Обява

Свий
Няма добавени обяви.

100km/h върху Моторна Косачка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 100km/h върху Моторна Косачка

Някъде в края на отминалата Есен, все по силно взе да ме гложди идеята да се сдобия с второ возило. Както и сами, от опит, знаете тази мисъл е непримирима и незатихваща та чак до болезненост. Е, какво пък толкова, като не можем да се преборим с порока да вземем да му се отдадем. Речено - сторено. Няколко безсънни нощи в трескаво ровене по обявите в нета, няколко разговора с хора, вече имащи опит върху набелязанта "жертва", бързо посещение за оглед и ей го на, решението е взето, покупката е уговорена, плана е скроен и тъй като пътуването до Карлово с автобус не е от най-приятните, на помощ, още при първият зов, се притече верен другар.

Хехе, притече се човека, ама не прецени добре обстоятелствата. Че то желанието да помогнеш на приятел е едно, а да караш BMW GS 1150 Adventure рамо до рамо с селскостопански инвентар си е съвсем друго нещо. Ей убеждавах, го тоя мити Димо, ама не ще. Дори варианта да натоварим малкото моторче в куфарите на Адвенчъра и да се возим като бели хора не успя да го размекне (това разбира се е шега, причината поради която променихме плана си беше съвсем истинска и уважителна и независимо, че не се получи искам да благодаря на Димо).

Ама както обикновено в трудни ситуации, съдбата винаги подава ръка. При това в характерният си, шегаджииски стил. Като е писано да е Adventure, Adventure ще е!!! И кой да е той... амо как кой, някой с чувство за хумор, че то картината, която ще видите по-долу го изисква... и още как. Ili4, благодаря ти за жертвите приятелю!

Без излишна суетня спретнахме плана и рано сутринта се понесохме към Карлово. Ili4 навиваше здраво, а аз откривах за първи път удоволствието да се наслаждаваш на пътуването от задната седалка. Не е лошо да ви кажа. Гледката към заснежените върхове си е истинско удоволствие.

Минахме покрай гр.Баня, където е този впечатляваш паметник на една умираща техническа и военна мощ (снимката е от предишната седмица)

Пристигнахме при бодрият продавач. Формалноситие оформихме бързо и беше време да "полетя" възседнал новата придобивка. ДА ама НЕ!!! Точно се канех да потегля и "страшната хала" замлъкна смутено. Ами сега? Продавача се сконфузи, аз се изненадах неприятно, а страховитата твар не ще и не ще да запали.

Че като му налетяхме... като се развъртяха едни отвертки, гидорета, гаечни ключове... МАЛИИИИИ... за малко да си купя поредното возило в насипно състояние (май ще ми е за трети път ).Ili4 взе да подхвърля, че така дори по-лесно ще го съберем в куфарите
    Ама и запознанство! Моторетката не се дава. Ха сега фара не свети, ха и стопа също, ха сега мигачите не работят, ха и въздушен филтър няма... Ха стига бре!!!... ние сме дошли мотор да купуваме, не първа помощ да му оказваме

Е, разгеле кандиса. Разбра че в ръцете на "истински" моторист попада, а не при поредният гръцки лаик експлоататор... тия "истинските" да знаете бая мотори са бутали и под бая са лежали. Не се дават лесно... За крушки тичат, от съседните мотори части разглобяват, само на къси и без мигачи ще карат, ама честта си в Карлово няма да оставят.
    С 300 зора потеглихме. Каква гледка сме били е ясно от тази снимка... и после се чудя защо на Илиян колегите мотористи му махат, а на мен не щат уж караме един зад друг, а мен за слива не ме броят... абе колеги, бъдете малко по толерантни бреее... "И аз съм хора!" и аз душа возя... и аз газ уж раздавам...

Как стигнахме до Пловдив не е важно. По-важното е че щом срещнахме първият "истински" моторист честта ми беше спасена... Че има око човека е повече от ясно... На Honda-та ще се качи я, няма да си губи времето по някакви BMW-нца... Да му се чудиш защо седмица по-късно точно BMW си заръъча да му дирят из английско... Дали пък аз нямам вина... дали пък точно заради мен и моята нова косачка, тоя мил господин в оранжева фланела не се отказа форевър от японската марка

Хихихи, всички детайли са без значение, когато душата пее, а сърцето моторджийско, развълнувано от щастие тупа изпод тежкия екип. А че беше весело и забавно е ясно и без повече обяснения, нали?

И след толкова приключения няма как да не избухне дива радост... Нов мотор си е това, не е шега работа!!!

Ето го и повода - Honda XL250 Degree 1995.
    Естествено по обратният път До София машинката се представи отлично. Е, вярно е че по звук го докарва на косачка, вярно е че скороститие над 100 км. са по-скоро пожелателни, вярно е че тясната седалка има неистово желание да си станем по-близки отколкото на мен ми се иска, но кой това ти гледа, важното е да се обичаме, да се разбираме и да си помагаме! Да ми е честит!
    Последно редактирано от Ilarioncho; 08-04-10, 21:55.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

До: 100km/h върху Моторна Косачка

Ами да ти е честит!!!
    Поне изглежда добре в сглобено състояние.

