Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение за "годишна награда".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Предложение за "годишна награда".

Винаги съм си мислил, че хората не четат внимателно и все ми се потвърждава тази теория.

Джорджо според мен иска да каже (бря, какво ли е искал да каже автора със сложното словоизлияние, което е направил ), всеки желаещ да номинира разказите за най-вълнуващите пътешествия тук във форума. Е, не само е искал да го каже, ами го е и написал.

Най-вълнуващите - всички са вълнуващи. Аз и до Айтос мога да отида, ама така вълнуващо да го опиша, че да ви текат лигите, а братото да обиколи света, ама две думи на кръст да не може да върже.

Един вид, поне аз така разбирам по написаното от Джорджо - да се номинира и награди способността на пишещите да преразкажат пътуването си, да го споделят с останалите, при това по готиния начин. Май нещо като литературна награда. Нямаме си критерий за пътепис (то не може и да има), но на всеки някой разказ му е повлиял, направил огромно впечатление или просто накефил.

Та, тъй ... не да си ги мерим, кой колко е пътувал и на кой мотора му е по-'убав (знам, че е моя ), ами да се повеселим. Моя личен вот е за пътеписа на Фори - Турция - Грузия - 2009. Изчаках го да го напише целия и после в захлас четох, смях се, мечатах, представях си ...

Това е!

Опа, критериите - критерия сме си самите ние. Аз сам решавам кое ми е харесало, не че останалите не, но нещо тук ме е впечатлило, затова му давам вотчето си.
    Последно редактирано от бат Димо; 02-12-09, 23:07.

Коментар

ЪЪЪ такова,,, аз не мога да вържа нещо .
      За какво е класацията, за най-добре написан пътепис или за най-дълъг всеки си е уникален. Ако човек му се отдава дар слово, не като на мен му стига да се разходи до шипка и да спретне такъв пътепис че да ни залепи за мониторите или пък да мине по пътя на коприната и да не може да върже две изречения и какво правим тогава. Жоро май е повлиян от VIP dance вълната всичко да се оценява .

Да цитирам един подпис на мой приятел "Правете си кефа бе хора"

Коментар

Колеги , съжалявам , че не съм писател ( ама ако знаете колко активен читател съм ) . Значи преди време пуснах тук някъде едно мнение- ако се вземат всичките тия пътеписи и се издаде една книжка ....не знам ама ми се струва , че за отрицателно време ще стане абсолютен хит на пазара. До сега всеки на когото съм показал нашия форум и по- точно пътеписите му се е запалила чергата и чете ли чете. На работа ако знаете колко колеги ви завиждат( ама като не карат мотор ...само им текат лигите) . Аз съм държавен служител и съм много далеч от комерсиализацията на такъв тип дейност, но наистина би се получила страхотна книга, а не знам как да я издам ( то си трябват май съгласия на авторите , разрешителни и още не знам си кво ) . Ако знаех как , бих го направил ( И ТО СЪВСЕМ НЕ С ТЪРГОВСКА ЦЕЛ) - просто две трети от пътеписите тук са ПО- ДОБРИ от тия дето пишат в Нешънъл Джиографик. Нета е наистина хубаво място за разпространение на информация , но ......да знаете , че малко хора стигат точно до тоя форум . Вместо награди , предложението ми е не за една , а за много , много сбирки ( които така и така си стават в сряда , ама в СФ) на които някак си да измислите по кой начин тия пътеписи биха стигнали до максимален брой хора( вместо разните му бози по ВСИЧКИ телевизии). Май ми стана объркам поста , ама дано сте ми схванали идеята. Или просто вместо спам из нета да върви реклама на форума - не знам ...не съм толкова умен

Коментар

При всички пътеписи забелязах следното - контакта с местните се свежда до питане за посоката и търсене на място за нощувка.
          Каква е идеята на пътуванията - да се стигне до точка Б или да се посети дадена страна, с все хората и обичаите им. Сигурен съм, че има и такива, но не срещнах из пътеписите.
          За мен фаворит е Любо Африката, защото макар и да е споменал бегло, знам че държи на контакта с местните, всяко пътуване е пътешествие към хората, а не към държавата.
          Джоуви в началото на пътешествието си се опитваше да държи контакт, да опознава разни обичаи и да научава нещо, макар и не специфично местно, но не издържа дълго и се посвети на писането на сайта си и стигане до следващата точка. Размотаването от началото ми допадна, но после "хвана влака".

