Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българин прави околосветско пътешествие с мотор

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

    Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
    Не, не, никой не му е обиден за нищо. Списанията пишат със закъснение. Понякога от месеци. Просто пича спря. От да речем три месеца. Той не пише и ние к'во да пишем.

    ОК. Едва ли ще издам някаква огромна тайна. Оказа се, че "Спонсора" за транспорт на Скитник през двата океана се е ... отказал.

    На Коста му се налага да поостане в US за известно време. По негово усмотрение. Колкото - толкова. Ние остава да чакаме завършването на първата обиколка на планетата с българин върху мотора.
    Слуховете, които се разпространяват, че "Спонсора" се е отказал за тразспорт на Скитник през двата океана са неверни и грешни.
    Фактите са следните:
    Коста след като пристигна в Лос Анджелис, САЩ на 10ти ноември 2009, и се видя със "Спонсора", няколко седмици по-късно, сам взе решение да възстанови разходите на "Спонсора"
    по превоза на Скитник от Япония до Лос Анджелис.
    Слуховете, които се разпространяват, че едва ли не "Спонсора" е изоставил Коста са безпочвени и абсурдни поради елементарния факт, че "Спонсора" е спонсорирал Коста, преди Коста да стъпи в Лос Анджелис
    с много други неща освен с превоза на Скитник от Япония до ЛА.
    Факт е, че Коста изоставя "Спонсора" , след като го е спонсорирал, а не обратното.
    Всички читатели на този форум, много добре знаете от житейски опит, че при липса на информация (както е при Коста) се пускат слухове, в които в повечето случаи информацията е или изкривена или невярна.
    Колкото една невярна информация се повтаря без опровержение, то шанса тя да се приеме за ИСТИНА е по-голям.
    Ако някой знае кой пуска слуховете, че "Спонсора" е изоставил Коста, моля да каже на слухоразпространителя да заповяда в този форум и да изкаже мнението си.

    Sluhovete koito se razprostranyavat che " Sponsora" se e otkazal za transport na Skitnik prez dvata okeana sa neverni i greshni.
    Factite sa slednite:
    Kosta sled kato pristigna v Los Angeles, USA na 10 Nov. 2009, i se vidya s " Sponsora " nyakolko sedmitsi po kasno, sam vze reshenie da vaztanovi razhodite na ' Sponsora " po prevoza na Skitnik ot Japan do Los Angeles.
    Sluhovete koito se raznasyat che edva li ne "Sponsora" e izostavil Kosta sa bezpochveni i absurdni poradi elementarniya fact che "Sponsora" e sponsoriral Kosta predi Kosta da stapi v Los Angeles s mnogo drugi neshta osven s prevoza na Skitnik ot Japan do LA.
    Fact e che Kosta izostyavya "Sponsora" sled kato go e sponsoriral, a ne obratnoto.
    Vsichki chitateli na tozi forum mnogo dobre znaete ot ziteiski opit che pri lipsa na informatsia ( kakto e pri Kosta ) se puskat sluhove v koito v povecheto sluchai informatsiata e ili izkrivena ili nevyarna. Kolkoto edna nevyarna informatsia se povtarya bez oproverzenie to shansa tya da se prieme za ISTINA e po golyam.
    Ako nyakoi znae koi puska sluhovete che " Sponsora" e izostavil Kosta molya da kaze na sluhorazprostranitela da zapovyada v tozi forum i da izkaze mnenieto si.
    Последно редактирано от Димо; 22-02-10, 08:56.

