Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Великата африканска обиколка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Великата африканска обиколка

Мдам, няма такова пътуване , през времето и климатичните пояси , съперничи му по мащабност само околосветско и обиколка на двете америки от край до край... Ако се почне умерена подготовка , току виж за нагодина имаме план , макар че отсъствието толкова месеци на мен ми се струва невъзможно.

Коментар

Аз го виждам два месеца, ако въпроса е просто обиколката, без много разглеждане. Мислил съм го много пъти, но май още му е рано на маршрута и си трябва сериозна подготовка. А може преди това да се отскочи така за проба България-Испания-Португалия-Мароко и обратно

Коментар

Офф ... май наистина си трябва сериозна подготовка, за съжаление - не на мен и мотора - ние сме готови Поне към момента.

Ще трябва да намеря много време и малко пари, като за съжаление не знам къде е пресечната им точка. Ама почвам със сигурност да я търся

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
          Аз го виждам два месеца, ако въпроса е просто обиколката, без много разглеждане. Мислил съм го много пъти, но май още му е рано на маршрута и си трябва сериозна подготовка. А може преди това да се отскочи така за проба България-Испания-Португалия-Мароко и обратно
          Бойко,таз Европа все те влече....а къде забрави да сложиш Чехия?....стига бе човек съвземи се ....дай нещо по-така.....например Египет,Либия,Тунис-фери до Франция,или Италия и от там Мароко,а пък навръщане,ако толкова чак държиш...хайде на джолани ...

Поздрави,
          търся си подписа....

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
            Бойко,таз Европа все те влече....а къде забрави да сложиш Чехия?....стига бе човек съвземи се ....дай нещо по-така.....например Египет,Либия,Тунис-фери до Франция,или Италия и от там Мароко,а пък навръщане,ако толкова чак държиш...хайде на джолани ...

Поздрави,
            в Либия не стъпвам, че току виж ме хванат да пренасям аспирин и да лежа в затвора. Не ме влече нещо тази държава. В Египет март месец Виктория ще ходи, ама с автобус. А в Чехия ще си отида сам, вече и маршрута си направих и ще направя снимка на джолана и бирата и после всички ще хукнете, ама сега не та не. За тази година плановете са ми Македония, Хърватска, и повече време в Румъния. За следващата година ще решим декември месец, че да не му мислим много. То сега като се замисля май навсякъде ми се ходи

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
              Да мисля си, че преди двеста години е било по-леко и весело щото автомата Калашников още не е бил произведен, пък и не им е трябвал, а петрола само им е цапал петичките и са го псували като гадна кал.

Добре де, ето го моето недообмислено предложение за Кейптаун.

На тая карта виждам поне 11 места, на които ще те оберат и убият само за кеф, 3 на които може и да те изядат и поне 13, на които ще се чустваш супер( Блантайр,Малави, е разкошно място). Май трябва да се съберем с Трамп и да ти обясним някои неща, той за Западна Африка, аз за Източна.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Добре де, аз затова написах "недообмислена"
                С Трамп редовно я бистрим темата, но последно го занимавах с източни дестинации.
                А в този маршрут имаше и нарочна шегичка, която е в "Зоната на Трамп", но прекарах трак-а оттам, за да подскочат онези които са чували/виждали това

А за твоята-източната част, аз май нищичко не знам така че давай
                ______2
                Е = MZ

Коментар

Аз за да поддържам интереса, а и за да се ъпгрейдва инфото за Адрика ви пускам сайта на двама братя, които преди 7 години обиколиха земята с мотоциклети Урал. Двама истински пътешественици, които след мотоциклетите прекосиха Индийски океан гребейки в лодка, минаха през 7-те най-голми пустини на Земята и т.н. - братятя Синельники.

Ето сайта им с инфо за всички им проекти и какво правят в момента: http://www.sinelniki.ru/index.php?id=9

Това е линка за обиколката на Земята с мотоциклети Урал: http://www.sinelniki.ru/index.php?id=9&idp=0&iid=6

А това са за Африка:

Кения и Танзания - http://www.sinelniki.ru/index.php?id...0&ids=8&iid=19

Судан - http://www.sinelniki.ru/index.php?id...0&ids=8&iid=20

Намибия - http://www.sinelniki.ru/index.php?id...0&ids=8&iid=24

Вярно, че е било преди 6-7 години, но сега нещата не вярвам коренно да са се променили ...

Коментар

Добре де, аз затова написах "недообмислена"
                    С Трамп редовно я бистрим темата, но последно го занимавах с източни дестинации.
                    А в този маршрут имаше и нарочна шегичка, която е в "Зоната на Трамп", но прекарах трак-а оттам, за да подскочат онези които са чували/виждали това

