Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протестът срещу повишаването на цената на Гражданската отговорност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Протестът срещу повишаването на цената на Гражданската отговорност.

Днес сутринта се събрахме пазарджикшките моторджии край магистрала Тракия. Чакахме групите от Ямбол, Сливен, Бургас, Пловдив и когато минаха по край нас към 9,30 се включихме в колоната. Това беше уникално, братя!!! Километри колона с мотори по магистрала Тракия... Ние диктувахме всичко! Никой не ни изпреварваше, или задминаваше. Ама няма БМВ-та, ама няма Мерцедеси, ама няма Поршета. Ние караме с 80 км в час и всички карат зад нас с 80 км в час. Това беше сила братя!!!! Това беше чист оргазъм!!! София все още е блокирана. Ще видим как ще приключи всичко.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Как ли? През следващата година от 4 полици остава една!
    ДА ГО ДУХАТ!
    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      Как ли? През следващата година от 4 полици остава една!
      ДА ГО ДУХАТ!
      Това е единствения полезен ход - когато те ебават, ти им връщаш жеста подобаващо и напълно по буквата на закона.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
        Днес сутринта се събрахме пазарджикшките моторджии край магистрала Тракия. Чакахме групите от Ямбол, Сливен, Бургас, Пловдив и когато минаха по край нас към 9,30 се включихме в колоната. Това беше уникално, братя!!! Километри колона с мотори по магистрала Тракия... Ние диктувахме всичко! Никой не ни изпреварваше, или задминаваше. Ама няма БМВ-та, ама няма Мерцедеси, ама няма Поршета. Ние караме с 80 км в час и всички карат зад нас с 80 км в час. Това беше сила братя!!!! Това беше чист оргазъм!!! София все още е блокирана. Ще видим как ще приключи всичко.
        Голяма радост, А?

Коментар

• ВладиЧ
          ВладиЧ коментира
          Редактиране на коментар

Застрахователната мафия от преговори и от диалог не разбира. Няма как да преборим нахалството и лакомията им по друг начин освен със сила. Държавата също стои зад тях, зад застрахователната мафия, и изобщо не и пука за някакви си моторджии щом ще прибира пари от въздуха.
        Още на времето, преди години, когато определяха данъците за МПС-тата моторите ги приравниха с луксозните яхти и съответно ни изтряскаха данък с няколко пъти по-висок, от колкото за леките коли. Тогава пак блокирахме няколко пъти центъра на София с моторите и намалиха малко, но пак останаха данъците ни малко по-високи, от колкото на колите. Сега пак се опитват неоснователно да приберат повече пари за наша сметка.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Айде стига лъжи! Данъкът за мотор не зависи от мощността в конски сили (както е при автомобилите), а от кубиците на двигателя. Сумите са фиксирани от закона и са супер ниски. Примерно: За кубатури до 125 куб. см данъкът е около 15 лв., а за двигатели между 125 и 250 куб. см е около 20–30 лв. Дори за големи мотори над 750 куб. см данъкът рядко надхвърля 100–130 лв. на година. Има и Еко отстъпка: Мотоциклетите с екологична категория Евро 4 ползват 20% отстъпка, а тези над Евро 4 – 60% намаление на налога. Електрическите мотори са напълно освободени от данък

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Аз плащам малко под 1000 еврака на година за под 200кс, ужасна скъпотия си е в България.

