Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Освежаване на куфар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Освежаване на куфар

Някой би ли ми дал съвет, по какъв начин мога да си освежа (освен чрез боядисване) куфара на мотора. Куфара е BAGS, доста стар модел, но пък е много здрав и ми върши перфектна работа, но пластмасата е посивяла. Мислих вариант с пребоядисване, но това е елемент, който го мяткаш натука-натам и ме е страх да не стане, като петниста хиена.

От: Освежаване на куфар

Човече, купи една гъба за миене на съдове. Ползвай грубата страна на гъбата да измиеш куферо с вода и веро. Тази операция ще премахне мърсотията и ще осигури нужната атхезия за прилепване на боята. За 7лв се продава спрей за брони-черен мат. Ако спазиш инструкцията за ползване на спрея ще имаш добре освежен куфар за 7,50лв. Необходимо е и облепване на частите, които не трябва да се боядисват-ключалка, емблема.
    Има и разни мазила, но ще ти е по-скъпо и нетрайно.
    Поздрави!

Коментар

Това с миенето съм го направил, изчистен е и обезмаслен. Притеснява ме единствено факта, ако е със спрея да не се излющи след това. Боядисвах на предишната кола преди много време така броните, като всичко беше спазено по инструкция, но след известно време боята почна да се лющи много грозно, та затова ме притеснява да не се получи същият ефект. Но в крайна сметка, ако няма друг вариант ще го направя така пък "каквото сабя покаже".

Коментар

Мойте куфари също са древни и посивали, особенно централния. Решавам проблема като минавам да пия едно кафе през сервиза на Алекс Високия, та там тоз има една кутия с няква паста, на свинска мас прилича и с гъбата като го намажа, става като нов.
        Ако боядисваш е задължително да пръснеш преди боята грунд за пластмаса, като отидеш за боя, искай и грунд да ти дадът. Имат го и него във вид на спрей. Така ти гарантирам, боята няма да почне да ти се лющи. А и един слой Пластификатор, нема да навреди. И него го има като спрей и е предназначен за пластмаси който подлежат на огъване по време на експлоатация, като спойлери, брони и куфари за мотор.
        Леле какъв бояджийски пост написах.
        Филипе, кажи ако не е така.

Коментар

И аз търсих някаква подобна паста за освежаване, но тези които намерих не ми вдъхват много доверие. Ще се консултирам и с някой бояджия да видя какво ще ми каже, но най-вероятно ще е същото, което каза колегата Дамян. А колко трае ефекта на тази паста, с която ти мажеш?

Коментар

Спрея за брони има нужните съставки в него- затова пропуснах грунд, филер и пластификатор. Грубата страна на гъбата ще даде нужното "надиране" за добра прилепваемост. Разбира се, ако има деруги и други дефекти ще трябва и кит за пластмаса. Като почне да се лющи след две години, ще повториш процедурата или ще си с нов мотор и нови куфари-пожелание! Цялата работа ще отнеме половин час на хубаво време и студена бира.
            Поздрави!

Коментар

Има и едно мазило на Търтъл Вакс, специално за външни пластмаси. Има го в големите вериги. Ползвал съм го на бронята на един дърт ситроен. Става добре но кара около 3 месеца и иска пак. Едно шише обаче е поне за три третирания. Първите два месеца не полепва и мръсотия или пада много лесно с вода. Не е боя и не се лющи.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

там от кьдето ще си купиш шпрея за брони питай и за грунд за брони той е безцветен пьрво с него после шпрея и става като нов

Коментар

Колеги благодаря за информацията, в крайна сметка се спрях на боядисването. Говорих с майстор бояджия на, който да му дам куфара да го боядиса и ще споделя след това какво се е получило.

Коментар

В случай че куара е от старите-тоест небоядисана пластмаса може с един пистолет за горещ въздух да го обдухаш, леко и внимателно отвсякъде куфара ще стане като нов, но после е хубаво да се боядиса. Когато пластмасата остарее се напуква и започва да се рони на гранули, като се загрее с горещия въздух се разтопява и тези гранулки стават отново на компактна маса, това допълнително защитава подсилва куфара отвън(той изгаря обикновенно там където го напича слънцето).

Коментар

Първоначално публикуван от damian64 Преглед на мнение
                      Мойте куфари също са древни и посивали, особенно централния. Решавам проблема като минавам да пия едно кафе през сервиза на Алекс Високия, та там тоз има една кутия с няква паста, на свинска мас прилича и с гъбата като го намажа, става като нов.
                      На Вюрт е "маста" и си е много ефикасна. Неприятното е , че се продава на разфасовки от по 1 кг. и не е хич ефтина.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                        В случай че куара е от старите-тоест небоядисана пластмаса може с един пистолет за горещ въздух да го обдухаш, леко и внимателно отвсякъде куфара ще стане като нов, но после е хубаво да се боядиса. Когато пластмасата остарее се напуква и започва да се рони на гранули, като се загрее с горещия въздух се разтопява и тези гранулки стават отново на компактна маса, това допълнително защитава подсилва куфара отвън(той изгаря обикновенно там където го напича слънцето).
                        На мен ми бяха казали, че става по този начин, но ме е страх да не го прецакам. Ако можеш сподели повече подробности как става - и без това след това ще се боядисва.

Коментар

Аз моя куфар го освежавам с една вакса на Тurtle, която иначе е за кожени тапицерии но я ползвам както за седалката така и за всичко пластмасово. Купувал съм я от OMB. Става и с разните спрейове за освежаване на таблата на колите. Всичко е временно решение, даже и боядисването!!!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Аз моя куфар го освежавам с една вакса на Тurtle, която иначе е за кожени тапицерии но я ползвам както за седалката така и за всичко пластмасово. Купувал съм я от OMB. Става и с разните спрейове за освежаване на таблата на колите. Всичко е временно решение, даже и боядисването!!!
                            Боядисването не е временно решение, когато се дават пари за качество. В случая мога да ти дам 5години гаранция против избледняване и лущене на боята,може да се направи и с цветовете на мотора, но цената ще надвиши стойността на куфара. Друг е въпроса дали си заслужава.
                            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от azdimitrov Преглед на мнение
                              На мен ми бяха казали, че става по този начин, но ме е страх да не го прецакам. Ако можеш сподели повече подробности как става - и без това след това ще се боядисва.
                              Аз съм го пробвал този номер, с нагряване, пробвал съм с една мини горелчица. Ефекта е както го описва колегата, повърхността на пластмасата съвсем леко се разтапя и цвета и се възстановява, изчезват избеляванията. Може да пробваш първо отдолу на куфара или на друго място където не се вижда много. Варианта с горещ въздух от пистолет, сякаш е по-безопасен от начина по който го правих аз. Гледай само да не му мацнеш един палец докато е горещ, че остава отпечатък . При мен след около 1 година се наложи да повторя процедурата, но пък става бързо и е лесно. След това едва ли ще решиш да го боядисаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X