Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГО - лето господне 2016...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    От: ГО - лето господне 2016...

    Първоначално публикуван от sozi Преглед на мнение
    Ако снимката е твоя "в което се съмнявам" защо не постъпи като възмутен гражданин , звъниш на 112 описваш случая и готово на полицая който си е позволил да направи такова нарушение ще ме бъде потърсена отговорност/знам го от личен опит/, ама кво правим снимаме качваме в социалните мрежи коментираме и се възмущаваме . ...
    Защото при вас е стандарт, не изключение. 112 направо ще ми се изсмеят. Излизала ми е патрулка в насрещното, булевардът от НДК към кв. Вазов. "Възмутен гражданин" за мен има леко смешен и жалък оттенък. За държавата пък - т.нар. гражданин е биологична единица за стригане и доене. Еле пък ако тръгнеш да правиш на някого забележка, както ме съветваш - включва се цялата държавна машина и ти го връща за назидание, потъпквайки закона.
    Най-много сте на калпак електорат в ЕС, и се занимавате основно да вардите неприкосновените права на престъпниците.

    Коментар


    • #77
      От: ГО - лето господне 2016...

      Нищо няма да ти се върне, ако звъннеш на 112, не бой се.
      Виж, когато писах мейл на МВР-Варна, че мангустите изнасят гората в Каменар, а заптиета няма никакви, веднага намериха телефона на жена ми да ме издирят, за да ме викат да свидетелствам. Като отказах, ме заплашиха че ще ми пратят призовка.
      Анатолий, на моята книжка пише 10г, междувременно са го сменили, затова не знам.

      Коментар


      • #78
        От: ГО - лето господне 2016...

        eeее браво бе колко много хора и още толкова мнения. да ви кажа днес ходих до кат софия. на регистрациите и промяна собственост ми казаха,че чакат инструкции, а на мястото след бариерата мик азаха да си направа гражданска иначе служебно ме спират от движение и после трябва да идвам пак до тях да пиша молба за пускане в движение-вече със сключена го застраховка. попитах още колко ще ми струва молбата,като пари и време но любезната служителка изгуби търпение и отсече "ама вие много питате". е що пък да не питам? и кой да даде ясен отговор,ако не кат? пак не става.затова другата седмица-пак там и пак ще питам. да видим как ще се развият събитията.... по-горе някой беше писал нещо за организирано изразяване на недоволството специално на моторджиите-представяте ли си отварянето на сезона как ще стане?

        Коментар


        • #79
          От: ГО - лето господне 2016...

