Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кранче за бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кранче за бензин

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1653
    Това е темата - преместих ги там.

Коментар

ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ! )))
      преди няколко дни купих и аз това чудо на н'ауката и техниката - силиконов маркуч. И въпреки, че продавачът ме предупреди, че се разширява от бензина - викам си - колко да се разширява? а и като му тура една свинска опашчица... За всеки случай оставих парченце да преспи една нощ в бензин На другият ден - разширило се ДВОЙНО, и някакси много меко ми се стори, че и лигаво. стиснах го с палец и то се разцепи. Т.Е. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПОДХОДЯЩО за случая Следващата проба е с пикалник(по Стефан) щото ми се иска да е прозрачно маркучето. А има такива - устойчиви, прозрачни и меки при -10, но явно не у милата р'одина М/у другото едно време познат си бе турил силиконов маркуч на трабанта и беше супер, но явно едно време си е едно време ))))))))

Коментар

Щом и в химическия магазин на всяко прозрачно нещо взеха да викат силикон, работата е зле.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Щом и в химическия магазин на всяко прозрачно нещо взеха да викат силикон, работата е зле.
          Те си ме предупредиха, и аз още в магазина ги питах - нали силикоорганиката не се влияеше от въглеводородите(по спомени от училище) - а продавачът се усмихна нееднозначно )))) Аз пробвах и за всеки случай реших да предупредя тук, за да не стане някоя поразия с бензиня ))))

Коментар

Ако трябва да е с достатъчно малък диаметър, купи си маркуче за вода за чистачките от магазин Лада. 1лв/м, гарантирано издържа на бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Ако трябва да е с достатъчно малък диаметър, купи си маркуче за вода за чистачките от магазин Лада. 1лв/м, гарантирано издържа на бензин.
              А двутактова смес(бензин+масло)? Има много маркучета, които са безупречни на чист бензин и стават на кокал от маслото. А искам и зимата да е меко. Взех днес един пикалник, но е тъничко като за моят случай - 8мм ми требе. Сега съм сложил един прозрачен - бензин и масло има надпис на некъф словиянски език ама с латиница, да видим колко ще удържи.

Коментар

За пръв път чувам, че има разлика между бензин и смес. Не, тоя маркуч става на кокал, но не се къса. Но е малък размер, може би ф5.

Коментар

Наистина става на кокал, без да се къса, но пак си е гаден. И в един момент се чупи...
                  Сложи си нормален бензиноустойчив маркуч, пък ако държиш на прозрачността, просто му сложи един прозрачен филтър и не се занимавай с глупости. Преди години от такъв маркуч почти си запалих Шкодата.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    ...Сложи си нормален бензиноустойчив маркуч, пък ако държиш на прозрачността, просто му сложи един прозрачен филтър ....
                    Абе и аз стигам до такъв вариант май, щото е на мотоделтата и има вибрации. А за прозрачноста - може да ти звучи виц, ама след един от ремонтите на Самурая, по път към морето - бре не мога да изкачвам баирите по Стара планина, налага се да слизам до 2 при положение че съм минавал на 4-та там. Разглабям карба - всичко изглежда ок. Следващият баир - пак същото. Вадя филтъра - муха на входа му! Тя изобщо не може да влезе вътре и филтъра е чист Тогава се сетих, че монтьора мрънкаше нещо, че е свалял резервоарът и явно мухата е намерила къде да се завре ...

Коментар

На мотоделтата ИЗОБЩО НЕ СЛАГАЙ прозрачни маркучи. Сложи два филтъра един след друг и нормални бензиноустойчиви маркучи. Не винаги ще има къде да кацнеш без двигател. Това съм го ял и е гадно - вервай ми! И си сложи цедка на гърловината на резервоара. Какъв е двигателят?
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        На мотоделтата ИЗОБЩО НЕ СЛАГАЙ прозрачни маркучи. Сложи два филтъра един след друг и нормални бензиноустойчиви маркучи. Не винаги ще има къде да кацнеш без двигател. Това съм го ял и е гадно - вервай ми! И си сложи цедка на гърловината на резервоара. Какъв е двигателят?
                        Сори за забавянето, не съм видел отговора. Този, който сложих продължава да държи, но не е така приятно мек! М/у другото и нормалните бензиноустойчиви ми се вкокаляват и се пукат. А на моторната шейна са перфиктни след 32 години служба.... Има вносител на бомбардие - ще ида някой ден до там, па ако ще и 100лв да е метъра!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X