    Коментар


    • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

      Първоначално публикуван от бат Димо Преглед на мнение
      А, предполагам не пише, защото нелегалното изкарване на пари там се наказва по не много приятен начин. Спонсора и аз разбрах, че не е поел средствата по превоза и се е наложило Джовката да решава този проблем на място, с всичките си налични средства.
      Инфото, което имам, макар и не сигурно, ми подсказва, че към средата на февруари моторчето ще се раздвижи по картата, ама в коя посока все още не зная.
      На мен ми е лесно, седя си на компа и чакам новини, пътеписи да чета, кафенце с тях да си пия, но се опитвам да погледна и от другата страна. Както беше казал Димо - следят те много очи
      Бат Димо, Коста не изкарва пари нелегално. Нелегално е ако не ги обявиш, че си ги изкарал. А този, който му ги дава, дали спазва закона е отделен въпрос.
      Тук в Америка наказват работодателя (10 000$ на незаконен работник) а не работника, за това че е дал работа на човек, който няма право на работа, така че споко,
      Коста няма никакви проблеми, че работи и му плащат, а работодателите му със сигурност са намерили вариант да заобиколят закона, така че всичко работи в полза на Коста и това ще му помогне за успешна обиколка на света.
      Откъде си разбрал, че "Спонсора" не е поел средствата по транспорта от Japan до LA ? Ако не е станало ясно досега, "Спонсора" е този, който е платил и организирал Скитник да бъде превозен безаварийно и по график от Japan до LA.
      След като Скитник е вече в LA, разтоварен и освободен от митницата Коста решава да възстанови разходите на "Спонсора" и да се откаже от спонсорството.
      Защо Коста взема решение да се откаже от спонсорството на "Спонсора", след като мотора му е вече в LA и "Спонсора" е направил необходимите разходи и организация без помощта на Коста, нито финансово нито логистично
      Скитник да преплува океана, ще се разбере само ако Коста реши да сподели причината в пътеписите си.
      Как вие читателите на този форум си представяте, че мотора на Коста ще тръгне от Япония за ЛА без Коста да е дал нито една стотинка и ще се появи един месец по-късно в ЛА на митницата разтоварен от контейнера и чакащ Коста да отиде и да си го запали,
      пак без Коста да е дал една стотинка?
      Отговора е, че някой друг го е направил вместо Коста, а това няма да е кой друг, освен "Спонсора". Даже за доказателство на написаното по-горе може всеки всеки да отиде на страницата на "Спонсора" и да види снимки как Скитник
      се подготвя за презокеански транспорт в Япония, преди да тръгне за САЩ.
      Относно информацията, която имаш, че "моторчето" ще се раздвижи към средата на февруари е абсолютно вярна, а даже към днешна дата е и факт. Причината е, не защото Коста така е решил, а защото на Коста му е дадена
      входна виза с максимален престой от 6 месеца (на Коста му бе даден макс. престой виза разрешена от властите в САЩ, защото "Спонсора" му се погрижи неговите документи да отговарят на изискванията на US Customs за максимум престой от 6 месеца.
      Почти на всички други обикалящи света туристи като него, които преминават през САЩ, властите им дават максимум 3 месечна виза. За разлика от другите му спонсори от "ZIP Travel", които му изкараха грешният вид руска виза, Коста стоя в Улан Батор,
      Монголия 20 дни да си вади нова руска виза и нищо не видя от Монголия.) и той иска не иска тръгва да се раздвижи към средата на февруари, за да може да стигне до източния бряг на САЩ навреме, преди да му е изтекла визата,
      ако иска през ЗИМАТА да кара Скитник през целите САЩ. Коста на 1ви април трябва да е напуснал САЩ, а за сметка на това Скитник има виза за една година от 10.12.2009.
      Заключението е, че Скитник може да остане в САЩ до 10.12.2010, а Коста трябва да е изхвърчал от САЩ най-късно на 31.03.2010.
      След като Коста и Скитник прекосят САЩ и стигнат благополучно до Атлантика, то трябва да се организира и превоза на Скитник отново, но след като Коста се е отказал от спонсорството на "Спонсора" трябва да си намери друг спонсор или да
      заплати от собствения си джоб.
      При положение, че транспорта на мотор струва само 300-400 $ от Ню Йорк до Германия (тази цена включва разходите, както в САЩ, така и в Германия), то на всички вас читателите на този форум ви е ясно, че ако Коста няма спонсор, то не би било
      никакъв проблем за него да плати разходите на Скитник за преплуване на океана от джоба си, дори той сам пише в сайта си на 15-ти февруари 2010, че "е заработил някой долар в САЩ и банкерите са му изкарали сметката на плюс и има достатъчно пари да прекоси САЩ."
      Така, че Бат Димо за всяко нещо си има обяснение и ще имаш удоволствието да си пиеш кафето и да поглеждаш през призмата и на другите!

