Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да направим за да ни забелязват на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво да направим за да ни забелязват на пътя?

Стига сте се заигравали с тея шумни ауспуси.
    От шумен до шумен има разлика. Има си разрешени норми на шум, които са достатъчни да се възползваме от тях и моторът ни да бъде достатъчно "чуваем" в същото време НЕдразнещ за околните.

А това за булевардите, гонките и ревовете на машини се отнася и за "голфаджиите", а не само за някои мотористчета. А там полицията трябва да следи и бди - веднъж за скорост, втори път за шум и трети път за Правоспособност на тези водачи.

Истината е че:
    Шумният(който може да бъде и в нормите на закона)ауспух помага. Две мнения няма.
    А за гърмящите си има правораздаватели, дано си влязат в ролята, щото и аз се дразня от прекаления шум.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Първо е забранено. Второ не се изненадвай от агресия срещу теб. Аз лично, когато видя мотциклетист се опитвам да му направя път доколкото е възможно... обаче ако го чуя... заставам в средата на лентата и да се оправя както може . Всеки който не е толерантен към спокойствието на другите, не заслужава и грам толерантност към себе си

А и мен докъто ме няма глей какво станало. Колегите с мотори са ме разбрали правилно- Шумен ауспух не означава без ауспух.

Аз искам да съм сигурен , че си ме видял или чул. Щом ме виждаш може да се заиграваме и закачаме произволно много по пътя. Ама това когато виждам адекватна реакция. Шума се вдига за тези дето блеят по шосетата. И аз нееднократно съм казвал "Ако някой реши /особено нощем/ че съм добра подвижна мишена за стрелба с въздушна пушка например - не мога да се сърдя."

Виж телове и масло по пътя - това е злобно - не бива. Ще се строши и моторетката. Не бива.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Не се заблуждавайте-не жилетка ами прожектор да си вържете на гърба файда няма да има-прекалено много са тия които са си взели книжката за агне,жените,бакшишите,малоумните по рождение и т.н. и т.н. да не изброявам всички , че няма да ми стигне вечерта.
        Аз използвам един много прост метод-гледам да се пазя сам и не разчитам да ме пазят останалите. Вервайте ми-работи! Апропо две години карането на мотор(и то скутер и то в центъра на София) ми е било професия.
        ПП.Това , че шумния ауспух помага е много вярно!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Виж телове и масло по пътя - това е злобно - не бива. Ще се строши и моторетката. Не бива.

Дългите светлини пречат дори и през деня,ако е мрачно времето.
          SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
          0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение

Дългите светлини пречат дори и през деня,ако е мрачно времето.
            Дългите светлини пречат дори и при слънчево време. Но има и много колеги, които и автомобилите си карат на дълги през деня. Не знам това голфаджийство ли е, но е много дразнещо. Иначе като видя мотор, дали е зад мен или срещу мен - винаги гледам да направя път. Но наистина някой карат така, че нямаш време да ги видиш...
            http://www.nakladkibg.com
            накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

А какво ще кажете за това решение на SPIDI ?

Според информация в сайта на Спиди, 80 % от инцидентите с мотористи в града стават, поради факта, че водачите на автомобили НЕ са забелязали водача на мотоциклета.
              Per aspera ad astra.

Коментар

Или така твърдят в последствие....??? Точно днес ми се случи - на ул. Г.Софийски до ВМА на светофара - естествено съм най-вляво и отпред а срещу мен некъв симпатяга с Волво ме гледа в очите и кара директно да ме блъсне , като от другата му страна /дясната/ има поне 3 метра свободно място. Мръднах си мотора вдясно да не ме забърше с огледалото.... Ама се питам какви са тези комплекси и какво се опитват да демонстрират някои. Или просто ги е яд , че седят в задръстването ,а аз го пропускам..... Не знам. Ама някой ден и на мен няма да ми издържат нервите и ще настигна някой такъв .....

Колеги дългите се ползват щото на гадната крушка /с две жички/ винаги и изгаря късата /закон на Мърфи ли е?/. Така е по икономично. Впрочем до сега не ми се е случвало някой да примигне насреща /както се прави вечер срещу дългите фарове на отсрещния/. Ако беше се случило със сигурност ще ги превключа или изгася. Не ме взимайте за безпардонно коп.ле. Може би трябва да пуснем анкета за това - дали мотористите да карат през деня в включени дълги и демокрацията да реши?