Коментар

Така. На срещата в сряда се разиска на дълго и широко идеята. Аз я защитавах като опълченец на Шипка с идеята това да е един повод да се съберем в края на годината и да се понапием порядъчно в разкази. Идеята е била съвсем друга и стана мазало в спора. Едни сме да се оценят пътеписите, други са да не се оценят пътешествията. Няма много общо.
            Предложението /мое лично/: Нека да спрем с тази тема и да забравим за тези оценки. Все пак идеята е била на Димо и като не е съгласен, то няма какво повече да обсъждаме, че ще ни съди за авторски права. По-важното е следното - да наблегнем на организирането на една съботно-неделна сбирка в някоя хижа. И тъй като сега е вече декември, а 19.12.2009г. ще е работен ден, то не остават много уикенди.
            Та затова предлагам два варианта на събиране

Вариант I - "Да закрием годината подобаващо", тоест събиране преди Нова година

Вариант II - "Да открием годината подобаващо", тоест събиране след Нова година, като тук е много важно да се оцелее по време на празницита за да се участва.

Къде - още нямам идея, ама стоя под една ябълка и съм сигурен, че нещо ще ме удари по главата.
            Може някой имащ правомощия да отдели материала.

И специално за бат Димо - мойто мотор е най-убав

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
              Така. На срещата в сряда се разиска на дълго и широко идеята. Аз я защитавах като опълченец на Шипка с идеята това да е един повод да се съберем в края на годината и да се понапием порядъчно в разкази. Идеята е била съвсем друга и стана мазало в спора. Едни сме да се оценят пътеписите, други са да не се оценят пътешествията. Няма много общо.
              Предложението /мое лично/: Нека да спрем с тази тема и да забравим за тези оценки. Все пак идеята е била на Димо и като не е съгласен, то няма какво повече да обсъждаме, че ще ни съди за авторски права. По-важното е следното - да наблегнем на организирането на една съботно-неделна сбирка в някоя хижа. И тъй като сега е вече декември, а 19.12.2009г. ще е работен ден, то не остават много уикенди.
              Та затова предлагам два варианта на събиране

Вариант I - "Да закрием годината подобаващо", тоест събиране преди Нова година

Вариант II - "Да открием годината подобаващо", тоест събиране след Нова година, като тук е много важно да се оцелее по време на празницита за да се участва.

Къде - още нямам идея, ама стоя под една ябълка и съм сигурен, че нещо ще ме удари по главата.
              Може някой имащ правомощия да отдели материала.

И специално за бат Димо - мойто мотор е най-убав

А моето предложение е :

да "закрием годината" преди Нова Година

да "открием годината" след Нова Година

Защо да ги разделяме нещата?!

Поздрави,

П.П. при Тони да не би да е тясно?!!!!.....приемат се и други предложения....
              търся си подписа....

Коментар

Гледам и не вярвам на ушите си... (дано не ме обвините и за този израз, че „ползвам чуждо име”)

Предложих да се позабавляваме, а някои се впрегнаха, взеха го на сериозно... взеха го за състезание... Никъде не съм споменавал „медали”, но някой си ги измисли... Друг пък ме анализира, от какво съм бил повлиян – „VIP dance” (трябваше да погледна в мненията за наименованието, но така и не знам какво означава това).

Наскоро участвах в една игра, в Ст.Загора, която си беше състезание отвсякъде. Повече от половината участници бяха настоящи състезатели, но всичко мина с много смях и закачки... Да не споменавам за купона след това... И всичко това „на една ръка разстояние”, в съседния раздел „Ендуро”...

Както и да е, това си беше просто едно предложение за купон... за съжаление, не прието подобаващо... Местя темата в "Стъргало (общи приказки)".