          Много се смях и после ми стана тъжно за въпросният “ възмутен гражданин“, който търси справедливост в България и изпитва някакви надежди, че ще я получи?!?!?!?... Много отдавна живота ми е свалил розовите очила за българската действителност. Тук при нас всичко е обърнато на 180 градуса, тоест точно наопаки на нормалният свят, така че не търсете справедливост от български институции, защото жестоко ще се разочаровате! Ще ви дам пример.
          В Пазарджик имаше около 15 златарски магазина и N- на брой цигани-мангали, които го раздаваха “златари“ и продаваха злато на улицата пред вратите на златарските магазини, като дърпаха клиентите ни от самите врати на магазините. Имаше разни опити да ги прогоним и оплаквания до полицията от “възмутени граждани и търговци“, но нищо не се промени. Тогава се събрахме всички собственици на златарски магазини в Пазарджик и написахме официално писмо до министереството на финансите, в което описахме, какво е положението и поискахме съдействие. От долу се подписахме официално всички собственици на златарски магазини в Пазарджик. И какво мислите се случи? Никой, нито провери, нито закачи, нито обърна внимание на мангалите, които продават злато по улиците пред магазините ни, а изпратиха проверка от НАП на всички златарски магазини в Пазарджик. Мотивираха се с това, че мангалите нямали фирми, нито касови апарати, не плащали ДДС, нито данъци, така че няма какво да им проверяват!?!?!? А ние имаме фирми, магазини, касови апарати, плащаме данъци, осигуровки, ДДС и т.н. така че трябва да проверят дали всичко при нас е в ред?!?!?!
          ТОВА Е НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ И НА ДЕЙСТВИЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА ЗА ТОВА НИ Е ТАКОВА И ПОЛОЖЕНИЕТО, И ХАЛА!
          А сега точно по темата. Гаранционният фонд (ГФ) бил източван с катастрофи в чужбина и за това се налагало да бъдат дерегистрирани тези МПС-та, които нямали застраховка ГО... Това са пълни лъжи и глупости на търкалета!!! По същество ГФ е картел и организация от ЧАСТНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ! Който не вярва да направи справка кой е в управителният съвет на ГФ и по същество кой управлява тази организация. Та, когато парламента, законите и държавата започнат да пазят, и да се грижат конкретно за частният бизнес на еди кой си нещата наистина отиват тотално в киреча...
          Аз нямам никакви проблеми с застраховката ГО. Имам един мотоциклет и една кола и си плащам пълна застраховка ГО и за двете МПС-та на вноски. Не спестявам вноски от ГО за, мотора си, защото го карам целогодишно. По повод на това че моторджиите били прекарани с този закон, защото плащали по-малко вноски за годината, а не цялата ГО, защото не карали точно цялата година, то това са дребни балкански хитрости за 20-30 лева на година. По повод на обясненията пък, че пък Гаранционният фонд губел от това, това също не е вярно, защото обикновено с първата вноска по ГО, която е с по-висока стойност от останалите вноски, поради таксата за ГФ. Така че и само една вноска да внесеш от застраховката, то пак си платил за ГФ.
          Въпросът е в това, че понеже всички сме балканци и потърпевшите, и тези, които ни управляват, то всичките си прилагаме разни балкански номерца.... Моторджиите не плащат цялата ГО, защото не карат плътно цялата година, а пък онези понеже искат да си приберат парите, (които застрахователите твърдо смятат, че тези пари са си техни,) си ни уреждат със въпросният закон и дерегистрация на МПС-тата ни за това. Но забележете... Дерегистрацията става автоматично в КАТ, но последващата след това нова регистрация, след като си наново си платиш ГО-то не става автоматично в КАТ, поради “проблеми със софуера, хардуера и връзката между ГФ и КАТ“, а трябва да отидеш на еди кое си гише в КАТ и да пуснеш молба за нова регистрация. Тази молба “естествено“ не е безплатна, а е свързана със заплащането на съответната такса от няколко лева, но тези пари не се дават директо в КАТ, за да няма подкупи, а се внасят в еди коя си банка, която пък също ти взема още няколко лева за превода, та от въпросният закон да намажат и други, а не само застрахователите.... Тоест чисто и елегантно балканско, българско решение. Ти губиш време и пари, и се редиш на опашки по разни гишета, за да си възстановиш регистрацията, но това в никакъв случай не е наказание нали?... Просто такава е българската действителност?!?!?! Освен това мимоходом се спомена, че при пускането на съответната молба за подновяване на регистрацията на МПС-то няма да се гледа само дали си платил отново застраховката ГО, но и ще трябва да покажеш, че си си платил годишният данък на МПС-то и даже дали си минал на преглед. Така де, покрай този нов закон за ГО-то и държавата да намаже малко, а не само частните застрахователи, КАТ и банките....
          Горе долу, такова е положението в момента. Какво точно ще стане предстои да видим.
          Последно редактирано от ВладиЧ; 14-01-16, 19:08.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

          Коментар


          • #80
            От: ГО - лето господне 2016...

