Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алпите 2010 - "изгинаа'ме по тез завои бре"

А ето и нашите фотоси

След като се спуснахме, спряхме за по цигара в село Torrente Liro, спряхме силно казано, спрях, Вени слезна от мотора и аз една първа и обратно по прохода, сам ГОЛЯМ КЕФФФФФФФФФФФ. Снимки , Цеко и Киро ги срещнах по средата на прохода и с тях заедно се спуснах на обратно. Долу целия треперих от щастие, едвам си запалих и аз една цигара. Това място пак ще го посетя.
    Последно редактирано от viki terzieva; 11-08-10, 13:37.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Пичове, яко сте се накефили, аз също се изкефих като четох и гледах снимките! Доказахте, че не е важно с какъв мотор пътуваш, важен е мерака! Поздравления!
      Yamaha XT​M600E '98
      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

От тук до къмпинга карахме заедно. По първоначален план бяхме си харесали къмпинга в Borgounovo, но екипажа на колата ни казаха , че нямало места и тръгвали да търсят нов къмпинг. Получихме и координатите след малко. Селцето се казваше Vicosoprano. Тук ни посрещнаха с пици от 15 EU., но спахме на 5 EU. за snimka bg
        човеек.

И така днес се преборихме с много красиви проходи, дори забравихме кой беше първия. Утре ни чакаха също много хубави места, но за тях след малко.
        Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Снимките са невероятни много красиви места има.
          Поздрави,
          [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Драго, снимките взеха да се смаляват
            Що така
            Per aspera ad astra.

Коментар

Ден 7. Физарядка.

Събрахме багажа,

поехме по днешния маршрут, който бе това.

http://maps.google.bg/maps?f=d&sourc...8,2.463684&z=9

Но първо трябваше да проверим маслата на БМWта на какво ниво са и естестено да се долее (КТМте могат да по злорадстват).Трябваше да си намерим равно местенце.

Времето пак не бе на наша страна

Към St. Moritz реши за малко да се покаже слънцето, н бе за кратко.

Част от дамите на това пътуване

След града завихме на дясно за Ливинио, а колата продължи на право за Фусен.

Обърнете внимание какво изпреварване

Малко преди Ливинио изгинааме от ветър и студ

По пътя

На входа на града, с най-евтиния бензин 0,97 евро цента

Тука едните пихме кафе и си купихме цигари на нормални цени като в БГ. Други тръгнаха на истински шопинг и зяй пазар. В кафенето бяхме Аз и Вени, Цеко и Киро, не ни се чакаше и решихме да караме към Стелвио и Горе да ги чакаме. Първо трябваше да заредим бензи разбирасе, на тази цена е грехота. Напълнили моторите с гориво от бензиностанцията на ляво и газ.Е тука двамата организатори заедно объркахме пътя и вместо за Bormio, ние подкарахме покрай езерото ЛИвинио и се натресохме естествено на тунела който минава под парка Стелвио. Такъв тунел не бях виждал ,светофарна уредба, едно платно и над 8км право се едно карахме в някаква тръба. След тунела погледнахме картата (Бойко много съм ви благодарен) и си избрахме ново изкачване на Стелвио. На дясно по път номер 28 до селото Sta. Maria Val Mustair или просто Sta. Maria. Снимки пак от нета зашото пак не снимахме, но мястото го запомних.

Uploaded with ImageShack.us

Коментар

По средата на това село, след един много тесен завой между две къщи е разклона за Стелвио има табела ,ама нали гледам къщите и ако не беше Цеко свирнал, го подминавах. Киро и той бе в отбор блейки. Както и да е поехме нагоре. Хубав път с хубави завои и гледки и изведнъж асфалта свърши и стана чакъл, после дойдоха и малко фиби, на които си беше кално, така пътят беше някъде около 5 км.Това бе offroad покоряване на Стелвио с Хаябуса,CBR1000RR и BMW K1200RS които бяха на всичкото отгоре и много добре натоварени. Прохода се казва Passo dell Umbrail.
                Последно редактирано от viki terzieva; 13-08-10, 10:06.

Коментар

преди да се включим на главния път, който идва от Бормио (пак се извинявам, че не са наши снимки)

а ето и отклонението което направихме от Ливинио до Стелвио

http://maps.google.com/maps?f=d&sour...,0.615921&z=11

Вече ни има и тук.
                  Последно редактирано от drago varvar; 11-08-10, 15:34.

Коментар

Дъжда не ни остави от Livigno до Stelvio, валя през цялото време, но отказване няма. Горе, за малко спря и ни остави на спокойствие да разгледаме и да снимаме.

Това ни чакаше.

Време то пак се прецака,но този път заваля суграшица, което не бе никак добре идваше сняг. Първите снежинки започнаха да се появяват и ние газ на долу, може да вали дъжд но е по топло.