      Bat Dimo, Kosta ne izkarva pari nelegalno. Nelegalno e ako ne gi obyavish che si gi izkaral. A tozi koito mu gi dava , dali spazva zakona e otdelen vapros. Tuk v Amerika nakazvat rabotodatela ($10,000 na nezakonen rabotnik) a ne rabotnika,
      za tova che e dal rabota na chovek koito nyama pravo na rabota, taka che spoko, Kosta nyama nikakvi problemi che raboti i mu plashtat a rabotodatelite mu sas sigurnost sa namerili variant da zaobikolyat zakona taka che vsicko raboti v polza na Kosta i tova shte
      mu pomogne za uspeshna obikolka na sveta.
      Ot kade si razbral che "Sponsora" ne e poel sredsvata po transporta ot Japan do LA? Ako ne e stanalo yasno do sega, "Sponsora" e tozi koito e platil i organiziral Skitnik da bade prevozen bezavarino i po grafik ot Japan do LA .
      Sled kato Skitnik e veche v LA, raztovaren i osvoboden ot mitnitsata, Kosta reshava da vaztanovi razhodite na "Sponsora" i da se otkaze ot sponsorstvoto. Zasho Kosta vzema reshenie da se otkaze ot sponsorstvoto na "Sponsora" sled kato motora mu e veche v LA i "Sponsora" e napravil neobhodimite razhodi i organizatsia bez pomoshta na Kosta nito finansovo nito logistichno Skitnik da prepluva okeana, shte se razbere samo ako Kosta reshi da spodeli prichinata v patepisite si. Kak vie chitatelite na tozi forum si predstavyate che motora na Kosta shte tragne ot Japan za LA bez Kosta da e dal nito edna stotinka i shte se poyavi 1 mesets po kasno v LA na mitnitsata raztovaren ot kontainera i chakash Kosta da otide i da si go zapali , pak bez Kosta da e dal edna stotinka?
      Otgovora e che nyakoi drug go e napravil vmesto Kosta, a tova nyama da e koi drug osven "Sponsora".
      Daze za dokazatelstvo na napisanoto po gore moze vseki da otide na stranitsata na "Sponsora" i da vidi snimki kak Skitnik se podgotvya za prez okeanski transport v Japan predi da tragne za USA.
      Otnosno informatsiyata koyato imash che "motorcheto" shte se razdvizi kam sredata na Feb. e absolutno vyarna, a daze kam dneshna data e i fact. Prichinata e ne zashtoto Kosta taka e reshil, a zashtoto na Kosta mu e dadena vhodna Visa s max prestoi 6 mesetsa ( na Kosta mu be daden max prestoi visa razreshena ot vlastite v USA zashtoto "Sponsora" mu se pogrizi negovite dokumenti da otgovaryat na iziskvaniyata na US customs za max prestoi ot 6 mesetsa. Pochti na vsichki drugi obikaleshti sveta turisti kato nego koito preminavat prez USA, vlastite im davat max 3 mesechna visa. Za razlika ot drugite mu sponsori ot " ZIP Travel " koito mu iskaraha greshnata vid Russian visa, Kosta stoya v Ulan Bator, Mongoliya 20 dni da si vadi nova Russan visa i nishto ne vidya ot Mongoliya. ) i toi iska ne iska tryabva da se razdvizi kam sredata na Feb za da moze da stigne do istochniya bryag na USA na vreme predi da mu e iztekla visata, ako iska prez ZIMATA da kara Skitnik prez tselite USA. Kosta na 1 Apr trybva da e napusnal USA, a za smetka na tova Skitnik ima visa za 1 godina ot 10 Dec 2009.
      Zakluchenieto e che Skitnik moze da ostane v USA do 10 Dec 2010 , a Kosta tryabva da e izhvarchal ot US nai kasno na 31 Mart 2010.
      Sled kato Kosta i Skitnik prekosyat USA i stignat blagopoluchno do Atlantika to tryabva da se organizira i prevoza na Skitnik otnovo, no sled kato Kosta se e otkazal ot sponsorstvoto na "Sponsora" tryabva da si nameri drug sponsor ili da zaplati ot sobstveniya si job.
      Pri polozenie che transporta na motor struva samo $300-$400 ot New York do Germany ( tazi tsena vkluchva razhodite kakto v Amerika taka i v Germany ) to na vsichki vas chitatelite na tozi forum vi e yasno che ako Kosta nyama sponsor to ne bi bilo nikakav problem za nego da plati razhodite na Skitnik da prepluva okeana ot joba si, dori toi sam pishe v sita si na 15 Feb 2010 che " e zarabotil nyakoi dolar v US i bankerite sa mu izkarali smetkata na plus i ima dostatachno pari da prekosi USA"

      Taka che, Bat Dimo za vsyako neshto si ima obyasnenie i shte imash udovolstvieto da si piesh kafeto i da pogledash prez prizmata i na drugite !
      Последно редактирано от Димо; 22-02-10, 08:56.