Това е сега. Па колко кубика била, пък колко конски сили, пък каква еко категория била... Бля, бля бля... Нямаше тогава такива работи. Тогава беше за кола до 20 лева данък, а за мотор 200 лева. Това предният път, когато протестирахме на жълтите павета. И тогава след протестите го направиха 100 лева данъка за моторите над 750 кубика и ние кандисахме. За скутери и разни други пичи въшки не съм се интересувал.
        И моля, не ми цитирайте, какви са застраховките в Швейцария, Германия, Френска Полинезия и Западна Аруба...Нещата са несъвместими и това, че гледаме в чужда кошница няма общо със случая.
        Че ще ядем дървото това е ясно, но това не значи, че кротко ще се примирим...
        Със абсолютна сигурност и много други ще изядат дървото освен моторджийте, но все полека... Защото Румъния избра Европа. Молдова избра Европа. Армения избра Европа. Унгария избра Европа. България избра зеленият чорап... Е сега ще му сърбаме попарата. Някои хора ми се обидиха, когато написах във фейса след изборите... "Ние сме един малък, но много прост народ!"
        Последно редактирано от ВладиЧ; 21-06-26, 18:22.
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          "Тогава беше за кола до 20 лева данък, а за мотор 200 лева" - тази хипотеза е възможна при 30-годишна Лада 75 к.с. срещу 1200 кубиков Харлей
          Ти не беше ли Здрав сил?! Как така оспорваш избора на С-с-с-увере-е-е-ена? 😲

• kartechar
          kartechar коментира
          Редактиране на коментар
          Оспорва, защото е в ариегарда на фейс констатацията си... И да - вие (не моторджиите) сте наистина една малка, но много проста част от народа!

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
        Минах покрай протеста. Имат моята подкрепа! И аз някога съм бил моторджия....

Обаче втората част от поста, ми звучу много зле.
        "Километри колона с мотори по магистрала Тракия... Ние диктувахме всичко! Никой не ни изпреварваше, или задминаваше. Ама няма БМВ-та, ама няма Мерцедеси, ама няма Поршета. Ние караме с 80 км в час и всички карат зад нас с 80 км в час. Това беше сила братя!!!! Това беше чист оргазъм!!!"

Това изявление ако е било наистина така, не ви прави с нищо по различни от тия с БМВ-тата и Мерцедесите...
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Нищо ново - банална психология на тълпата...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз не знам, каква е психологията на тълпата. Не съм изучавал такива науки. Но и никога не съм виждал Мерцедеси, БМВ-та и Поршета да протестират по жълтите павета...
            А това, което ние направихме сега беше предупреждение и малка демонстрация на сила. Кой разбрал, разбрал. А ако тези, от които зависят нещата не са разбрали, пак ще им бъде показано и то може би в по-тежък вариант...
            Последно редактирано от ВладиЧ; 22-06-26, 06:49.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

• Венцислав Петров
              Венцислав Петров коментира
              Редактиране на коментар
              Отличен начин да се управляват разни групи хора, е те постоянно да се противопоставят и дразнят една друга... Всъщност е, добре да се чете, както колегата по-горе отбеляза... аз силно препоръчвам като за начало: Густав Льо Бон, „Психология на тълпите“... мисля книгата е вече на един век но е много съвременна...

Факт е, че на жълтите павета няма протестиращи с онези по-редки модели превозни средства... не им и трябва, а съм сигурен че скоро няма да им потрябва, поне докато тези които протестират не четат достатъчно...

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              Аз не казах, че "ония с БМВ-тата и другите там марки" са като вас, а че явно на вас се е поискало да заприличате на тях.
              Както и да е...Пииис.

• Danika
              Danika коментира
              Редактиране на коментар
              Протестът беше оповестен, като такъв за връщане на сезонната застраховка по риска ГО. В такъв вид застраховка има резон. Защо в темата се намесиха данъците, не разбирам.

Към днешна дата цените са х2 спрямо 2025.
            През 2026 всичко поскъпна рязко и не виждам как Гражданската Безотговорност можеше да остане същата.
            Все някога щеше да се случи но не очаквах баш така.
            В случая застрахователите се 0сраха с подхода и то към погрешната група.
            Прекалено много и вулгарни промени, нямаше как да няма реакция.

Или пък е точно вярната?
            Започвам да си мисля, че тя е провокирана умешлено.
            Целта не зная каква би могла да е но и не ме вълнува особено!
            Враг усраине

Коментар

Факт е, че на жълтите павета няма протестиращи с онези по-редки модели превозни средства... не им и трябва, а съм сигурен че скоро няма да им потрябва, поне докато тези които протестират не четат достатъчно...
              Онези, с редките модели, също не са се разчели особено. Иначе щеше да знаят какво ги чака...

