Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Освежаване на куфар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Освежаване на куфар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
    Боядисването не е временно решение, когато се дават пари за качество. В случая мога да ти дам 5години гаранция против избледняване и лущене на боята,може да се направи и с цветовете на мотора, но цената ще надвиши стойността на куфара. Друг е въпроса дали си заслужава.
    Поздрави!
    Всичко е временно! Просто някои времена могат и да са по-дълги, а могат и да не са! Гаранция можеш да даваш само за собственния си труд, а за всички пишман майстори дето ги има бол в България, нищо не можеш да кажеш! Също не можеш да дадеш гаранция за резултата ако човека сам си боядиса куфара със спрейове, каквито съвети получава! А никой куфар не е по-грозен от боядисания куфар дето е почнал да се лющи, и тогава вече единственното възможно ще е ново боядисване, и ново, и ново, докато не случи на майстор или сам не стане майстор! Да не говорим пък че на мене лично, боядисван пластмасов куфар, хич не ми стои добре, е бих могъл да го приема условно ако е черен или сив мат или шагрен но друго не!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

С горещият въздух е малко по-безопасно отколкото със запалка или горелка с открит огън, и все пак ако се задържи прекалено дълго време на едно място може да деформира това място, ако това се случи след това е малко трудно да се възстанови формата, но не и невъзможно. Аз съм нагрявал и с поялник с по-широка човка дори наскоро си оправих една пластмаса която фиксира акумулатора на Априлията очевидно някога е изкипял и въпросната направо се ронеше, след манипулацията(е и подсилване с метална мрежа) и вече е по-здраво от оригинално.
      Голата пластмаса се разкапва основно от УВ лъчение от слънцето, в този смисъл след "възстановяване" на голата пластмаса е хубаво да се пръсне с нещо, както някой беше споменал по-нагоре има готови спрейове с пластификатор за брони, иначе изкарва максимум година и пак изглежда по същия начин.

Коментар

Чака бояджията, пък ще видим какво ще се получи. Ще споделя резултата.

Коментар

Ето я и историята на моята топ каса ... марка Givi:

Преди седмица , две (помня ли вече) ... Vienna Harley Days .... брей звънкам един телефон на дъщерята на един колега от форума ... среща там.
          Всичко ок .... ама времето напредна ... и свършиха всички превози към тях.
          -> Еми с мотора съм ... ще те закарам ... казвам аз смело.
          Винаги си нося 2 каски ... давам моето яке , че горкото то беше умряло от студ ... и към мотора.
          Стигаме ние до мотора ... и го показвам. Той мръсен ... мамата си трака. Тук минавам по тъч линията, обяснявайки, че е като ендуротата ... и 'може' да съм го бил карал чат пат извън пътя
          Отварям аз топ касата, да вадя каски , маски ... якета , макета .... брей ... то вътре не за хора :\ ... то момичето се возило на S класите в моторостроенето ... а аз с тоя дърт , мръсен ... куфар къде съм тръгнал.
          Важното , че всичко свърши ОК... пък куфара майната му ... нали носи 2 каски и якето ми ... колкото да е мръсен ...

Днес обаче ме издразни гледката .... и го разглобих тотално ... и изчистих:
          (цигарите НЕ са мой ... щото не пуша )

Търках с разни химии ... падна голяма част от мърсотията ... но някой неща останаха. Мисля да ги обработа след като се върна от България (утре пътувам) с някоя ситна шкурка, да не се излагаме пред непознати хора!
          Прикачени файлове
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Докато си в България отиди до някой магазин за автомобилни бои и си купи един спрей за брони с пластификатор, не знам дали няма да могат да ти и напълнят спрей с боя по твой избор пак в спрей. Така и така си го изчистил и подготвил направо да го защитиш за още известно време...

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
              Докато си в България отиди до някой магазин за автомобилни бои и си купи един спрей за брони с пластификатор, не знам дали няма да могат да ти и напълнят спрей с боя по твой избор пак в спрей. Така и така си го изчистил и подготвил направо да го защитиш за още известно време...
              Недей така бе колега. Изписа се вече ...... спрей нанесен от незапознат надълбоко в тези химии човек е точно за "известно време". След това време нещата стават съвсем много супер по-отвратителни.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е аз нали съм го написал бе Жорка:"ще го защити за известно време", а по-добре ли е да го остави така на гола пластмаса-до края на лятото и се е опекла, гаранция!

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                  Е аз нали съм го написал бе Жорка:"ще го защити за известно време", а по-добре ли е да го остави така на гола пластмаса-до края на лятото и се е опекла, гаранция!
                  Тя и до сега си се е пекла найсе години.И си изглежда прилично. Плесне ли се малко неправилна боя - спрей без яко търкане и подготовка , до края на сезона е станало на юфки. Ще вдигне изгорялата пластмаса. А по вътрешните ръбчета и не може да се изтърка свястно. Отделно от това - ако боята контрастира с цвета на пластмасата при първото по-невнимателно поставяне на земята...... а мотора на човека е ендуро все пак :-)

Ако беше мой сандъка не бих го боядисал - точка.

ПП някой да се е опитвал да облепи куфара с фолио. Както калниците от една тема например. Имало на 3М някакви много разтегливи лепенки....
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Не ми пука особенно , стига да е чистичък.
                    Като го гледам , от 92 ... не е чистен, освен от дъжда и снега

,..... пък и така хората си мислят , че пътувам много
                    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                      Не ми пука особенно , стига да е чистичък.
                      Като го гледам , от 92 ... не е чистен, освен от дъжда и снега

,..... пък и така хората си мислят , че пътувам много
                      Измий го хубаво на пароструйка и го намажи с някаква мазнотийка, например спрей за табло на кола (по всички бензиностанции ги има)! Даже и драскотините по-малко личат после!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X