Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимание! Кръстовище с кръгово движение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Внимание! Кръстовище с кръгово движение.

Според мен изграждането на много кръгови напоследък се дължи преди всичко но това,правилните хора да могат да усвоят определен % от средствата,но не ми харесват кръгови кръстовища.При много интензивно движение не може човек да се включи нормално-без да засечеш опасно някой вътре,а той не знае,кога някой ще му отнеме предимството-никой не иска да чака до безкрайност.Другият проблем-ако са 3 колони вътре,някой кара много бавно,друг-много бързо-налага се съобразяване с всички за части от секундата и... не е въобще чудно,че има доста инциденти.Значи решаваме един проблем-по-висока пропускателна способност на кръстовището,за сметка на много по изнервяща обстановка вътре в кръстовището и повече катастрофи.Такова кръстовище всъщност толерира нахалните,безпардонни водачи със състезателни рефлекси,а млади водачи,пензии и и други флегматици влизат във филм.И после било чудно защо имало много катастрофи?А какво правят МПС-тата с конструктивно много бавно ускорение?Истината е в кръстовищата на две нива-но са много скъпи...

Коментар

Първоначално публикуван от BLShark Преглед на мнение
      Искам да възобновя темата, защото имаме един спор с един колега относно определено кръгово в Сф. Става дума за кръговото по околовръстното на Младост 4. При идване от Икеа и включване в кръговто при положение, че там няма никаква маркировка трябва ли да се подаде някакъв светлинен сигнал за влизането в кръговоро?? а също и при идването от караулката на горубляне при влизането в кръстовището трябва ли и тогава да се подаде светлинен сигнал??
      Маркировка има: без предимство си. Пропускаш движещите се по кръговото и се включваш - светлинен сигнал ти трябва само на излизане - десен мигач.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Ot Ikea.jpg
Прегледи:1
Размер:74.9 КБ
ID:5568825
      Аналогично е и от другата старана:

Име:Ot Gorublqne.png
Размер:369.1 КБ
ID:5568826
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        Маркировка има: без предимство си. Пропускаш движещите се по кръговото и се включваш - светлинен сигнал ти трябва само на излизане - десен мигач.
        [ATTACH=CONFIG]689174[/ATTACH]
        Аналогично е и от другата старана:
        [ATTACH=CONFIG]689175[/ATTACH]
        Май за друго кръгово е конкретното питане?

Коментар

Ми... Икеа...
          Консултацията ми с баба Ванга показа това... Поне си направих труда да сложа снимки... Та да е ясно какво обяснявам....

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
            Според мен изграждането на много кръгови напоследък се дължи преди всичко но това,правилните хора да могат да усвоят определен % от средствата,но не ми харесват кръгови кръстовища.При много интензивно движение не може човек да се включи нормално-без да засечеш опасно някой вътре,а той не знае,кога някой ще му отнеме предимството-никой не иска да чака до безкрайност.Другият проблем-ако са 3 колони вътре,някой кара много бавно,друг-много бързо-налага се съобразяване с всички за части от секундата и... не е въобще чудно,че има доста инциденти.Значи решаваме един проблем-по-висока пропускателна способност на кръстовището,за сметка на много по изнервяща обстановка вътре в кръстовището и повече катастрофи.Такова кръстовище всъщност толерира нахалните,безпардонни водачи със състезателни рефлекси,а млади водачи,пензии и и други флегматици влизат във филм.И после било чудно защо имало много катастрофи?А какво правят МПС-тата с конструктивно много бавно ускорение?Истината е в кръстовищата на две нива-но са много скъпи...
            Добре направеното кръгово, е в пъти по-добро от обикновенно кръстовище, а за такова регулирано със светофари съвсем. Само в България кръговите са толкова малко. Хората по света отдавна са открили топлата вода.

Коментар

Би ли обяснил по-подробно.

Коментар

Всяко кръгово кръстовище си има правила и те са ясни,или би трябвало да са ясни за този,който кара кола...
                Движенитето в кръга се счита за движение направо-не трябва светлинен сигнал!
                Светлинен сигнал се подава когато напускаш кръговото!
                Предимство имат движещите се в кръга! (тук изключение прави кръговото на Руски паметник в София,може да има и други из България...)
                Всичко е елементарно
                На много места по света си регулират и малки квартални улици с кръгове-предимството е на този,който е в кръга (няма десностоящ)
                Май само у нас сме способни да намерим кусур и на това.....
                Ама то е заради генетичния материал,не заради правилата
                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Страшно съм възмутен от 90% от хората, които коментираха до момента след моя пост. Един прочел, недочел, друг се прави на най-големия шофьор и само си чешахме езиците май!

Не искам да обидя никой и затова ще повторя.
                  1. Говорим за кръговото на Младост 4, което е след бизнес сградата на HP. Цитирах ИКЕА, защото едвали някой може да се сети за HP и да не стане обърквация, но явно ..
                  2. Говорим за включването в кръговото, а не да за излизането от него и по точно дали трябва да подадем светлинен сигнал.
                  3. Също така след като искам и да включим навлизането в кръговото от караулката на КАТ при Горубляне същевременно и излизането му по посока кино Арена, Комо, HP , но когато сме навлезли от
                  караулката на КАТ при Горубляне. А точно защо Ви питам, точно това, защото е точно и само направо.