Коментар

Сегашните протести са за застраховките. Не сме "намесили" данъците сега. Протестите за данъците бяха преди доста време и тогава управляващите много бързо разбраха, че моторджиите не са група, с която могат да се ебават и да игнорират. Но мина доста време от тогава и забравиха кои сме, та се налага сега да им припомним...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Няма лошо, припомнете им, но го направете така, че отстрани да не изглежда като тормоз върху хората които нямат отношение за повишението на цената на "гражданската".
                  Тормозете тия от които зависи. Например направете същата постановка като тая на аутобана, но ня някой началник на застрахователна компания. А защо не и на всички?
                  Ама едва ли ви стиска, 'щото е по-лесно да се тормозят обикновените граждани, а с началниците е по-добре да не се заигравате...

И коментаторите...

Коментар

• ВладиЧ
                    ВладиЧ коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не ни пука нито за началници, нито за директори, нито за президенти, на каквото и да било, и дано не се налага да го демонстрираме.

• Венцислав Петров
                    Венцислав Петров коментира
                    Редактиране на коментар
                    Силно се надявам да не се налага да се пробват някои неща... Силно се надявам... ;-) Точно големите тълпи са най-добрата играчка / инструмент за управление... Иначе идеите на колегата малко нагоре, са всъщност правилните... ;-)

Сегашните протести са за да вдигнем среден пръст по-организирано,
                  Ако не върнат сезонни/разсрочени полици каквито аз поне до сега не правех - от догодина както казах от 4 оставям една.
                  Което не означава, че спирам да карам, просто спирам да плащам!
                  Каквото почукало - такова почукало!
                  Враг усраине

Коментар

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не е трудно, става скъпо.
                    И да - с повече адреналин.
                    Нямам намерение до им скачам по свирката.
                    А това с ръката и пръста става винаги, като забележа камера.
                    Преди не съм го правил чак толкова арогантно, както в последно време.
                    То си личи и по нотификациите от муве-то

• chrichri
                    chrichri коментира
                    Редактиране на коментар
                    Подкрепям всички форми на протест(визирам обирджийската ГО), но всички знаем, че ще сме прецакани. Само наивник може да мисли, че мирен протест и форсиране на двигател може да промени нещо...

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    А, това е пределно ясно.
                    Нямам никакви илюзии, че има шанс цената да се върне каквато беше преди 2026.
                    Да върнат обаче сезонната или разсрочена като плащане полица е по-реалистично.
                    Разбрах, че сезонна и разсрочена са 2 различни неща.
                    Всъщност подозирах но не ме е вълнувало.
                    Сега още по-малко.
                    Знам само, че просто нема начин 2026 година да дам 4 пъти по 100 евро.
                    Това просто няма да се случи на 101%.
                    Дори да намеря начин да ги ползвам едновременно!

Наясно съм за какво са протестите. Не е като моторджийското съсловие да няма право. Донякъде...

Но нещата не са черно-бели. Май бях писал по-напред в темата, за застрахователният договор който се сключва между застрахователя и застрахования. И че тия които не плащат дължимата премия са в нарушение на тоя договор, с всички произтичащи от това последствия.

Ама вие сте интелигентни хора и знаете не по-зле от мен тия неща. Само подсещам да не задълбавате само в едната посока на разсъждания.

Някой да не остане с погрешно впечатление, че защитавам застрахователните компании? По-скоро гледам отстрани, безпристрастно...

И коментаторите...

Коментар

• Danika
                    Danika коментира
                    Редактиране на коментар
                    При застраховките, договорите не са като стандартните - свобода на договаряне. При тях има задължително определена рамка и варианти вътре в нея. Освен това, те биват доброволни и задължителни и там също си има специфики. Срокът на задължителната застраховка ГО също е определен от закона (Кодекс на застраховането) и изрично са изброени изключенията - бавнодвижещи се, самоходни и пр.
                    Въпросът със сезонната застраховка ми стана интересен, макар, че и там е сложно, доколкото за нея се прилагат международни стандарти. Особено ми стана интересно за комбайните😊, например и ще се поровя малко.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X