Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кранче за бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кранче за бензин

мда, има логика, но след няколкото консултации които направих, явно това е проблем, който се появява и на други подобни двигатели. И проблема така е решаван.
    А относно иглата, огледал съм я, изглежда си мнооого добре. Няма нещо което да ме притесни, но е факт че заклиня. И това става след като доста време не е изпразван карба от бензин.

Самата игла е направена, така, че от собствената си тежест да пада на долу.

Това с почукването го пробвах още първия път като открих проблема..., не пада пущината..., чак като го разглобя тогава се отпушва.
    При разглобен карб, слагам иглата, обръщам на долу и тя веднага си пада. Добавям поплавъка симулирам пълнене след това изпразване, няма проблем. Работи безотказно!
    Колкото повече толкова повече sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Aloud Преглед на мнение
      Къде да ходя да търся устойчиво на масло и бензин маркуче и такова кранче, нямам си на идея къде се продават.
      Относно диаметъра почти съм сигурен, че е горе долу като диаметъра на маркуче за система.
      Ми пробвай със система. Тя си има и спирател.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Ми пробвай със система. Тя си има и спирател.
        Не става от система - от бензина става на кокал скоропостижно.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

В магазините за авточасти се продават маркучи, а в магазините за моточасти има и кранчета и маркучи. И още важен е вътрешният диаметър на маркуча, а не външният. От кръвопреливна система не става, защото това не е маслоустойчив маркуч и много бързо изгаря от бензина.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич е прав, във всеки магазин за авточасти има маслоустойчиви маркучи с различен диаметър, цените са по 5-8лв/метър, в железарията при нас ги има по 1.2/м така че ако искаш кажи размера и утре ще ти донеса колкото искаш на срещата
            Per aspera ad astra.

Коментар

Кръвопреливните не стават, стават от пикалниците. Уринаторните торби. И са прозрачни, това е много удобно. Мотаят се тука.

Коментар

Ами ако е удобно да намина към теб и да разгледам, може пък да си харесам нещо
                В София ли си? Ако е удобно ми прати контакти на лично да се чуем и евентуално видим.
                Лошото е че АТВ-то е далече и няма как да проверя точно вътрешния диаметър на маркучето.
                В към края на седмицата ще пътувам на там и ми се иска да съм подготвен, затова ще го карам по интуиция.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                  Владич е прав, във всеки магазин за авточасти има маслоустойчиви маркучи с различен диаметър, цените са по 5-8лв/метър, в железарията при нас ги има по 1.2/м така че ако искаш кажи размера и утре ще ти донеса колкото искаш на срещата
                  Благодаря за предложението, нека първо видя около мен какво ще намеря, т.е. ще преслушам някой и друг авто магазин или железария...

Коментар

Мани ги тия от железариите, освен ако във вашия край имате много яки железарии.

Коментар

Бензина много успешно се спира с едни клещи тип чираци - просто стикаш маркуча с тях и ги оставяш там Има и едни стягички за маркучи, които сплескват маркуча, но не знам къде се продават.
                      Yamaha XT​M600E '98
                      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

В химическите магазини. Ама имам и такова да му дам.
                        Ей сега ще ти пратя телефона, в София съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Мани ги тия от железариите, освен ако във вашия край имате много яки железарии.

Железарията е много яка
                          Без майтап, но съм ползвал на колата за горивопроводи на дюзите, сега и на мотора подмених бая маркучи, заради странни предишни интервенции и проблем няма
                          Per aspera ad astra.

Коментар

Благодаря на Стефан!!!
                            Вчера се видяхме и той ми даде една купчина маркучета, кранче ми предложи, та даже и една щипка...
                            та като се заприказвахме, се оказа, че има доста магазини за хидравлика и пневматика в които има такива чаркуляци. Отделно ми отвори очите за химическите магазини...
                            Много ме кефи, като изкочи някакъв проблем и човек как научава разни интересни неща. Ясно е че днес има всичко на пазара, ама проблема е да го намериш
                            Та по тоя повод първо отидох в химически магазин, много интересни работи има там. Разбира се имаха всякакви лабораторни маркучета, но момичето което ги предлагаше не беше наясно кое е масло и бензино устойчиво...
                            Та имаше: гумен, PVC, силиконов и PTFE. Диаметри от 2,3,4,5,6,8,10мм
                            Аз си взех силиконов 6мм. Взех си и Щипка Ховман!
                            След което отскочих до магазин за хидравлика и пневматика, малеее, там пък кви работи има..., вече си имах маркуче, така че си взех само едно кранче 6мм.

Чакам уикенда с нетърпение, да видя какво ще сколасам да направя.

Коментар

Имай предвид, че щипката на Хофман скъсява живота на маркуча. От друга страна, да скъсява, да скъсява - колко да скъсява? От изброените маркучи, само гуменият има малък шанс да е неустойчив на масло и бензин. Но по-вероятно и той е устойчив. На тези маркучи, проблемите обикновено възникват от дълго време, висока температура и слънчеви лъчи, като в мотора реален проблем ти е само слънцето.

Коментар

п.п. И защо не вписа магазините в темичката "магазини за редки работи" ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X