Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

Много ми се искаше да проведем поне нулево занятие на Приморско, но пусти ангажименти - няма как да се клонирам

Коментар

Не можах да се сдържа - паля моторетката и тръгвам, надявам се да остане поне малко временце за офф-роуд занятието. Който е там, да каже на Жоро, че е ангажиран

Коментар

Митак, съжалявам за разминаването, но аз от днес сутринта съм в София.
        В темата за събора бях написал, че на 5ти си тръгвам.
        Дано не съм подвел някой!

Коментар

Добре де, имаше ли или не офф-роуд занятие на Приморско, никои нищо не сподели.

Коментар

Нямаше... повечето бяхме без мотоциклети... но пак се забавлявахме добре.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Започва "дъждовния период" и колкото повече се мотате толкова по-зле ще става-вашите гуми и калта изобщо не си пасват.Ако си правите сметки за тренировки тази година измислете нещо най-късно за началото на Октомври(мах до 10-15) иначе ще трябва да е другото лято.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Бойко най - категорично ми заяви, че той кара шосеен турист и няма никакво намерение да го троши по камънаците.

След кратко обсъждане със себе си аз стигнах до същия извод.

Към момента се търсят по - пригодни мотори за целта

Коментар

От практически наблюдения съм стигнал до извода, че който не е ендурист по душа, колкото и да се напъва, няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    От практически наблюдения съм стигнал до извода, че който не е ендурист по душа, колкото и да се напъва, няма да стане.

Аз пък съм забелязал, че тия с гръмките изказвания от сорта на "по душа", "начин на живот" и прочие много ме забавляват до момента, до който ми станат откровено смешни

Коментар

Аз пък го прежалих за няколко часа моя кон и се разходихме до една хижа в Рила, че и малко по-нагоре.
                      Е, естествено че карах по пътя а не по пътеките в гората, но за такъв тип мотоциклет и този черен път си беше предизвикателство.

Особено коварни бяха ей тези ситни камъни за тежката предница

А пък при изправената стойка ме плашеше тая висока слюда, при ситуация на пропадане на предницата във вада или по голям камък ... как ще се заколи човек...
                      Целта на разхотката беше хижа Отовица, Надморска висича: 1420 м и беше постигната почти безпроблемно, ама много камъни удряха отдолу и после като се сетих, че масления ми филтър е външен и е точно отдолу.

А ето я и хижата:

Ама прав е Бойко повече няма да го прежалвам.
                      Ще си го карам по асфалта.
                      Последно редактирано от К.Наков; 09-09-09, 21:27. Причина: допълване

Коментар

Екстра си прекарал колега. Слагай едни ролбари да пазят хондата при евентуално тумбене и си прави кефа. Нали за това са тези стругчета Не я мъчи само по асфалт, че ще се разсърди Последното ни стругарско занятие със жена ми беше на път към Монтанския събор. На отиване ни валя яка киша от сняг, а за по интересно на следващия ден решихме да се върнем през хижа Ком до Петрохан, към 12 километра черен път, който на места беше не точно за двама души с багаж. Емоцията и гледките бяха невероятни, дори срещнахме колега с леко ендуро, на който му беше доста по забавно от нас. Пътя е страхотен за сам стругар, ще ви допадне за лека тренировка. Ето и фото;
                        Поздрави!
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          Стига с тези майтапи. Точно сега на състезанието във В.Търново Жоро Хаджиев ми каза обратното, че трябват много тренировки или с много напъване става работата.
                          Темата е "Практически занятия по офф-роуд за "стругари"", демек ние сме стругари искащи да усвоим някои техники за каране по черно, за да ни е по-лесно да караме в дългите преходи по всякакви места. А не да сменим изцяло моторите и да караме само в гората. Това беше идеята, ама с времето след като изминах 31000км за тази година се убедих, че не е това подхода. Може някой ендурист да каже няколко съвета тук и след това да ги пробваме и усвоим, щото с мотор от около 220кг. + багаж и още един човек е голям зор да караш по камъни, пък било то и с подходящи гуми, джанти и т.н.
                          А някой от ендуристите може ли да каже думата ЕНДУРО какво ще рече и какво означава.

nakovk хубаво пътуване, но наитина си сложи ролбари, и протектор отдолу на мотора. Има доста евтини и вършещи работа. Ето малко инфо за да разгледаш, пък може и сам да си направиш

http://www.sw-motech.com/hersteller/...nsalp_434.html

http://www.touratech.com/shops/001/index.php?cPath=4_53

Коментар

Да споделя тогава от личен опит. Преди две години качих Тенерето на Рилските езера....... и после трябваше да слизам. Та на слизане се оказа , че с багажа и девойка отзад спирачките не издържаха /прегряха яко/.

Решението - 1ва предавка и палеца на engine stop бутона. Който е пробвал да слиза от подобно място знае , че при първа и тихи обороти скоростта е вече висока. Та за това - гасиш мотора и той те позабавя. Помагах си по малко и с предна спирачка. Като съвсем заспира чукваш копчето да припука един два такта ..... и така докъто преодолееш екстремния баир.....
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                              Може някой ендурист да каже няколко съвета тук и след това да ги пробваме и усвоим, щото с мотор от около 220кг. + багаж и още един човек е голям зор да караш по камъни, пък било то и с подходящи гуми, джанти и т.н.

Ей тука има снимки с такъв мотор на такъв терен.
                              Понеже и аз бях там, да поясня - на по-тежките места няма снимки, но ги имаше в изобилие. Километрите офроуд бяха малко под 100. Натоварването си личи от снимките. За съвети - знам каква е тайната за успеха, но за подробности - от извора.
                              Росен има опит с леко ендуро, а и не жали мотора. Подходящи гуми няма - мишелин анаки, аке не бъркам.

А пък Жоро Хаджиев ако не е "по душа".... От много напъване всички знаем какво става.
                              Последно редактирано от giorgio; 17-09-09, 20:45.

Коментар

Само с обяснения не става!Показване и каране(и то много и често) му е майката . А иначе до колкото знам ендуро означава издържливост.
                                ПП.Хайде да кажа нещо , че да не съм капо.Първото голямо прозрение на повечете новобранци в ендурото е КАРАНЕТО ПРАВ. Мотора е много по-послушен и лесно управляем.Техниката е малко специфична и няма почти нищо общо с карането седнал.
                                Последно редактирано от ЕМО; 17-09-09, 04:16.
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X