Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на карбуратори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Почистване на карбуратори

Имам следният проблем - мотор седял дълго време ( Трансалп 650 ), пали перфектно , работи , форсира се добре на място, но в движение не може да качи над 4000 оборота на 5 та . В ниските се усеща че набира добре , после сякаш не му достига гориво. Свещите са сменени , въздушният филтър е добре , кранчето пуска бензин ... останаха карбовете. Източих ги , но не ми се разглобява мотора за да ги разфасовам. Та идеята ми е с някаква добавка , евентуално да се почистят. Някой да има опит , да препоръча нещо , или да ме разубеди .

От: Почистване на карбуратори

Разглобявай.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Вероятно не работят вакуумните мембрани на CVKтата.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Вероятно не работят вакуумните мембрани на CVKтата.
        Има ли реална причина за това , при този модел , ако изключим съсипана мембрана , някаква възможност да блокира диафрагамата от нещо - налепи , старо засмолено гориво ... ?

Коментар

Това се проверява с ... проверяване
          Просто трябва да се отвори и да се прегледа. Възможно е само единят карб да е прецакан. Не изключвам и просто да е задръстен. Най-добре сваляй и двата и ги прегледай. Кофти е да ти правят проблем на път.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Имал съм същия проблем на Доминатор и на Африка Туин
            и в двата случая се оказа мембрана-както са предположили колегите по-горе
            Цената е малко солена,но ...........
            Успех
            Cherokee WJ 4.0L- NP242
            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Гошо, има вариант. Едно време Yamaha бяха изправени пред следния проблем: Имаха хиляди мотори по света със задръстени карбуратори. Излизаше им по-евтино да разработят специален химикал който да разтвори и почисти всичко без да се налага разглобяване: Yamaha Carb Cleaner - link

Това нещо е силно токсично и дори е забранено за внос в много страни - напр. в щатите се продаваше свободно, в Канада е забранено. Не е скъпо и ако го намериш - ще свърши работа. Ако не, разглобявай...
              You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

...То обаче няма да ти помогне в случай на спукана мембрана.
                Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Ами ще пробваме под ред - взех едно шише на фирма Б...л от 500 мл., 1198 , 6 in 1 , довечера ще го сипя , поне да пробвам , ще споделя впечатления. Ако не помогне - процедурата е ясна... .

Коментар

Гошо, за времето което отдели за писане по проблема, вече щеше да си разглобил всичко и да си го оправил Според мен освен, че може да имаш скъсана мембрана вероятно и каналите за вакуума са задръстени отвсякъде.
                    Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Времето е от времето на работното място ... та няма как да свърша това , но довечера се залавям .

Коментар

Вземи коресилин или по възможност спрей за карбуратори. По магазините за автоаксесоари в повечето случаи го има. С него много лесно може да установиш дали каналите в карбуратора са запушени - пръскаш в някои и ако не излзе струя от никъде значи положението е зле Особено внимание обърни на тези към малките мембранки и към тзои които отова над голямата мембрана, под капачката.
                        Yamaha XT​M600E '98
                        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Много внимаваи с коресилина!!! Разтвариа гума и пласмаса,вав карба ги има много.

Коментар

От опит знам че като сложиш добавка в резервоара тя вдига всичкия боклук и го вкарва в каборатора и понякога става по зле,най добре си е разглобяването и основен преглед и почистване,настройка ако е нужна и си ок.Има си спрейове за карборатори и с един компресор ,може и при близкия гумаджия и може да си решиш проблема.

Коментар

Ами вчера свалих карбовете и ги разглобих - оказаха се чисти за моя изненада - не знам от добавката или по принцип са си били . За сметка на това и двете мембрани са скъсани - едната на едно място , другата на 4 ри , по малки цепки . Та по същество на въпроса - от къде да ги купя, колко пари са горе долу , има ли шанс да дойдат скоро ( основен проблем - искам да пътувам , оправих си документи и т.н.) , варианти за действие, склонен съм да купя и втора употреба , та дори и цели карбуратурори - Кейхен CV за Хонда Трансалп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X