Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Към Малайзия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Към Малайзия.

Вчера 21.04 2024 год нашият колега Цветан Христов тръгна с мотоциклета си към Малайзия.
    Пожелавам му успешно и безаварийно пътешествие!
    Ето блога му във фейсбука: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555794191271
    А тука можем да го следим в реално време къде е в момента. https://share.garmin.com/bulgarianonabike
    Последно редактирано от ВладиЧ; 22-04-24, 12:33.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Добре го е накачулил:

Респект му за идеята и организацията.
    Въпреки, че не е избрал 300 кила струг - се справи младежа, стискам палци!
    Враг усраине

Коментар

Той си има и струг. Другият му мотор е 1000 кубикова Хонда Африка, но Цецо предпочете да тръгне с тая Хонда. Разходите му за това пътуване ще са много по-ниски с тоя мотор. Умен ход!
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Еми нормално.
        Такова пътуване е за предпочитане да не са прави със струг не само по тази причина.
        Особено като има избор!
        Точно като се върнахме от Грузия аз напълно задрасках намерението си да сменя това с Африка.
        Не знам дали си спомняш чеха с YBR125 и големите сандъци в Кавказ?
        Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
          ВладиЧ коментира
          Редактиране на коментар
          Тоя с тази 125 кубика моторетка и с тези сандъци беше мазохист, а не пътешественик...

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Размерът на куфарите съм съгласен, че беше към нелепица.
          Централният ми напомня за скрина от прабаба, който аз също ползвам за мото-екипировка.
          Обаче моят си стои в гаража

Ще бъде интересно. Следя.
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Здравейте, днес хич не мога да следя къде е Цветан! Дали проблема е при мен или и вие имате затруднения?!
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
            Редактиране на коментар
            При мен не се зарежда сайта.

• Жоро Танев
            Жоро Танев коментира
            Редактиране на коментар
            Ясно. Подобно е и при мен. Зарежда частично, но не виждам позицията на Цветан. Благодаря!

Изскочи. В Армения е близо до езерото Севан. Край град, (или село) Дилиджан.
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
            Изскочи...
            Temporarily unavailable
            Понякога не работи тая страница.
            Мислех си, че платените услуги са по-устойчиви но явно не.
            Не знам доколко може да се разчита и на Garmin inReach като цяло.
            Замислял съм се понякога, базовият годишен абонамент не е супер скъп.
            Обаче ако и той работи колкото портала за тракване... По-добре както и до сега

Враг усраине

Коментар

• the slow heart
              the slow heart коментира
              Редактиране на коментар
              Garmin inReach е чудесна осигуровка и си заслужава за соло изцепкаджии. Г-ца Нетърпеливи Ботушки я тества съвсем скоро. Иначе по принцип, всичко може да се скапе, особено ако някой положи усилия в тази посока. Конкретно, не са малко вече районите със смущения и заглушавания на сателитни сигнали.

Още е в Армения Цецо. Това според трака. Може би днес ще влезе в Иран.

А нидерландската госпожица "Сърбящи ботуши" - Норали, падна много лошо в Танзания. Счупи си дясната ключица. Сега си е в Нидерландия. Оперираха я, прибра си и мотора от Африка, и според нея чак някъде към септември месец ще се качи пак на мотор. Във всеки случай със сезон 7 приключи. Но обяви, че ще има сезон 8, след като се оправи.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 24-05-24, 08:23.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Даже холандските доктори и пробиха дроба докато и оправят ключицата. Заслужава почивка момата .

Аз имах предвид по-скоро портала за тракване на inReach.
            И нямам сериозни наблюдения но в последно време услугата я няма на няколко пъти.
            Другият, основен комуникационен канал може да си работи.

А за малката пикла ми казаха та гледах последните 2 епизода.
            Реално я спасиха неграта, които я намериха на пътя а не inReach.
            Изпрати съобщение но ако не беше случайната кола можеше още дълго да лежи там!
            Не само нея спасиха а дори върнаха мотора обратно до цивилизацията и то на самоход.
            Изобщо не съм учуден, че хората са там, в онзи свят а приматите вече сме тук, в Голямото Добрутро.
            Вземи ни играчките и ставаме кръгла нула!

В частност за тракването аз също го правя през https://aprs.fi
            Да, няма нищо общо нито с услугата inReach нито пък с начина, по който следата отива в интернет.
            Но специално за мотор/кола върши работа, пак понякога.
            Враг усраине

Коментар

• the slow heart
              the slow heart коментира
              Редактиране на коментар
              Не го знаех този вариант, ще погледна. Аз съм пробвал за кратко на OsmAnd тракера с акаунти от Телеграм. Не беше зле.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Защо толкова грубо за момата ?

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Хм, умалително е по моя аршин.
              Като казвах на ДР-а - дъргел това не значеше пренебрежение а уважение.
              Някакви каруцарски интимности от Винкеландия

Цецо в влязъл в Иран. В някакво село, или град е на 30 км от езерото Урмия.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Цецо според трака катери днес прохода Кхаргуш. След обяд вече ще над 4000 м нмв на М 41.
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Нещо се е замотал из Русия?
                Като му гледам трака този човек не бърза да стигне ни най малко

И малко офтопик по повод трака - някой запознат ли е как се формира абонамента за InReach дето и той ползва?

https://www.garmin.com/en-US/p/837461/pn/010-06000-SU

Activation fee по-специално.

Дали е наистина еднократно или е при всяко активиране на абонамент?
                Да кажем на годишна база?
                Ако е със всеки абонамент излиза, че тая услугата е към 180$ на година с най-базовият пакет.

Това естествено без хардуера.

П.С: За протокола:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2024-09-05 11-33-52.png
Прегледи:399
Размер:22.3 КБ
ID:6973028
                Последно редактирано от Esper; 05-09-24, 10:36.
                Враг усраине

Коментар

Абонираш го за година и работи,взимат ти от картата всеки месец,автоматично те абонира за следващата година
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Интересно, мислех, че просто се предплаща за година.
                    Но това не е толкова важно, въпроса беше за активационната такса.
                    От гармин казаха, че ако абонамента не се прекратява тази такса се взема еднократно.
                    Ако прекъснеш дори за един месец при следващият абонамент се таксува пак.

Тоест направили са го така, че да е леко неизгодно да го активираш инцидентно и само при нужда.
                    Едно, че таксата месец за месец е по-скъпа и друго аквтивация всеки път.
                    Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X