А това спиди не е лошо , но срещу такива катили не помага, пък и не всеки ще може или поиска да купи или носи такова.

ПП. това да не е Сергейко?
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Или така твърдят в последствие....
                  В повечето случаи е точно така - наистина не са видели моториста. Много е лесно да не го видиш, особено, когато и той ти "помага" за това.
                  Решаваш да се престроиш вляво, поглеждаш в огледалото + поглед през рамо, в случай че има нещо в мъртвата зона, не виждаш нищо, обръщаш поглед напред и започваш да се изнасяш и в този момент с периферното зрение забелязваш моторист досами вратата си ...

Човекът просто си задминава колите на слалом и в момента, в който си гледал в лявото огледало, той е бил отзад и отдясно ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Тануцо, ако знаеш къде продават в София такава жилетка бих си купил веднага. Дори според мен на извънградски път полицаите ще се бъркат, че приближава колега и няма да ни спират. Това сериозно го казвам. Жилетката много ми хареса, ама не знам къде я има тази марка

Коментар

Като стъпя на асфалт ще се постарая да се обзаведа, в България не знам дали се продава, в
                      интернет е на цени от около 107$ +доставка 37$

http://www.kneedraggers.com/details/...t--640463.html

В E-bay не я намирам...
                      Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                        Аз използвам един много прост метод-гледам да се пазя сам и не разчитам да ме пазят останалите. Вервайте ми-работи!
                        Вярваме! И аз карам непрестанно по пътя ( не с кроса : ) и това ми е основния принцип. Представям си, че всички са луди, тъпи и злонамерени и не се поставям в позиция, в която съм зависим от тях.

Станах пътен психолог, случвало ми се е да позная от далече, кой е РАЦЕР, кой жена, кой нещо не у ред...знам наизуст повечето места, където правят обратни завои в София...карам с екип само. Имам пластмасов и кожен според температурата. Според моята статистика най-опасни са възрастните хора, след това жените и гъзетата.

Като караме банда мотори с приятели и гледам назад в огледалата, тези които не са на дълги не ги виждам.Като спреме им казвам да си ги включат. Вечер си карам на къси.

Ауспуха ми е Ремус.. като го напъвам трещи. В задръстването помпам на съединител да ме чуват с пръста на спирачките и дебна кой не е в час и яко анализ на възможните ситуации. Няма миг отпускане.

Ето едно мое клипче по темата:

Другият ми принцип , който много важи за извънградско е: Карам само според това , което се вижда. Ако изгубя видимост намалявам...
                        Последно редактирано от iassen; 03-09-09, 10:14.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                          Станах пътен психолог, случвало ми се е да позная от далече, кой е РАЦЕР, кой жена, кой нещо не у ред...

...дебна кой не е в час и яко анализ на възможните ситуации. Няма миг отпускане.
                          да наистина е така!С течение на времето човек започва да познава леваците и идиотите пред него само по една-две маневри.Точно от такива които правят неестествени неща се пазя най-много.Те са най-рисковите.Най-редовно гледам през стъклата кой седи в автомобила пред мен и съобразявам какъв номер може да ми извърти.Жените наистина са пълни неориентаци-нали знаете стария виц-пиян бакшиш на мотор...
                          Последно редактирано от ЕМО; 03-09-09, 11:12.
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                            А какво ще кажете за това решение на SPIDI ?

Много е готина тая жилетка, такава бих си взел и носил с кеф.

Коментар

Идеална е за жега тази жилетка. Когато искаш да караш леко облечен. Тя най-вероятно и за това е предназначена с тези джобове от страни. А иначе всички фирмени якета за мотори, на Ацербис, Дайнезе, Спиди и т.н. са със светлоотразителни ленти от пред, по гърбът и по ръкавите. Така че върху тях да слагаш тази жилетка не върви.
                              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Да споделим тогава малко повече от пътната психология. За мен лично ориентир №1 е като видя шапка на главата на шофьора в колата..... Странно защо 90% от шофьорите с шапки са злееееее.

Давайте вие.
                                0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X