      Коментар


      • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

        Благодаря Ви за информацията от първа ръка. Очевидно Вие сте спонсора. За съжаление при липса на информация и при голям интерес, както в случая с Коста се получава това, за което Вие пишете ...

        ОК. До тук разбрахме, че Вие сте спазили уговорките си и ще чакаме Коста да разкаже защо е променил първоначалният план.

        От поста ви става ясно, че сумата за прехвърляне на мотор през Атлантика е около 400$, което също е важно и вълнува голяма част от пишещите тук, както и тази за полет на мотор над Тихия Океан.

        Всъщност бих искал да Ви уверя, че правилният начин за липса на слухове е точно този, който сте избрали, а именно да четем написаното от участниците, за което Ви благодаря.
        ______2
        Е = MZ

        Коментар


        • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

          Радвам се, че е така

          Относно интреса на вашите читатели в този форум за превоз на мотори посредством AIR cargo или Ocean Container, разбирам, че е необходимо да се регистрираме, като търговски партньор преди да дискутираме тази тема....
          Надявам се да бъдем полезни на всеки, който се интересува и има желание да транспортира автомобили и мотори от Америка за Европа и с удоволствие ще отворим тема в този форум за всякакви въпроси, които читателите имат за транспорт между Америка и Европа или България...

          Radvam se che e taka

          Otnosno interesa na vashite chitateli v tozi forum za prevoz na motori via AIR cargo ili Ocean Container razbiram che e neobhodimo da se registrirame kato "Търговски партньор" predi da diskutirame tazi tema.
          Nadyavam se da badem polezni na vseki koito se interesuva i ima zalanie da transportira avtomobili i motori ot America za Evropa i s udovolstvie shte otvorim tema v tozi forum za vsyakakvi vaprosi koito chitatelite imat za transport mezdu America i Evropa ili Bulgaria..

          Oshte vednaz me izvinete che pisha na latinetsa no sam v US i nyamam vazmoznost da izpolzvam kirilitsa.
          Последно редактирано от Димо; 22-02-10, 10:35.

          Коментар


          • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

            Благодаря за обясненията. Както се вижда липсата на достатъчно информация поражда нужда от отговори, които липсваха до този момент. Ще чакаме и Джовката ако има желание да понапише нещо, а сега му пожелавам приятно пътуване!

            Коментар


            • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

              Има и още нещо ,си мисля аз. Не вярвам Коста да не е взел под внимание и факта ,че ако не бе ,така да се каже, забавил темпо, то
              тогава щеше да цъфне на Стария континент в разгара на най свирепата зима със всичките му последствия .
              Ама айде да си идва вече , че сезона тука чука на вратата , да не го пропусне.

              Коментар


              • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                Коста е отново в Лос Анжелис!

                Днес пътешественикът се отби за малко в нашия офис, в ЛА, да си кажем до скоро и да му пожелаем на добър път. На чашка кафе, Коста благодари за оказаното му съдействие и помощи от нашата фирма и потегли в посока "East of Eden", преди да залезе слънцето! (За тези, които не са чели Стайнбек, в превод означава „На изток от рая”).

                Гордеем се с Коста, ние тук в ЛА, че е на път да стане първия мотопътешественик от България, да обиколи света на две колела и му пожелаваме безаварийно каране до Атлантика. Много да се пази като кара по магистралите на САЩ от големия трафик на пресичащи каубои, индианци, нелегални мексиканци и други тем подобни неидентифицирани и нерегистрирани обекти.

                Стискаме му палци и умната. Пожеланието към теб (Коста) е да съумиш да си направиш задължителната мотозастраховка утре най-късно, както ти напомнихме преди да те изпратим днес. Предстоят ти да караш 3000-4000 мили и цената е символична, а ползата е незаменима, ако се наложи.


                Kosta e otnovo v Los Angeles !

                Dnes pateshestvenika se otbi za malko v nashia office v LA da si kazem do skoro i da mu pozelaem na dobar pat. Na chashka kafe Kosta blagodari za okazanoto mu sadeistvie i pomosht ot nashata firma do sega i potegli v posoka " East of Eden " predi zalez slantse ! ( Za tezi koito ne sa cheli Steinbek v prevod oznachava " Na Istok ot Raya " ).