            Много се пише че да е като по "белите" държави, но май само един или два поста на хора, които реално имат представа как е в Западноевропейска държава.
            Първо, застраховката не е баш лична и спрямо категориите и подобни измислици.
            За да сключиш ГО, попълваш един обширен формуляр с доста въпроси. Това може да го направиш и по интернет. И в двата случая, застраховката ти идва по пощата впоследствие. Тогава я и плащаш в определен срок, за да е валидна.
            Въпросите във формуляра са именно, за да кажеш ти какво искаш, кой си, какъв си, какво застраховаш...и те да ти определят цената.
            Всеки почти е надничал в немското мобиле, там към всяка обява има линк към формуляр за изчисляване на застраховката(Versicherung), в който директно са попълнени данните на колата от конкретната обява и просто трябва да се потвърдят. Каква точно е колата и нейната възраст, влияят на цената на застраховката. Важно е, дали този който застрахова колата ще я ползва или някой друг.
            Други неща, които влияят на цената и трябва да заявиш:
            - за какви цели ще ползваш колата -служебни, лични, или смесено.
            - колко километра минаваш годишно
            - дали само един човек ще кара колата, дали другите лица са случайни, познати, непознати, роднини съпрузи и пр.
            - дали колата се заключва, къде се паркира, в гараж, на улицата, на частен паркинг и пр.
            - питат за пол, възраст, кога си взел книжка(същото и за втори водач ако посочиш), къде си я взел книжката, къде живееш, какво работиш, семейно положение...
            - имаш ли предишна застраховка на твое име, в коя компания, от колко време, имало ли е застрахователни събития.
            - дали искаш само задължителната застраховка, или и каско и какво точно каско. Дали имаш и други коли застраховани на твое име(естествено за да получиш отстъпка от обща цена).
            - едно от най-важните неща е SF клас. Той отразява, от колко години нямаш произшествие по твоя вина. Има специален клас и за начинаещите, които скоро са изкарали книжка. Разликите в зависимост от този клас, могат да бъдат в пъти. Примерно за начинаещ и шофьор с пет години безпроблемен стаж разлика два пъти в цената. А ако си в най-рисковия клас разликата с петгодишен шофьор става тройна. А рисков(рецидивиращи случаи) спрямо възрастен шофьор, безпроблемен от много години, може да плаща и близо пет пъти повече.
            И така в "пъти", може и да не изглежда страшно, но конкретните цени не са малки, дори за по-високия стандарт. За да изредя нещата от формуляра, го попълних с примерно возило и среднистатистически отговори на въпросите. За Хонда CRV 1, 2000г, за около 15хиляди км. на година, с гараж, младо семейство, работещи, без произшествия от 5години, цените почват от около 500€. И опцията е да поевтинява с всяка година без произшествия с още малко, но пък при произшествие поскъпва с много и то веднага, и после пак така постепенно намалява ако няма произшествия. И естествено, това е доста мотивиращо за повечето хора да карат внимателно.
            Но застраховката си се води на колата, обаче като се сменя собственика, се сключва наново друга от новия собственик. И наистина могат да дойдат на адреса и да ти свалят номерата(поне на теория) ако не си платиш въпреки всичките им подканяния с писма и пр. Но за да е честно, в Германия(някой вече спомена) има сезонни регистрационни номера. Застрахователите още от начало те питат дали си със сезонни или с обикновенни. С тези номера си заявяваш предварително кога ще ползваш превозното средство, и застраховката се съобразява с това. И няма нужда да ходиш да се регистрираш или други разправии.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

            Коментар


            • #81
              От: ГО - лето господне 2016...

              [QUOTE=ВладиЧ;2896229
              ..и даже дали си минал на преглед.
              [/QUOTE]

              Може би няма да стане точно така. Когато прехвърлях Ладата преди един месец на "първо гише" в КАТ мадамата ме попита дали има газова и дали е минала на преглед. Аз й казах, че колата е спряна от движение и какъв преглед като дефакто не мога да я карам. Тогава тя ми каза първо да я пусна в движение, но да платя Гражданската и на ... № гише. На другия ден с платена Гражданска отивам на въпросното гише и казвам, че искам да пусна в движение колата и отзивчивата служителка /срещат се и такива/ ме допълва .."и да сменим собственоста". Аз казвам "да" и всичко стана без прегледи, газови и формалности. Всичко ми излезе 32 лева от които 12 лв. такси на банката.
              Така, че не може да искат преглед на дерегистрирано МПС, ма знае ли човек
              За моя мотоциклет есента получих писмо, че няма Гражданска. Като всички му правя застраховка само за сезона, плащам първа вноска за половин година и пас. Питах моя застраховател и той вика "Трай си".
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

              Коментар


              • #82
                От: ГО - лето господне 2016...

                Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                ... Тази молба “естествено“ не е безплатна, а е свързана със заплащането на съответната такса от няколко лева, но тези пари не се дават директо в КАТ, за да няма подкупи, а се внасят в еди коя си банка, която пък също ти взема още няколко лева за превода, та от въпросният закон да намажат и други, а не само застрахователите.... Тоест чисто и елегантно балканско, българско решение. Ти губиш време и пари, и се редиш на опашки по разни гишета, за да си възстановиш регистрацията, но това в никакъв случай не е наказание нали?... ...
                Върти ми се нещо, че смъкнаха глобата за без ГО, и стана 250 лева. Едва ли ще ги откажат, след като си лобираха поправката. Гласят се да жънат на едро.

                Коментар


                • #83
                  От: ГО - лето господне 2016...

                  Сигурно съм тъп,ама какво точно значи служебно прекратена регистрация.Имам талон,тех.преглед,номера на колата,кое по точно ще ми забрани/попречи да си карам колата?
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

                  Коментар


                  • #84
                    От: ГО - лето господне 2016...

                    Логичното е, както служебно я прекратяват, така и служебно да я възстановяват.
                    Толкова ли е сложно, тая молба в кат, да я прави застрахователя по електронен път?!
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                    Коментар


                    • #85
                      От: ГО - лето господне 2016...

                      Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                      Докато ни управляват изроди ,а ние сме овце, така ще е!!!!!!!!!!!!! ТИЯ ХОРА НЯМАТ ИНТЕРЕС ДА ВДЯНАТ,ЧЕ ГРАЖДАНСКАТА ТРЯБВА ДА Е НА ЧОВЕКА, А НЕ НА МПС-ТО,ЗАЩОТО КАКВОТО И ДА ПРАВИШ,НЕ МОЖЕШ ДА КАРАШ 2 МПС-ТА В ЕДИН И СЪЩ МОМЕНТ И НЯМА КАК ДА НАПРАВИШ ПТП С МПС КОЕТО НЕ УПРАВЛЯВАШ.
                      Абсолютно съм съгласен.Но така ще е докато ни управлява мафията а ние си траем като кротки овчички и си ни доят и кръвта ще ни източат.
                      Що не пробваш да вземеш пари от гражданската за по-сериозно ПТП.Преди три години и висше един старец навлезе в насрещното и ме удари челно ,едва не ме утрепа.Още съдя застрахователите за телесни повреди и до тук съм дал над 1000 лв за адвокати и експертизи.
                      И за какво искат пари за гражданска а после трябва да се съдим та да плащат?
                      " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

                      Коментар


                      • #86
                        От: ГО - лето господне 2016...

                        Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Сигурно съм тъп,ама какво точно значи служебно прекратена регистрация.Имам талон,тех.преглед,номера на колата,кое по точно ще ми забрани/попречи да си карам колата?
                        Спират те заптиетата, проверка в компютъра и оставаш без книжка и с солидна глоба за управление на нерегистрирано мпс.
                        По-интересното е ако се светнат каква глупост са написали в кодекса, цитирах по-горе и започнат да ПРЕКРАТЯВАТ регистрациите, т.е. бракуват.

                        Коментар


                        • #87
                          От: ГО - лето господне 2016...

