Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да направим за да ни забелязват на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво да направим за да ни забелязват на пътя?

Е то при жилетките идеята е по скоро електриковият дразнещ цвят , иначе доста моторджийски якета си ги правят със свтлоотразяващи кантове ...

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
      ...Карал съм със светлоотразителна жилетка, но се чувствам като полицай - когато карам зад някоя кола вътре започват да се слагат колани, започват да подават мигачи навсякъде, спират да говорят по ГСМ-ите....абе цирк!

Ето, има двустранен ефект... хем те забелязват, хем се паникьосват /то водача ако не е в нарушение няма да се паникьоса!/ Нека се подсещат че има правила....

Коментар

Хо хо хо, пиши им актове, щом те мислят за полицай.
        Как да ни забележат, като някой "бибок" ти се удря в колата и вика-Извинявай колега, не те видях!!!
        Не разчитам да ме видят, а си слагам очилите и внимавам да не попадна на някой, който си ги държи до леглото. А прави ли ви впечатление, колко много хора около нас не виждат добре, но не искат и да чуят за очен лекар- аз имам много познати. А вечер, като карате, виждате ли колата пред вас, как не може да държи пътя и кара върху осевата линия, а преди да влезе в тунел почти спира, и пак се катери по осевата. А тия всичките бързи голфове и аудита, дето им слагат ксенони, вместо да си тури ОЧИЛА! Чувам подрастващ да казва на друг пубер:
        - Бате, нищо не виждам нощно време, ше си турим би ксенон на аудито.
        Та слагайте жилетки, мигащи лампички, ако трябва и маяк на каската, но не разчитайте много, околните да ви пазят, или видят.
        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Fossilis Преглед на мнение
          Ето, има двустранен ефект... хем те забелязват, хем се паникьосват /то водача ако не е в нарушение няма да се паникьоса!/ Нека се подсещат че има правила....
          Бъди сигурен че споменават и някой твой близки роднини , тва беше в кръга да майтапа , някаде бях чел за тактика която се изразяваше в това при застигането на автомобил да се покара няколко секунди зад него и да се наблюдават реакциите на шофьора след което звуков светлинен и изпреварване при спокойно каране със скорост 100-120 изпробвано е и работи .

Коментар

Първоначално публикуван от maikallllll Преглед на мнение
            ... някаде бях чел за тактика която се изразяваше в това при застигането на автомобил да се покара няколко секунди зад него и да се наблюдават реакциите на шофьора след което звуков светлинен и изпреварване ...
            Опитвайте се да търсите очите на шофьорите в страничните им огледала - ясно си личи дали те е видял или не подозира за съществуването ти.

Коментар

Ако всеки който изпреварваш му подсвиркваш , ще е като на сватба. На прав път при изпреварване не е опасно , като правилото е да става максимално бързо , моторите предлагат завидна динамика . Най-често проблемите стават когато застигаш някой бързо , и той не подозирайки за присъствието ти започне маневра - на мен ми се е случвало няколко пъти , с последващи удари - класика е обратният завой , както и потегляне с изнасяне , без сигнал . За това пуснатият фар , ярките дрехи и каска допринасят много за безопасността , но винаги трябва да си мислено с един ход по напред от другите участници в движението - имам предвид автомобилите и по големите МПС та.

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
                Ако всеки който изпреварваш му подсвиркваш , ще е като на сватба.
                Свиркането е в случай, че в теб е останало впечатление, че си останал незабелязан !!!
                Последно редактирано от viki terzieva; 05-02-10, 12:05.

Коментар

Aз мисля ,че най-доброто при изпреварване е присветкане с дългите светлини.Това в 90% помага да те забележат.
                  [I][FONT=Arial Black]Наско Лазов[/FONT][/I] :DHarley davidson elektra glaid

Коментар

Ревах, ревах и накрая си направих малка циганийка по якето. Купих една от хубавите светлоотразителни жилетки, разкрох парчетата, занесох ги на шивачка да им зашие по кантовете велкро, залепих на якето другата част от велкрото и ги поставих. При желание могат да се махнат, защото са с велкро. Нарочно не ги направих по-големи за да не стане кичозно.

Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Не мислех за светлоотразителни жилетки докато миналата година не видях един курсист да кара с такава. Определено го забелязах много по рано от колкото ако беше без жилетка.
                      От тогава и аз си взех и я нося почти винаги когато карам в града и абсолютно винаги по междуградски пътища или в мрачно време.
                      Светлоотразителите на якетата деистват много добре но само по тъмно - през деня не мисля че са особено ефективни.
                      Жилетките може да са грозни но са видими

Коментар

Не успях да прочета цялата тема, признавам си, което предполага че може да дублирам нечие мнение.
                        Ако моториста не кара с над 100км/ч в натоварен трафик, не кара на задна гума в сумрак (частен случай) и куп други недообмислени постъпки, много от произшествията ще бъдат избегнати.
                        Истината е че голям процент от мотористите са/сме "луди" глави, и малък процент от останалите участници са/сме "заспали зайци", съвкупноста от това довежда до поразии.
                        Ленти, жилетка, *мигащи диоди, стикери и прочие, всяко средство за безопасност е +1 за оцеляването ни.
                        *Наскоро наближих велосипедист който си беше закачил някаква мигаща дивотия, в сумрака се виждаше само бяло-синкава светлина, намалих от 120 на 40 е, не беше полиция.Въпреки че се ядосах малко заради отбитата скорост се сетих как, няколко месеца по рано "луд" моторист караше по същото това шосе, на задна гума и фар в небесата връхлетя върху насрещно движещ се изпреварващ автомобил с около 260км...

пп Винаги правя път на застигащ ме мотор, ако ми даде време да го видя!!!
                        Последно редактирано от Ico_Ns; 23-02-10, 08:22. Причина: дописване
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

За тези, които не разбират английски, ще кажа накратко за какво става дума:
                          Понякога се случва на кръстовище да не ви ЗАБЕЛЕЖАТ, въпреки, че се движите, фарът ви е включен, с жилетка сте, и ВИЖДАТЕ, ЧЕ ПОГЛЕЖДАТ КЪМ ВАС. Това е така, защото в някои случаи се получава така, че от гледна точка на гледащият към вас вие всъщност сте неподвижен за него спрямо фона зад вас. И понеже обикновено човек преди да пресече поглежда в двете посоки за части от секундата, той всъщност не ви вижда, въпреки, че е погледнал към вас (човешкото зрение за такъв кратък миг реагира на движение).
                          Затова, ако заподозрете такава ситуация направете няколко завоя на зиг-заг, за да привлечете внимание.
                          Последно редактирано от ACCELERATOR; 25-02-10, 22:24.

Коментар

Кампания във Великобритания, за да забелязват мотоциклетисти.
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Тони, заболя ме корема от смях бре. Е това няма как да не се види. Имам две тройки луминисцентни лампи, само се чудя къде да завра едно генераторче

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X