Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

    Първоначално публикуван от Цъфи Преглед на мнение
    Бих искала да помоля за малко съдействие по нататък от ваша страна ако не е проблем като съвети и мнения, като хора вече минали по пътя))
    Не бих казал, че в Алпите има "път" или "маршрут". Там където и да карате няма да сбъркате, комбинацията от маршрути е доста голяма, а ето и едно правилно ръководство от Драго от една друга тема:
    Първоначално публикуван от drago varvar
    За тези от вас,които ще ходят в Алпите да карат мотор един маршрут да ви дам. Влизате в планината ( няма значение от коя страна) карате 10км на право, после в ляво още 10км, после в дясно 30км,пак в ляво първата в дясно после ляво15км ляво50км на дясно на право и като стане 16:30часа си търсиш място за спане.Така карате и на следващия и по следващия ден докато не свършат парите и отпуската и се прибирате щастливи.
    Не се притеснявайте изобщо че ще с кола - поне там където бяхме ние тази година не е никакъв проблем. Коли, кемпери и всякакви возила се движат навсякъде - пътищата са хубави и асфалтирани. Абсолютно никъде няма да имате проблеми. Единственото лошо е че и 3 месеца да обикаляте пак няма да ви стигне. Успех!
    LZ2NKM

    Коментар


    • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

      Първоначално публикуван от Цъфи Преглед на мнение
      Благодаря за инфото. Sete15, доколкото видях от снимките Вишеградкста магистрала определено ще я пропуснен))А и мисля, че няма да има желаещи да се прибираме през Босна и Херцеговина))Мислим да направим прехода и в двете посоки с ферибота, не че е кой знае колко имтересно, но е по добре отколкото 1000 км.магистрала.А и едва ли е останало местенце по Хърватска и Черна гора което не сме обиколили, така че не ни е приоритет.Благодаря за съвета все пак. )Drago Varvar благодаря за предупреждението ще имам в предвид това което казваш за Сплюген пас. Доста километраж имаме зад гърба си, така че мисля, че бихме се справили, но разговаряйки с остатъка от групата решихме, че определено това е нашия маршрут за другото лято, с леки промени. Ще по атрактивните проходи т.е. там където има какво да се види не само като природа. Особенно останахме очаровани от ледника задължително сме там)) Бих искала да помоля за малко съдействие по нататък от ваша страна ако не е проблем като съвети и мнения, като хора вече минали по пътя))Па дано и аз успея да напиша толкова впечетляващ пътепис догодина живи и здрави))
      След като сте обиколили Хърватска и Черна Гора и не ви се минава през Босна (чудно защо ли ), то ферибота остава един от малкото варианти. Но, така пак ще си минете доста километри по магистрала. Поне докато спите - ще отмятате километри. Може, разбира се, да пътувате не по магистрала в Италия, но доста ще се удължи пътуването, докато стигнете до същинската част. Иначе, маршрута е доста добър, защото за сравнително кратко време се обикалят доста от най-хубавите и известни места в Алпите. Но, като му дойде времето ще помагаме - на 3 жени в нужда, как да откажем . А за пътеписа - не се притеснявайте ще се получи, но ако не сте ходили там преди може даже и на поезия да ви "избие" .
      Поздрави,
      HONDA CBF1000

      Коментар


      • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

        Sete15 именно затова се спрях на този маршрут - това и нашата идея, за сравнително кратко време да обиколим колкото се може повече и по интересни места. Сигурно звучи доста смело, защото от това, което съм прочела и което съм проучила damon е прав - и 3 месеца да обикаляме няма да ни стигнат, но ще се постараем И трите шофираме от доста години та няма да е само 1 човек зад волана и както ти казваш сменяйки се и спейки ще отмятаме километри. Ферибота ще го вземем за да избегнем пътуването по магистрала през дългата и скучна Сърбия. Последния път като бях там магистралата на места беше ужасна, цялата беше на вълни. Не че в нашата мила родина е по добре ма си я познаваме, а там сме на чужда територия. Може да сме доста авантюристични натури, но не сме чак толкова луди глави, това отговаря на въпроса ти за Босна ))) Ще се възползвам определено от вашите познания по темата, все пак е планина всичко може да се очаква предполагам, а и от това което виждам от снимките - и дъжд, и студ и какво ли не.)А така като гледам сте били доста голяма група, как се справихте с това? Питам защото само споменах и на клончето се наредиха доста маймунки желаещи да пътуват с нас. До сега все 3-те сме си били и е било лесно. Никога не сме пътували в голяма група, а предполагам, че като инициаторки на мероприятието нас ще натоварят с организацията и по пътя ще трябва да мислим за всички. Е това ще е може би най-трудната част, та с удоволствие приемам и съвети по тази тема от вашите организатори.
        Колкото до пътеписа ще се постарая с римите обещавам)))

        Коментар


        • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

          Ako искате да да поговорим за организация и други неща които ви интересуват,по добре да се видим, че не ми се пише толкова много.Аз и Цеко сме организаторите. Всяка сряда се събираме хората от форума в Дон Домат в Редута след 18:30h. А ако не сте от София нека продължим в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=75784
          Последно редактирано от drago varvar; 17-10-10, 17:42.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

          Коментар


          • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

            Та както казах, друго е да черпиш информация направо от извора. Drago Varvar не знам кой е Цеко и кой си ти, но се надявам да се запознаем на някоя от сбирките, на които с удоволствие ще се присъеденя някоя сряда вечер, стига да нямате нищо против досадна дамска компания, която пита и разпитва. Благодаря отново

            Коментар


            • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

              Заповядай, срещите ги решаваме къде да бъдат в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/show...=61555&page=42
              Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

              Коментар


              • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

                Всичко в този пътепис е великолепно и по-снимките и по-разказите но все пак е друго да го преживеe човек

                Коментар


                • От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

                  Браво, Драго! Има над какво да мисли човек и да крои планове. Страхотни природни чудеса, страхотни пътища. Завист се надига в сърцето ми, но хубава завист. Да сте здрави, пак да идете
                  Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X