрации имат и си по-сигурен в завои, и при спиране.
              За мото кроса никой не балансира гуми, а за шосейни мотоциклети, които развиват високи скорости до над 200 км/час без балансирани гуми си е направо опасно!
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Виж и Conti escape на Continental. Kарам с такива и съм по-доволен, отколкото от Метцелера.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Моята Африка я карам със мишелин анаке ,и съм супер доволен.На асвалт де.За новия сезон пак ще си взема такива.

Коментар

И Континентала Конти ескейпа са хубави и Мишлен Анакето също са много добри за асфалт. Мой приятел с Конти ескейпа с един чифт кара над 25 000 км по пътищата на Европа с Хонда Трансалп 600 и беше много доволен от тях. Аз на БМВ-то в момента съм с Мишлен Анаке.

Вчера си карах мотора. Минах над 50 км, а днес вече има 15 см сняг от вън и продължава да вали здраво...
                    Последно редактирано от ВладиЧ; 22-12-11, 08:57.
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

Този начин на балансиране сам го виждал да го ползват в европеиския пистов шампионат и явно е добар!Моите гуми са балансирани по този начин и сам доволен!

Коментар

Преди си балансирах гумите, сега вече не. Разлика не усещам. Но аз карам бавно, то и колко ли да вдигне Африката.....
                        Баланса със стенда, показан на клипа е най-точния. Няма лъжа няма измама там, докато компютъра винаги може да даде отклонение!
                        Yamaha XT​M600E '98
                        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Само дето този вид балансиране е статично, а при по-високи скорости е нужно и динамично. Та затова за пистови шампионати, надали е най-подходящо. Със сигурност обаче е по-добре от нищо.

Отделно е доколко може да се има вяра на някаква машина, докато земното притегляне е безпогрешно.

Ето и един пример:
                          Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Re: Гуми за Honda XRV Africa Twin

На нашите мотоциклети, не мисля че се налага баланс. И аз като Чаво - преди балансирах, сега не. Не виждам разлика.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е то с моята африка най-бързото което съм карал беше около 150км/ч (по километраж) иначе като се возя от 100 до макс 110.
                              С новите пиньони (16/43) мисля обаче да вдигнем до поне 120км/ч ...
                              Аз понеже не карам по черно , мисля да пробвам този принцип на балансиране (не щото искам да спестя пари, а просто при мен незнам къде да отида да ги балансират) .... макар , че при 5000RpM със сигурност дисбаланса на гумите са ми най-малкия проблем .... откъм вибрации

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X