П.П. Бат Димо, не се заглеждай по леките ендура. Знам, че тежките по-те кефят...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Я всеки мераклия да си даде по една годишна награда сам на себе си - хем няма да чака номинация, хем няма да се сърди, щото не е избран, хем няма да има разочарование, ако получи награда, ама не му хареса

И ще помоля да се въздържате от изказвания "кой е по-по-най", щото това място отдавна съм го заел

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                    ... И ще помоля да се въздържате от изказвания "кой е по-по-най", щото това място отдавна съм го заел
                    Митак, хвана ме!
                    Мислех да манипулирам гласуването (нали съм известен с манипулациите си ), така, че голямата награда да е за теб... Не за друго, а за да ни поканиш пак на "Орлова чука", да ти връчим наградата, с тайната надежда, че този път ще се справим с пиенето...

Коментар

Аааааааа....без такива.....с Бойко отправихме покани....аз пък реших да съм в стил Джорджо(Мечо Пух)-"колкото повече.....",а вие сега се подсърдвате.

Нали идеята е за купон?!

Поздрави,
                      търся си подписа....

Коментар

Мони, никой не се сърди, бре! Обаче все София, та София... като изключим кръчмата на Тони и още 2-3 места, София си е едно гадно градище. Хайде да е някъде по-в центъра, че не всички сме от провинцията (според Хемингуей )...

Коментар

Добре......давайте предложения.

Изхождах от факта,че Тони си е нашего брата и можем да изкараме до зори дет се вика,но давайте предложения,нали затова го обсъждаме.

Аз лично нямам против да е нейде в средата.

Поздрави,
                          търся си подписа....

Коментар

Щом започнаха уговорките ,предлагам на Джорджо ако иска да промени името на темата на: "Предложение за "годишна сбирка"

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                              Щом започнаха уговорките ,предлагам на Джорджо ако иска да промени името на темата на: "Предложение за "годишна сбирка"
                              Няма смисъл... то и без това "годишна награда" си е в кавички, още с пускане на темата...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                                При всички пътеписи забелязах следното - контакта с местните се свежда до питане за посоката и търсене на място за нощувка.
                                Не знам дали си прочел всички, ако е така - не си чел внимателно.
                                Само няколко примера. Лъчо и Мони бяха в една скандинавска къща, летяха , ловуваха и т.н. с местни ...
                                Аз съм писал не малко за лични работи в Грузия. Бойко и Змея имат едни доста забавни контакти в Сирия и Турция.
                                Африканчо из гръцките острови също е написал доста.
                                Дафин в Косово, както и Гошо из Босна. Shider-a прекара няколко незабравими нощи в Одеса. Фори даже се е снимал с хората от високопланинското село ... и т.н. и т.н. безсмислено е да ги изброявам. Кой на какво е наблегнал в разказа си е една съвсем друга тема.

Каква е идеята на пътуванията - да се стигне до точка Б или да се посети дадена страна, с все хората и обичаите им. Сигурен съм, че има и такива, но не срещнах из пътеписите.
                                Каква е идеята на твоите пътувания аз няма как да знам.
                                Но всеки има своя идея за това.
                                Веднъж е заради държавата/дестинацията, друг път - заради хората по пътя, трети заради себе си - ей така, за да останеш сам. Трети път - просто за да си на път.

За мен фаворит е Любо Африката, защото макар и да е споменал бегло, знам че държи на контакта с местните,
                                Това е много хубаво. Любо е много интересен за четене.

всяко пътуване е пътешествие към хората, а не към държавата.
                                Не е лошо отпред на такова изречение да пишеш едно - За мен.

Джоуви в началото на пътешествието си се опитваше да държи контакт, да опознава разни обичаи и да научава нещо, макар и не специфично местно, но не издържа дълго и се посвети на писането на сайта си и стигане до следващата точка. Размотаването от началото ми допадна, но после "хвана влака".
                                Коста толкова се посвети на хората (и продължава да го прави) по пътя, че според мен трудно ще намери себе си, след такова раздаване. Общо взето той се движи "от човек - на човек".
                                Аз не познавам друг, който да е оставал сам със себе си в едно пътуване под 1% от цялото време. Той непрекъснато е с някакви местни, които се уговарят с други местни, при които той отива, гостува , изучава обичаите им, занаятите им и т.н. и т.н.

Ще се радвам да прочета някое твое пътуване.
                                ______2
                                Е = MZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X