Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една седмица в Алпите - ледници, медали и много кеф :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Една седмица в Алпите - ледници, медали и много кеф

Адаш, изобщо няма да коментирам пътеписа и снимките(предпочитам това лято да си направя сам подобни такива- пък може и заедно да щракаме)! Напълно ми е ясно , че който и да е там с мотор ще се чувства като дете в сладкарница. Имам само питане не свързано с пътеписа: Алпите , два пъти ги кара с Фазер и сега с Африка. С кой мотор ти беше по- яко? Питам защото умувам лятото с кой мотор да тръгна.
    ПП Мисля , че вече на всички ни се кара , ама огън ....служба не остана..някакви си 30-тина дена само.

Коментар

@Гриша - Шницелът си е шницел, няма шест-пет.

@churov - Хехе, оказа се, че и на мен бая ми е липсвало. Сега като свърших пътеписа и го прочетох и доста ми се докара хихи.

@fozy - Мерси, старая се да я глезя Африката, че и тя да ми го връща подобаващо.

@egerchev - Адаш, и с двата мотора ми беше кеф. Ама са си различни, Фейзърът е с 35 коня отгоре и с 30 кила по-лек, сам си го сметни какво означава това. Африката е много
      по-мудна като динамика, бавно ускорява, следователно и бавно изпреварва, а това по завоите е важно ако има трафик и искаш да прескочиш някой пъплещ кемпер да речем...
      Освен това пътят до там хич не е малко и един мотор с шеста скорост хич няма да лош за магистралите, а ти май караш бързо, къде ще мъчиш тая Африка с 130-150, няма смисъл.
      Но аз карам по-туристическата и ми е екстра, пък и стойката е къде-къде по-добра от на Фейзъра. Комфортът си е важен. Пък ако ме хване спортното настроение, Африката ми дава
      достатъчно кеф по завоите, никога не ми е била "слаба", да не карам с 200 все пак... Ти ми се струваш по-агресивен карач, тъй че мисля, че е
      по-добре да вземеш ВФР-а и да летиш по завоите, пък следващата година - с Африката за сравнение.
      Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Еххххххххх тези АЛПИИИИИИИИ , а с Денко как се намерихте много приятна изненада е да четеш нечий пътепис и хоп познат на хоризонта. С него и компания бяхме точно на онази Черногорска екскурзия , по време на която си зададох въпроса "А какво ли е в Алпите?" http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=83421
        Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Абе вие не сте хора бе, Балкански и Драго. Такива спомени ми набихте в главата, че няма да мога да спя цяла нощ, а съм станал в 5:20.

Коментар

Браво, браво. Хубав пътепис.
            Разминали сме се за малко по Алпите .
            BMW F700GS
            BMW R1150RT

Коментар

Благодаря за споделеното
              Виждам, че често пътуваш до Алпите. Аз се каня от доста време да ги посетя и се надявам да стане това лято. При мен обаче случая е като при италианеца от пътеписа ти. Трябва да пътувам с кола, жена и дете. Затова имам и няколко въпроса
              - имат ли в къмпингите си там бунгала или каравани.
              - дали си видял някъде по пътя нещо като детски центрове или интересни места за посещение
              - виждал ли си по маршрута някакви басейни с топла вода

ще ти бъда благодарен ако може да споделиш за да ми помогнеш с планирането на пътуването. Моя план е за около седмица и смятам да се огранича до Австрия само (без Италия, Швейцария или Германия) Интересуват ме районите около Грац, Лиенц, Клагерфурт, Залцбург, Кремс

Още веднъж благодаря за споделеното

Коментар

Първоначално публикуван от sto101 Преглед на мнение

- дали си видял някъде по пътя нещо като детски центрове или интересни места за посещение
                В някои от къмпингите има бунгала, а каравани съм виждал навсякъде, но нямам идея дали се дават под наем или са на някакви хора, които просто си ги държат там.
                Изключвам тези, които са в движение и хората си пътуват с тях, разбира се.
                Детски центрове не съм виждал, а интересни места предполагам ще намерите навсякъде - замъци, еко пътеки и т.н. работи за разглеждане.
                Открити басейни има в Bad Kleinkirchheim, което ти е в района, има няколко спа центъра там, ходил съм зимата, но няма причина да не работят и лятото.

Ето ти примерно бунгало - http://www.lindlerhof.at/page/almhue...php?open=block

Не ти помогнах особено, но толкова ми е информацията... Успех с планирането!

Коментар

Балкански,
                  А как е въпроса с бунгала или нещо подобно с легла в баш къмпинга ? Въобще около него има ли малки хотели или мотели на приемливи цени ? Мястото е много добро за атака на Гльокнера , а аз тази година също съм замислил атака

Коментар

Първоначално публикуван от Sotislav Преглед на мнение
                    Балкански,
                    А как е въпроса с бунгала или нещо подобно с легла в баш къмпинга ? Въобще около него има ли малки хотели или мотели на приемливи цени ? Мястото е много добро за атака на Гльокнера , а аз тази година също съм замислил атака
                    Линка, който съм дал в горния пост е точно бунгало в баш къмпинга. Но не мога да гарантирам, че ще има свободни бунгала без резервация, пък и не са много евтини - 420 евро на седмица, това е 60 евро на вечер, а то сигурно ще е и повече ако го запазваш само за ден-два. В района има няколко селца, през които минава пътят, така че сигурно има хотели колкото искаш, за цени нямам идея. Има и още един-два къмпинга по пътя, но не съм ги проверявал.

Коментар

Ей, страхотен изказ имаш и като стил и като разнообразие.
                      Изкефи ме искрено.
                      Браво !
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от sto101 Преглед на мнение

има много писано тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=75784&page=6

а що се отнася до бунгала или нещо подобно с леглата в баш къмпинга, спахме там за по 10евро на кълпак в каравана 2010г
                        Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Благодаря много и на Drago Varvar и на Balkanski

Коментар

Неповторим си, искрено се забавлявам "да те чета".
                            Малко съм изненадан от избора на мотор, но явно при теб свалянето на конете и вдигането на теглото по никакъв начин не влияят негативно на настроението
                            Бих те посъветвал идното лято да поразнообразиш маршрута, защото в околовръст има още страшно много интересни проходи и места, но дори да го направиш 1:1 същия, пак с кеф ще прочета пътеписа
                            Зима иде

Коментар

Много се забавлявах с този разказ!

Коментар

Страхотен разказ! Оправи ми настроението

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X