                Gordeem se s Kosta, nie tuk v LA, che e na pat da stane parviya motopateshestvenik ot Bulgaria da obikoli sveta na dve kolela i mu pozelavame bezavariino karane do Atlantika. Mnogo da se pazi kato kara po magistralite na USA ot golemiya trafik na presichashti cawboys, indiantsi, nelegalni mexikantsi i drugi tem podobni neidefitsirani i ne registrirani obekti)

                Stiskame ti paltsi i umnata. Pozelanieto kam teb e da saumish da si napravish zadalzitelno moto zastrahovka utre nai kasno kakto ti napomnihme predi da te izpratim dnes. Predstoyat ti da karash 3000-4000 miles i tsenata e simvolichna a polzata e nezamenima ako se nalozi.
                Последно редактирано от giorgio; 23-02-10, 12:21.

                Коментар


                • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                  Няколко стари, от миналата година снимки и коментарите на "скитника" от http://www.tiffanystravels.co.uk/blog/3
                  Kosta attempts to interview a deer but his grasp of Japanese lets him down.



                  и от Киото
                  Filtering through the traffic of Kyoto- Kosta on his not vey subtle Kawasaki Drifter.



                  Kosta, Mike and I celebrating the end of the long overland journeys we had made to get to the Pacific Ocean from Bulgaria, Cape Town and England.

                  още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

                  Коментар


                  • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                    От този линк може да се проследява в близките няколко дни местоположението на Коста.
                    Това е тракът на канадеца Денис, с когото нашия човек пътува заедно тези дни.
                    В момента е в Аризона и там вали сняг.
                    Поздрави.

                    Коментар


                    • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                      Здравейте, най-сетне намерих време да се похваля, колко щастлива бях около Великден. Коста ни дойде на гости в Алабама, освен него дойде и Григорий, който живее във Вирджиния и шие невероятни неща от кожа - седалките са му страхотни. Та, направихме си Великден по български - боядисвахме яйца, после имаше борба, готвихме си български манжи, аз разбира се - мусака, някой от вас са я пробвали, Гришата патриотичен таратор (с репички - за бяло,зелено,червено), а Коста - шницели А' ла Жоуви - това са най-вкусните шницели на света, не се бъзикам, ще имате възможността да ги опитате в кампа, вече съм го вербувала като готвач, даже ще се опита да се появи за HU срещата. Освен това си направихме типично по български преходче по задните пътечки до Линчбърг - Тенеси за да посетим известната дестилационна на Джак Даниелс - и тримата не пием, ама пък ни беше интересно. Пътуването от 60 мили до Линчбърг, го направихме 140, загубихме се 3 пъти поне, може би повече, но беше красиво, отказахме да гледаме карти, GPS-а на Гришата се беше загубил по-зле от нас.
                      Ето малко снимки:

                      Е, нали сме в Алабама - rednecks




                      Шницели А'ла Джоуви на куфара на Джовката - няма по-вкусни!


                      Как няма да се загубим, Гришата изяде картата, телефончето му се загуби...


                      Моя милост с чичо Джак


                      Тези каубойци ги познавате


                      Тази партия я спечели Джовката


                      Ето така ви гледаме от този край на планетата




                      Свежари а?!







                      Та, Коста е много добре, движи се яко на изток, но не кара по магистралите, скоро ще е в Европа, но не бърза да се прибира, иска още да покара. Надяваме се да имаме честта на презентация на срещата на HU, ако не, ще е по-късно през септември с останалите завръщащи се.

                      Коментар


                      • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                        Мерси за включването - готино е човек да види прясно ухилените ви муцуни

                        Коментар


                        • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                          Как само за секунди, човек се пренася отвъд океана.
                          Благодарим за инфото и снимките
                          И само напред ... И все така усмихнати.
                          По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

                          Коментар


                          • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                            Браво. Айде пращайте го в къщи вече, че се застоя нещо в странство.

                            Коментар


                            • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                              Бравос !
                              Много вятър в лицата, много настроение в очите .
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

                              Коментар


                              • До: Българин прави околосветско пътешествие с мотор

                                Ето това са новини
                                Нашето момче е живо и здраво. Моторът му също и бавно се движи във вярната посока. Благодаря.
                                ______2
                                Е = MZ

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X