Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

Ето и на Вики серията с мармотите

Следва продължение но след малко.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Беше ми много забавно още когато Ася разказваше как мармотите са й изяли шоколада Милка )). Но си е друго да го видиш... Благодарности за серията . Ще те черпя една ... кола в сряда.

Коментар

Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Коментар

Ех, тия мармоти. Като видях снимките ви преди да тръгнем, си взех специални солети да ги храним. На Гросглокнър имаше мармоти, но не бяха толкова питомни и като им хвърлиш нещо, гаргите го хващаха още във въздуха. Да не говорим, че успяхме да уцелим един мармот с малко късче хляб и той дори и не разбра - пасеше си нещо. Гаргите разбира се веднага го хапнаха. Та накрая аз влязох в ролята на мармот и изядох солетите някъде в Словения.
            LZ2NKM

Коментар

Невероятно,взех го на един дъх,нямам думи.
              878511557

Коментар

След малко закъснение да благодаря на всички ви за добрите думи и най вече за помоща на Вики. Сетих се, че нищо не казах ( показах) за музея на Сваровски където бяха ходили Ники, Ани, Ива и Маги. Та нека има и малко кич в цялата тема, но първо трябва да се подсилим преди разходката.

Нещо като театър се е разигравал вътре.

Музея се намира в градчето Wattens на 17км oт Innsbruck. http://maps.google.bg/maps?f=d&sourc...2&ie=UTF8&z=12

Коментар

Благодаря за споделеното. много ми харесаха и описанията и снимките и инфото за замъците. Искам само да помоля за малко информация по настаняването. Интерисуват ме места за спане в Австрия и Германия. хареса ми онзи къмпинг, който спомена с 13 вида ракия ( освен ако не бъркам бройката ). Гледам, че и други участници са спали там. Аз не смятам да спя на палатка, по скоро ме интерисуват хотели, бунгала, къщи за гости .... Ако може да посочиш имената на градовете и името на хотела, а ако имаш и координати, още по-добре. Освен това ако се сетиш и за цената, ще е от полза за всички които плануват пътуване на там.

Коментар

Първоначално публикуван от sto101 Преглед на мнение
                    Благодаря за споделеното. много ми харесаха и описанията и снимките и инфото за замъците. Искам само да помоля за малко информация по настаняването. Интерисуват ме места за спане в Австрия и Германия. хареса ми онзи къмпинг, който спомена с 13 вида ракия ( освен ако не бъркам бройката ). Гледам, че и други участници са спали там. Аз не смятам да спя на палатка, по скоро ме интерисуват хотели, бунгала, къщи за гости .... Ако може да посочиш имената на градовете и името на хотела, а ако имаш и координати, още по-добре. Освен това ако се сетиш и за цената, ще е от полза за всички които плануват пътуване на там.
                    За къмпинга (camping Lindlerhof) в Ласаш (Lassach) може да се спи в каравана за по 10 евро на човек a това е и линка http://www.lindlerhof.at/
                    Ние сме спали на хотел само във Фусен (40евро на човек) http://www.booking.com/hotel/de/feri...berger.en.html и в Ужице в хотел Zlatibor (32 евро на двойна стай) http://www.hotelscombined.com/Hotel/...ibor_Uzice.htm

Но цените в Австрия и Германия си започват от 35 евра на човек на горе, справка за всеки един град и хотел в него, можеш да направиш http://www.booking.com/index.html?la...hotel_currency
                    Последно редактирано от drago varvar; 24-09-10, 18:31.

Коментар

• От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

Чудесна екскурзия. Невероятно красиво и невероятни местенца сте посетили. Може да прозвучи доста профанско от моя страна, но искам да попитам нещо. Виждам на снимките, че към групата мотори е имало и кола, та въпроса ми е колата целия маршрут ли пропътува така както е описан?
                      Питам, тъй като ние сме няколко момичета, които обожаваме да пътуваме и всяка година си правим по едно пътуване. Та сега проучваме различни маршрути и събираме инфо, за да си планираме поредното пътуване лятото догодина(живи и здрави). Този маршрут определено ме заинтригува. Алпите са красива планина. Тъй като пътуваме с кола(не сме особено фенки на моторите, извинете ме за което) ми е интересно дали всички проходи, през които е минала групата мотори са достъпни за коли? Виждам, че по голямата част от времето сте били на къмпинги. А тези къмпинги само за палатки ли са или има и бунгала, или хотели в региона? Ще съм благодарна, ако можете да ми дадете тази и всякаква друга информация за маршрута. Ужасно много ни допадна, но все пак сме 3 жени с кола, които предпочитат да спят в стая с баня и топла вода)Парите не са проблем. Благодаря предварително за инфото

Коментар

Колата, която беше с нас, не пътува точно по описаният маршрут, а се чакахме в крайните точки за деня. Въпреки това на практика целият маршрут може да се мине с кола, единствено не Ви препоръчвам за кола Вишеградската магистрала . В повечето от къмпингите имаше и бунгала, но пък беше с обща баня и тоалетна. В случай, че решите да отсядате на бунгала, няма да е лошо предварително да си запазите места - лятото е активен сезон там. Ако пък не Ви се планира, навсякъде по пътя има хотели със собствена баня, където да се отседне. Мисля, че няма да е голям проблем да си намерите къде да спите по път. Цената варира, но е някъде около 30-40 евро на човек.
                        HONDA CBF1000

Коментар

Аз съшото щях да кажа като sete15, но не ви препоръчвам Сплюген пас за кола ( тоест не ви знам, какви шофьорки сте, прохода е много стръмен с тесен път и много остри завои, коли се движат там по принцип) всичко останало се минава без никакви проблеми от коли, от ванове, от кемпери и бусчета. За спане не се хвърляйте на първия хотел който видите, винаги има и втори,трети и т.н.

Коментар

Благодаря за инфото. Sete15, доколкото видях от снимките Вишеградкста магистрала определено ще я пропуснен))А и мисля, че няма да има желаещи да се прибираме през Босна и Херцеговина))Мислим да направим прехода и в двете посоки с ферибота, не че е кой знае колко имтересно, но е по добре отколкото 1000 км.магистрала.А и едва ли е останало местенце по Хърватска и Черна гора което не сме обиколили, така че не ни е приоритет.Благодаря за съвета все пак. )Drago Varvar благодаря за предупреждението ще имам в предвид това което казваш за Сплюген пас. Доста километраж имаме зад гърба си, така че мисля, че бихме се справили, но разговаряйки с остатъка от групата решихме, че определено това е нашия маршрут за другото лято, с леки промени. Ще по атрактивните проходи т.е. там където има какво да се види не само като природа. Особенно останахме очаровани от ледника задължително сме там)) Бих искала да помоля за малко съдействие по нататък от ваша страна ако не е проблем като съвети и мнения, като хора вече минали по пътя))Па дано и аз успея да напиша толкова впечетляващ пътепис догодина живи и здрави))

Коментар

щом трябва, ще помагаме.

Коментар

Благодаря предварително за което

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X