Коментар

Карахме, а то си валеше, ние подгизваме, то не спира, умрели от студ след 1 час каране и изминали великите 65км. влязохме в Австрия. Продължава да вали. Спряхме на първата безиностанция за кафе, чай или каквото и да е нещо, да е горещо. Взехме си и винетки. Цеко бе получил SMS от Маги.... Тук вали из ведро, взехме хотел 40 ЕU на човек, има една стая, питай Драго да я взимаме ли. Оставаха 125км до Фусен, а на мен не ми се мърдаше вече никъде. Но съветът реши, след по-дълга почивка да продължим до крайната цел. Взехме стаята. След малко се чухме и с останалите. Те вече се бяха настанили в един хотел, след като и те вече бяха спуснали прохода, бяха и те вир вода и умрели от студ. Ето къде са отседнали те.

Всичко на простора

на следващия ден преди да потеглят.

пресен сняг в планината

Нашата компания се нагълтахме с аспирини и продължихме. Направи ми впечатление, че докато си валеше, поливните системи продължаваха да си поливат. Асфалта се промени, къщите станаха още по-китни, а цветя имаше навсякъде. Пристигнахме в хотела по светло и веднага се намушкахме под душовете, после долу в сушилнята и чак тогава се сетихме, че сме и гладни. Ники и Ани ни посрещнаха в града след като бяха вече напазарували, та на масата и се почна едно разказване надълго и нашироко.

Нащо хотел бе това.

P.S. Киро към Цеко ........ абе Цека изгинааме по тиаа завои бре, кажи моля ти се в коя държава сме.
                      Последно редактирано от viki terzieva; 13-08-10, 10:11.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 175.jpg
Прегледи:1
Размер:94.6 КБ
ID:5200471
                        Една снимка и от мен,в потвърждение на заглавието,тук гумата още си я биваше(не издържа до края обаче),а на няколко места и степенките здраво удариха асфалта(адреналина беше на 6)
                        Последно редактирано от viki terzieva; 13-08-10, 10:12. Причина: асФалт

Коментар

Фусен беше препълнен, освен забележителностите в района, в града се провеждаше и маратон. В хотела стаите ги бяхме наели за една вечер, нямаше свободни за повече дни. Бяхме помолили на рецепцията, ако случайно някой се откаже, веднага да ни се обадят. Сутринта закусихме, отново питахме дали има някакъв резултат, но уви, трябваше да си съберем багажа и да си търсим алтернатива. Имахме вече някакви идеи. Качихме се по стаите и с голямо нежелание започнахме да се оправяме. След 15мин. телефона в стаята звънна и, о, чудо, две стаи са отказали резервациите си заради лошото време, ВЗИМАМЕ ГИИИИИИИИИ. Нещата се наредиха по най-добрия начин за нас. Времето бе леко казано отвратително, но настроението и мерака ни бяха на 6 и след като Ани и Ники купиха дъждобрани, поехме по уличките на града.

За първи път бях в Бавария и вече съм безумно влюбен, особено в малките градчета и селца.

Hohe Schloss Fussen

Това са въртящите се камъни пред информационния център на града. Каквото те интересува за града или околията, отиваш там и ти помагат веднага, дори и за хотели, хостели, къмпинги, билети, транспорт, абе за всичко могат да ти помогнат.

От града се качихме на таксита и към замъците над града. Такса на таксито до горе е 10 EU, а билета за рейса за 4 човека е 8,50 EU.( за центовете не съм сигурен толкова ли бяха) Горе лудница и опашки за билети, за замъците, но за тях след малко.
                          Последно редактирано от viki terzieva; 13-08-10, 10:17.

Коментар

Билета за Нойшванщайн е 18евра,

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%...B0%D0%B9%D0%BD

а за Хоеншвангау не ги видях, оставихме го за следващия път да го разгледаме.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%...B3%D0%B0%D1%83

От паркинга до замъците се ходи с второ автобусче, коне с файтони или пеш. Цена на паркинга за лека кола, е 4 евра.

Рейса за замъка

преди да поемем нагоре, малко да се подсилим с баварски мезета и хубава бира.

Коментар

Почерпката бе продължителна, имахме час за влизане 15:30 в замъка а до тогава имахме много време

Билетите които се плащат са само за влизане в самия замък по етажите, дворовете и градините са със свободен достъп навсякъде.
                              качихме се горе и като слезнахме от рейса, можехме да тръгнем в две посоки, нагоре за моста от който се вижда замъка на длан и надолу към самия замък. Ние тръгнахме първо нагоре.

Реката под моста

това се казва джакузи

Последно редактирано от drago varvar; 13-08-10, 16:19.

Коментар

слизайки към замъка

Снимахме паралелно и двата замъка

в ляво се вижда таблото с номера на групата която трябва да влиза

някой бяха уморени и си почиваха.

това го снимах за Димо

други се умориха още повече от това чакане

вътре снимките са абсолютно забранени, но .....макар и малко

потен обектив в кухнята на замъка

Вътре е много красив замъка и си стръва да се влезе, ние разгледахме три етажа от него, като първия не е довършен и нямада го довършат.
                                Така след като разгледахме трябваше да се връщаме към града по оттренираната вече схема

В таксито и в града, а това е едно най-обикновенно кръгово, почти като наще.

въпросният маратон

Така мина нашия ден. Другата компания бе отишла направо на следващата ни точка от нашето пътуване, в подножието на прохода Großglockner в градчето Lassach къмпинг Линдерхоф.
                                Последно редактирано от drago varvar; 13-08-10, 17:20.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X