А за твоята-източната част, аз май нищичко не знам така че давай
                    Брегът на Скелетите, не случайно наречен така.
                    За Малави, Ботствана, Етиопия, Кения, Танзания и Уганда проблеми нямаш, цивилизовани страни с туристическа индустрия.. Караш денем бързо, спиш по охранявани хотели и си ОК. ЮАР е опасен със ширеща се престъпност и чести обири и убийства, понякога целенасочено на бели. Зимбабве в момента е на ръба на гражданска война. Добре, че заобикаляш Мозамбик, в момента е много опасно( догодина си отивам до там за две седмици). Судан е с президент престъпник, тлееща гражданска война и труден за влизане. Замбия май е още ОК. Но никъде в Източна Африка, включително и в цивилизованите страни, не можеш да спиш на открито в палатка. Нощем местните стават много смели, крадат и убиват. Нощувките дори в туристическите страни са в охранявани хотели, предназначени главно за бели туристи.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Брегът на Скелетите, не случайно наречен така.
                      За Малави, Ботствана, Етиопия, Кения, Танзания и Уганда проблеми нямаш, цивилизовани страни с туристическа индустрия.. Караш денем бързо, спиш по охранявани хотели и си ОК. ЮАР е опасен със ширеща се престъпност и чести обири и убийства, понякога целенасочено на бели. Зимбабве в момента е на ръба на гражданска война. Добре, че заобикаляш Мозамбик, в момента е много опасно( догодина си отивам до там за две седмици). Судан е с президент престъпник, тлееща гражданска война и труден за влизане. Замбия май е още ОК. Но никъде в Източна Африка, включително и в цивилизованите страни, не можеш да спиш на открито в палатка. Нощем местните стават много смели, крадат и убиват. Нощувките дори в туристическите страни са в охранявани хотели, предназначени главно за бели туристи.
                      Със скромния опит,който имам от Кения,Танзания,Ботсвана,ЮАР и Намибия мога смело да кажа,че в тези държави има къмпинги,каквито дори и в Европа на някои места не можеш да намериш,така,че спането на открито в палатка не е чак такъв проблем.За преминаването през Судан по течението на Нил,до колкото зная от колеги мотористи(англичани и холандци,а Бойко срещна и американец) не е проблем стига да преминаваш през деня.Замбия по информация от Август 2008 е най-бързо развиващата се в туристическо отношение държава след Ботсвана и пътуването през нея е равно на това от Кения,Танзания и Малави например,или без каквито и да е проблеми.За съжаление Зимбабве наистина е пред гражданска война,но посещението на "Виктория"-водопадите през миналия Август не представляваше какъвто и да е проблем,така че дори и да се случи най-лошото в Зимбабве,то водопадите могат да бъдат посетени от към Ливингстън-Замбия.Евентуално връщане през западния бряг към Европа за мен все още е голямо неизвестно и би било добре хора с опит да споделят!!!

Поздрави,
                      търся си подписа....

Коментар

...Евентуално връщане през западния бряг към Европа за мен все още е голямо неизвестно и би било добре хора с опит да споделят...
                        Очакваме ги. Борис (Tramp) днес лети за Кейптаун, а Жоро-капитана (gnik) е в Мадрид, но и двамата ще се приберат до седмица... Първият е живял по западния бряг 6-7 години, а вторият е ошетал почти всички пристанища, а на някои и околностите...
                        Добрата новина е, че и двамата взеха да се заглеждат по мотоциклетите...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Със скромния опит,който имам от Кения,Танзания,Ботсвана,ЮАР и Намибия мога смело да кажа,че в тези държави има къмпинги,каквито дори и в Европа на някои места не можеш да намериш,така,че спането на открито в палатка не е чак такъв проблем.За преминаването през Судан по течението на Нил,до колкото зная от колеги мотористи(англичани и холандци,а Бойко срещна и американец) не е проблем стига да преминаваш през деня.Замбия по информация от Август 2008 е най-бързо развиващата се в туристическо отношение държава след Ботсвана и пътуването през нея е равно на това от Кения,Танзания и Малави например,или без каквито и да е проблеми.За съжаление Зимбабве наистина е пред гражданска война,но посещението на "Виктория"-водопадите през миналия Август не представляваше какъвто и да е проблем,така че дори и да се случи най-лошото в Зимбабве,то водопадите могат да бъдат посетени от към Ливингстън-Замбия.Евентуално връщане през западния бряг към Европа за мен все още е голямо неизвестно и би било добре хора с опит да споделят!!!

Поздрави,
                          Това казвам и аз, къмпинги с охрана, предвидени за туристи в тези държави са ОК, но палатка встрани от пътя не. А за Замбия не знаех, но ме радва, че поне една държава там върви надобре.
                          Последно редактирано от zzlatev; 02-06-09, 12:57.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Очакваме ги. Борис (Tramp) днес лети за Кейптаун, а Жоро-капитана (gnik) е в Мадрид, но и двамата ще се приберат до седмица... Първият е живял по западния бряг 6-7 години, а вторият е ошетал почти всички пристанища, а на някои и околностите...
                            Добрата новина е, че и двамата взеха да се заглеждат по мотоциклетите...

Явно ще има страхотни сбирки....дай Боже!!!
                            Това наистина е ценно.

Поздрави,
                            търся си подписа....

Коментар

ГОЛЯМ ПОЗДРАВ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПИШАТ В ТЕМАТА. Прочетох всичко и ви се удивлявам, не спрях да "ахкам" от удивление като чета, от снимките които съм гледал в други подобни теми(повечето на същите автори) и хилядите километри замислени за преминаване. Това наистина ще да е нещо, което неможе да се опише- чеувството да се преживее особено с мотор.
                              Интересно ми е само с какво се занимавате бе хора(не конкретно) за да може да си позволите това свободно време и финанси.
                              Иначе на всички пожелавам винаги на първо място здраве и да може да изпълните замислените си пътешествия. А "ние" публиката ще се радваме на снимки, а мерси и за дадените линкове(като видях някои от саитовете направо се хванах за главата от удивление и възхищение пред тези моторни пътешественици).
                              УСПЕХИ НА ВСИЧКИ!
                              Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Я и аз да се включа, живял съм и съм работил в Нигерия 10години и мисля, че имам не малък опит.
                                Ако ще минавате през тази държава по маршрута начертан на картата по-горе е невъзможно или граничи с лудост..
                                За да се мине от там без големи проблеми трябва да се движите най-малко на 300-400км от брега,
                                тогава единственият проблем ще са полицаите, но за тях има универсално лекарство измислено от финикийците..
                                За по-подробно инфо ще трябва да пия бира защото от горещите спомени ми загрява главата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X