                          Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          Спират те заптиетата, проверка в компютъра и оставаш без книжка и с солидна глоба за управление на нерегистрирано мпс.
                          По-интересното е ако се светнат каква глупост са написали в кодекса, цитирах по-горе и започнат да ПРЕКРАТЯВАТ регистрациите, т.е. бракуват.
                          Какъв е тогава смисълът от тези документи, след като не удостоверяват валидност? Като не ми гарантират безпроблемно пътуване - за чий ми ги искат? Този закон влиза в една камара противоречия и безсмислия, само и само да се угоди на който там е лобирал, за едните 30 сребърника!
                          Какво правим при грешка в прословутите им бази данни? Тръгнал съм на море с жена и деца - и заради някоя заспала кака почти ме арестуват посред път?

                          Коментар


                          • #88
                            От: ГО - лето господне 2016...

                            Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                            Какъв е тогава смисълът от тези документи, след като не удостоверяват валидност? Като не ми гарантират безпроблемно пътуване - за чий ми ги искат? Този закон влиза в една камара противоречия и безсмислия, само и само да се угоди на който там е лобирал, за едните 30 сребърника!
                            Какво правим при грешка в прословутите им бази данни? Тръгнал съм на море с жена и деца - и заради някоя заспала кака почти ме арестуват посред път?
                            никой няма да те арестува, но за целта трябва да си знаеш правата и задълженията: в закона ясно е записано, че ГО се доказва с полица и стикер!

                            по темата: смятам, че мярката служебна дерегистрация е недостатъчна на нашенските тарикати, трябва в продължение на поне 2 години да има патрули на всеки 10 км. да проверяват наличие на ГО и при липса направо да свалят номерата и после колата само с репатрак. Освен това на са необходими и няколко десетки мобилни пункта за ГТП и същата процедура с номерата ако не минеш TUV това ако е скъпо, да върнат прегледите само в КАТ за 1 година, нно документите са се подписват от германци.
                            и не на последно място: имаш неплатени глоби, колата на наказзателния паркинг и ако до месец не платиш, продажба на търг! /паяците как се плащат, м/
                            караме ли я както досега, само ще затъваме още повече!
                            ________________________________________________
                            Subaru OUTBACK 2,5
                            Hyundai TUCSON 2.0

                            Коментар


                            • #89
                              От: ГО - лето господне 2016...

                              Идеи , акъл и догадки на кило ... междувременно май никой не знае какво става и как ще е. Информационна завеса , не защото не е приет закон, а защото не се знае как ще се прилага - вероятно типично по нашенски в град Х ще е различно от град У, докато междувременно всеки се спасява поединично - 30 лв повече за ГО и си затваряме очите. Толкова отгоре и за винетка , вероятно толкова отгоре и на пътя като ни спрат и т.н.

                              Коментар


                              • #90
                                От: ГО - лето господне 2016...

                                Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                                никой няма да те арестува, но за целта трябва да си знаеш правата и задълженията: в закона ясно е записано, че ГО се доказва с полица и стикер!

                                по темата: смятам, че мярката служебна дерегистрация е недостатъчна на нашенските тарикати, трябва в продължение на поне 2 години да има патрули на всеки 10 км. да проверяват наличие на ГО и при липса направо да свалят номерата и после колата само с репатрак. Освен това на са необходими и няколко десетки мобилни пункта за ГТП и същата процедура с номерата ако не минеш TUV това ако е скъпо, да върнат прегледите само в КАТ за 1 година, нно документите са се подписват от германци.
                                и не на последно място: имаш неплатени глоби, колата на наказзателния паркинг и ако до месец не платиш, продажба на търг! /паяците как се плащат, м/
                                караме ли я както досега, само ще затъваме още повече!
                                И междувременно обраха склада на комшията, посред бял ден! Ходи на разпит в полицията, все едно, че той е престъпника.
                                Давай направо смъртна присъда за неминат TUV от германци, да видим откъде ще суче безбройната прослойка с многото привилегии и пенсиониране на 45 ли колко там беше. Самият полицай пише "нормално би било другояче", ама на пътя вика "не ги пишем ние тия закони".
                                Нова кола ли караш, че си толкова връл привърженик на TUV? В София не се диша от печки де горят боклуци, до TUV опряхме!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X