... само ако някой може да ми обясни к'во толкова ги хвалите тея 'онди...

Коментар

Eхее, айде да ти е честит.
      Мчи нищо му няма К'во като е Хонда, съвсем си прилича на мотор
      Ilarioncho, със здраве да го караш, че и на нас да дадеш
      Чуден!
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Видях го на живо. Прилича на истински и важното е да се слушате. Честито още веднъж

Коментар

Честито и от мен!
          Добър избор си направил колега.Ако е стопанисвано правилно живее доста дълго това добиче.
          П.П.-Малко е нисък но за първо ендуро е идеален.

Коментар

Честито! Хубава японска машинка, да служи безпроблемно.
            Беемвистите се познават от сервизите, затова се поздравяват

Коментар

Благодаря на всички!

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
              ...Поне изглежда добре в сглобено състояние.
              Добре, добре, колко да е добре... Явно не ме кефи сглобен достатъчно, щото едва стъпи в гаража и пак го пръснах на съставни части. Сега поне всичко му работи.

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
              ...със здраве да го караш, че и на нас да дадеш...
              Ти май вече съжаляваш, че "избяга" при първият опит.

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
              Честито и от мен!
              Добър избор си направил колега.Ако е стопанисвано правилно живее доста дълго това добиче.
              П.П.-Малко е нисък но за първо ендуро е идеален.
              Прав си, че е нисък, VESO4AR, искрено се надявам да си прав и за другото

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
              ... важното е да се слушате...
              Бойко, днес, ако е рекъл господ, дори ще се вречем във вярност пред Бога и... КАТ. Стискайте палци да няма изненади

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                ...Беемвистите се познават от сервизите, затова се поздравяват
                Хахаха, Филка, тоя лаф ме разби, но подозирам, че не звучи съвсем убедително, имайки предвид описаното горе. Всъщност то предпродажбеното състояние на машинката не е по вина на производителя, а изцяло заради стопанина и. Бих казал, че това е перфектният пример, доказателство за любимият на Родригез рефрен:
                "Няма лоши марки, има лоши стопани".

Имам да поднеса още няколко благодарности на хора, които вместо да се насладят на спокойствието си, губиха време да помогнат за разрешаването на моите терзания(предимно душевни предполагам :-)).
                Благодаря ви Бебо, Markovivo и Бойко!
                Последно редактирано от Ilarioncho; 09-04-10, 07:13.

Коментар

Направих и аз едно кръгче с косачката. Много си е арна дет' се вика!
                  Илко, пожелавам ти да изкосиш много горски поляни с нея !

п.с. Успя ли да подкараш мигачите?

Коментар

Илко, много се смях, човек!

Стопанин друг път! Продавача се осра според мен и не мога да го нарека стопанин. Едно хале с около 30 мотора и няма един инструмент?!?! Човек идва от София да взима мотор, който ще прибира на ход и ония ще ми обяснява как не знаел че:
                    - фарове (къси и дълги) не работят;
                    - стоп светлини не работят;
                    - ник'ви мигачи не работят;
                    - габарити (и двата) не работят;

И като видя, че има проблем дори една крушка за фара не се сети да предложи, трябваше ние да го подсещаме.

Карловското качество не е това, което беше...
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Добър, добър, колко да е добър.
                      За града даже е идеален, за гората - хм, не бих казал.
                      Питай Любо Африката, има същия за ходене на работа.
                      За гората има ХР250
                      Ама е по-добре от скутер.

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
                        ... Дали пък аз нямам вина... дали пък точно заради мен и моята нова косачка, тоя мил господин в оранжева фланела не се отказа форевър от японската марка ...
                        Иля, с моторетките е като с жените, все търсим най-добрата и току си помислим, че сме я открили и... започваме да заглеждаме други, уж по-добри...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Я виж ти, каква прилика:

П.С. За гората е чудесен, където не може да мине си го пренасяш на гръб.
                          Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Ивчо, голям убавец! Само гледам по-рошави са му гумите от моите. Ако ще ходя "по къра" ще трябва и аз да ги поразроша малко.

В тази връзка Mitas имат ли подходящи или си с някоя друга марка?

Коментар

Тея дето ги виждаш на мотоциклета са 50/50 и са VEE RUBBER нещо се. С тях имам 7-8000км асфалт и няколкостотин черен път и имат още 50% грайфер. Но 5000 от всичките навъртяни бяха в Турция, на техния приятно грапав асфалт.
                              Иначе за извън пътя му обувам едни ей такива:

Mitas C-04 отзад и Mitas C-05 отпред, си мисля...
                              Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X