Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Africa Twin - питане за болтове, лагери и уплътнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Africa Twin - питане за болтове, лагери и уплътнения

Здравейте,
    Карам АТ RD04М (1991) и имам голямо желания да й подменя всичките болтове, гайки, винтове и шайби с нови, че старите не се траят от ръжда. А като съм започнал се замислям за всичките лагери из машината и О-пръстените.

Видях в нета много готови комплекти, но цената им е малко солена за едни болтове. Въпроса ми е дали някъде има изчерпателен списък с точните размери и резби? В менуъла на Хейнс няма - "изял съм го с кориците"

Поздрави.

От: Africa Twin - питане за болтове, лагери и уплътнения

Изобщо не се занимавай да търсиш. Това лято бях в твоето положение, ама моторът ми беше разглобен до състояние да няма повече какво да му се разглобява. Пуснах всички болтове и гайки, които бяха зле на поцинковане и рвзултатът е ПОРАЗЯВАщ(все едно са нови) . Във Варна поцинковането на болтове и гайки е 1лв. на килограм. Знам , че поцинковат о в СФ и Бургас, ама със сигурност има и другаде.

Коментар

Благодаря, това наистина е добра идея - бързо и евтино
      А дали някой знае точните размери на лагерите - поне на носещите на колелата?
      Също така размерите на разните О-рингове. Те са стотинки мисля, пък след повече от 20 години служба предполагам че са сдали багажа. Хейнс препоръчваше да се сменят О-уплътненията на карбураторите, електромотора, а мисля и на още други места?

Поздрави,
      Миро

Коментар

Също не издържах на ръждочите и ..байовските изпълнения по моя мотор(XT600Z), разглобих го и...
        Колегата правилно ти е споменал повторно поцинковане, променя неузнаваемо нещата. Другия вариант, разглобяваш и до магазина за алпака болчета и бурми. Аз почистих от ръжда и поцинковах наново всичко. Ето снимка за резултата, а колко ще издържи..

Относно О-пръстените, ако не намериш данни, разглобяваш, мериш и ...
        Относно поцинковането, освен бял цинк, има и черен Цинк, някои от нещата съм ги поцинковал с такъв.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от gnomerhone; 11-12-11, 12:04. Причина: допълнение
        Gnome Rhone AX2 800 1938
        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
        Husqvarna Te 510 1989
        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

gnomerhone благодаря за картинката - това е ефекта, който търся
          Сега се усетих, гледайки твоята снимка, че с поцинковането мога да освежа не само крепителните елементи, но и разни пружинки, планки, стъпенки и др.!

Благодаря пак момчета.
          Лек и безавариен път.

Миро

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
            Също не издържах на ръждочите и ..байовските изпълнения по моя мотор(XT600Z), разглобих го и....
            ...и ще бъде супер ако може да кажеш къде си направи тези красоти, не съм си и представял, че мотора може да изглежда така със стари части...супер е направо!
            Между другото имам приятел, който анодизира алуминий, ефекта след това също е страхотен, надявам се тази зима да ме пусне мързела и да освежа някой нещица по алуминиевите части на моторите

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
              ...
              Между другото имам приятел, който анодизира алуминий
              Това доста ме заинтригува. Можеш ли да пуснеш снимка на каквото и да е от алумин, анодизирано. Може и да съм виждал , ама да не знам , че е направено така . Интересува ме ,защото искам да докарам 2-те странични части на защитата на картера на Африката до някакъв по- естетичен вид. (тавата нали се разглобява , ама долната част е безмислено да се обработва-всичката гняс по пътя бие там) . Пробвах с мека телена четка, закачена на дрелката, ама става на едни черти(мен не ме дразни , защото не търся красота в тоя мотор, а главно функционалност)и който ми види мотора , само това казва-оправи си тавата. Та : ако става добре, мога да си разглобя тавата и да му пратя страничните части. Поздрави !
              Последно редактирано от egerchev; 12-12-11, 08:54. Причина: поправка

Коментар

Мисля че повечето от тунинг частите за КТМ са анодизирани, хубавото е това, че боята се свързва с горният слой на алуминия и първо го защитава-не се окислява, трудно се драска...а и много готино изглежда.
                Единствената снимка която имам е на реле регулатора на мотора ми, който също той ми е правил, радиатора и оснвата са алуминиеви и анодизирани:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023818302-big.jpg
Прегледи:2
Размер:151.2 КБ
ID:5326399
                Не се вижда много добре, но няма как да направя по-добри снимки сега.

Коментар

Поцинковам при Александър-Алекс 2006 ЕООД. Адреса е София, бул. Цариградско шосе -7км ,
                  БИЦ ИЗОТ, тел-02 - 974 31 76.
                  Там също анодизират или елуксират или както се казва, алуминий. Смятам да го тествам скоро. Харесва ми алуминия да няма покритие, ама този, дето го ползват в тези мотори, все едно от вилици и лъжици са го претопили. Много е мек и предполагам бързо ще стане на петна и ...
                  С болтовете и бурмите процедирам по следния начин, не е задължителен, ама след това ми спестява изненади- след като ги почистя с телена четка и бормашина от гняста, резбите ги прокарвам с метчици, плашки или флашки, давам ги за поцинковане и след това отново прокарвам резбите. След това са готови за монтаж

На тези снимки всичко е пробна Зглобка...да се насладя...естетически
                  Gnome Rhone AX2 800 1938
                  Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                  Husqvarna Te 510 1989
                  Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Ехе , вие сте маниаци ... аз моя още задните накладки не съм му сменил
                    Впрочем за Африката едно полезно нещо което ми се наби веднага от ebay са болтове с глави като на тези ... или кръгли които можеш лесно да отвиеш на ръка.
                    Мисля да сменя болтовете които са на страничните кори и седалката, щото е мъка да вадиш инструментите особенно ако има стойки за куфари Givi ... а на ръка става доста по-лесно:
                    http://www.ebay.at/itm/Ringschraube-...item1e688c0168

Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Фаца, ... то това на линка е друго бре !?!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Това от линка ще е даже още по- удобно за хващане с пръсти и развиване. По- важно е да се намери подходящата дължина на резбата. А ако случйно е пренатегнато, в ухото пъхаш каквото имаш под ръка и си готов-ще стане и с по- здрава клечка даже . Трябва да потърся и аз тука в БГ нещо подобно. В момента ВСИчКИ пластмаси ми се свалят свътрешен шестограм 3 мм и 4 мм , ама ако забравя да си взема и става

Коментар

Това може да бъде и опасно! При едно леко полягане.....

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            Показвам 2 вида болтове

Може би 2рия вид ще е по ефикасен , и безопасен
                            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Това от линка е ковано и доста тежко, а и се съмнявам да се намери с по-малка от 8мм резба, по-добре "перчати болтове". Макар че стигне ли се до сваляне на странични кори, очевидно нещо се е сговнянчило и няма да има никакво значение какви са болтовете

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X