И все пак да прикача линк, ако някой пак е недопрочел http://www.bgmaps.com/link/C00069D56...343355B4E42A1C

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                    Всяко кръгово кръстовище си има правила и те са ясни,или би трябвало да са ясни за този,който кара кола...
                    Движенитето в кръга се счита за движение направо-не трябва светлинен сигнал!
                    Светлинен сигнал се подава когато напускаш кръговото!
                    Предимство имат движещите се в кръга! (тук изключение прави кръговото на Руски паметник в София,може да има и други из България...)
                    Всичко е елементарно
                    На много места по света си регулират и малки квартални улици с кръгове-предимството е на този,който е в кръга (няма десностоящ)
                    Май само у нас сме способни да намерим кусур и на това.....
                    Ама то е заради генетичния материал,не заради правилата

Явно тия с по-добър генетичен материал, затова правят правила за всичко и не оставят такива въпроси за тълкувания по форумите. Аз все пак си държа на първия пост в темата и смятам, че ляв мигач при ляв или обратен завой на кръговото няма да навреди. И защо англичаните не го броят за движение направо си е тяхна работа
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Roundabout
                    Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

Проблемът при нас е, че тоя с предимство иска другите да са спрели един километър напред, а пък тия без предимство искат да не виждат идваща кола докъдето им стига погледа назад... А идеята на кръговото е колите да се "подреждат" като зъбите на 2 зъбни колела... Ако трябва леко ще ускориш, ако трябва леко ще върнеш газта... При нас е обратното - като видят, че искам да вляза в кръстовището, нарочно дават още газ да ми препречат пътя...
                      Някой по-горе се беше "изцепил" и относно кръгово с повече от едно платно, че не трябва да има... Идеята на повечето платна е (давам пример с 4-ти километър - "Винарово колело") вътрешната лента се ползва, когато няма да излизаш от кръговото на следващите 2-3 изхода, ако пък ще излизаш на следващия изход, караш в дясното или средното (има изходи с по 2 платна)... Същевременно влизащият в кръговото трябва да влезе в най-дясното платно... Какво се получава на практика? Може би за по-пряко (и икономия на гориво) някои субекти влизат/излизат направо през средата... Естествено за целта чакат да се опразни от коли МНОГО назад по колелото, а пък когато излизат, правят го в последния момент и засичат всички останали... Байганювщината има много лица... едно от тях е и като се задръсти изхода за ГМ Димитров, движещите се в кръговото да се наврат като щрауси и да препречат пътя на влизащите откъм кв. Изток... Реших проблеа кардинално, като ходя на работа след 9.15ч...

Кръговите кръстовища навлизат масово, защото са доказано най-безопасни и на тях рядко има тежки катастрофи, както на "правоъгълните"... Веднага давам пример с едно безумие пак на 4-ти километър, където подходът от Младост към кръговото пресича перпендикулярно изхода от кръговото за към Цариградско - идващите от Младост набират скорост при спускането и "забравят" да дадат предимство... Явно при проектирането на кръговото не им е стигнало място за още един нормален "ръкав"...

И един съвет от мен: гледайте този пред вас - много пъти може да реши да спре дори, когато вие си мислите, че вече се е включил в движението и няма да спира...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Правила има и тук....ама какво беше "чукча писател,не читател"......
                        Знаеш ли колко много неща се обсъждат и тълкуват по форумите,еле пък в този...
                        Не ми се рови сега ЗДвП и правилника....поне аз като го учих(през 90-та) беше така,както съм го описал.
                        Ако сега има промени-посипвам си главата с пепел
                        Cherokee WJ 4.0L- NP242
                        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                          Правила има и тук....ама какво беше "чукча писател,не читател"......
                          Знаеш ли колко много неща се обсъждат и тълкуват по форумите,еле пък в този...
                          Не ми се рови сега ЗДвП и правилника....поне аз като го учих(през 90-та) беше така,както съм го описал.
                          Ако сега има промени-посипвам си главата с пепел
                          Няма нужда, аз преди търсих, но не намерих нищо определено. Лошото е, че повечето водачи не дават никакви мигачи. Ако всички дават десен мигач преди излизане, ще разбереш, че този който не е подал продължава в кръговото и ще го пропуснеш. Пред нас има кръгово ,на което като се прибирам правя обратен завой в лявата лента и след това трябва да завия веднага след кръстовището надясно. Обикновено идващите отсреща влизат с 80 км/ч в кръговото и когато съм с колата изтръпвам, а като съм с мотора ми настръхва косата.. Така че правилно или не аз си давам ляв мигач, за да не помисли някой че продължавам напред и да ме качи на бронята. Хайде със здраве
                          Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Май за друго кръгово е конкретното питане?
                            За друго е. Ей за това:

Име:roundabout1.jpg
Размер:53.7 КБ
ID:5568835

Име:roundabout.jpg
Размер:46.7 КБ
ID:5568834
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-03-14, 23:25.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              За друго е. Ей за това:

[ATTACH=CONFIG]689208[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]689207[/ATTACH]
                              А къде е левскаря с картофите и ябълките?
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                За друго е...
                                Ми то кое не му е ясно???
                                Знаци като слънце!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X