Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През Италия и Швейцария към Гросглокнер или дотам и обратно :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: През Италия и Швейцария към Гросглокнер или дотам и обратно

Умеете да разказвате и да снимате! Пожелавам Ви много хубави километри по белият свят! Благодаря за пътеписа!

Коментар

Благодаря на всички за пожеланията за още пътешествия, дестинации имам в главата много, и на Изток и на Запад
      Догодина живот и здраве, пак ще попътувам нанякъде, а ВладиЧ е прав за вируса, лепнах го, че и ми хареса

Ако някой има въпроси, свързани с пътуването и не намира отговор в пътеписа - да пита, темата е затова
      Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Смел си човече евала успех..

Коментар

Много як пътепис, а и чувството ти за хумор е супер

Хиляда пъти написа за това самонадуваемо шалте, ама никакво инфо за него, а може и аз да съм пропуснал. Я разкажи или покажи, че е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от бат Димо Преглед на мнение
            Много як пътепис, а и чувството ти за хумор е супер

Хиляда пъти написа за това самонадуваемо шалте, ама никакво инфо за него, а може и аз да съм пропуснал. Я разкажи или покажи, че е интересно.
            Дааа. И други се чудим!
            Догодина пак!
            Замислил съм се за Албания и наоколо. Друг чар има.

Коментар

Веднага обяснявам за шалтето, как така ще ви оставя да си ръбите кокалите на обикновените

Шалтето е текстилно и има размери около 183 см. на 51 см., а навито е около 52 см. на 14-15, или повече, зависи колко се старае човек с изкарването на въздуха
              Тежи около кило и половина, което за мотор е нищо работа, виж за трекинг на някой може да му дойде тежко, зависи от багажа, но да не се отплесвам...

В единия му край има вентил, след отвиването на който шалтето се самонадува за няколко минути и става дебело около 5 см. След това затваряте вентила и готово.
              Пълнежът му е някаква вълшебна, пореста и гладна за въздух материя, която доста добре се справя със задачата си да се саморазшири за отрицателно време.

Доколкото видях в нета, когато проучвах нещата, има различни размери като дължина, ширина и дебелина, както и различни производители.
              Аз избрах Vango, които правят доста туристическа екипировка. Купих го от http://www.extreme-bg.com (Трекинг/Шалтета и дюшеци).

Та това е, мисля, че няма какво повече да кажа, много съм доволен и смятам отсега нататък да не тръгвам на палатка без него.
              Както споменах и в пътеписа, наистина сънят ми беше пълноценен и се събуждах много отпочинал.

@Пенчо - Албания и аз я мисля за по-нататък, тъкмо не изисква подготовка, ами палиш и тръгваш
              Последно редактирано от balkanski; 04-10-10, 20:45.

Коментар

Опитвам се да прочета внимателно този пътепис от деня в който го публикува - първо го четох тук, после бях една седмица в Германия, четох по влакове, летища и хотели. Днес мога да кажа, че го прочетох. Бгагодаря и поздравления! Чудесно пътуване и отличен разказ!

Ние бяхме седмица преди теб по част от този маршрут и като гледам ти си имал късмета да уцелиш по-добро време. Определено ти завиждам за много от гледките, които сме пропуснали, за качването до Solden - този път който си минал ни беше в плановете, но лошото време ги развали. Между другото от Solden e трябвало да се качиш до Ötztal Glacier Road и да покараш ски. Заради тоя Solden ще се върна в Алпите много скоро. Общо взето Алпите са едно чудесно и лесно достъпно място. Сега съм се загледал по Кавказ - там е не по-лошо, но доста по-трудно достъпно.

А за Стелвио мога да кажа че за мен е впечатляващо като пътно съоръжение. Завоите са си завои - остри, обли - няма хубави и лоши, но като съоръжение е уникално с тази денивелация от 1000 метра и всичко това се вижда от едно място. За съжаление ние не видяхме много, но пък имаше сняг

Между другото да не би тоя човек да е бил от берлинските мотористи:

Сега остава да мислиш за следващо пътуване. Аз съм обърнал глава на изток...

А и между другото: Голямо пране бе човек! Аз вкъщи не се пера толкова, колкото ти по пътя.
                LZ2NKM

Коментар

Супер пътуване,и си го разказал по доста завладяващ начин.Браво.Миналата седмица имах на разположение 5 свободни дни,но тръгнах доста непотготвен беше нещо супер импровизирано пак и времето не беше с мен.Все пак се докоснах до красотите на Алпите и определено живот и здраве ще се върна.Поздрави от Италия и за следващото пътуване свиркай,току виж се освободя.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:39462_1615873075212_1187903964_1739409_6617208_n.jpg
Прегледи:1
Размер:128.5 КБ
ID:5216180

Коментар

@damon - През Solden и при мен времето не беше хубаво, нали видя снимките горе от Timmelsjoch - само облаци и студ.
                    Определено ще го издебна в хубаво време, за да погледна през онази тръба

За германеца - не е този. А Алпите наистина са супер място и другото лято като нищо да се разходя пак до там за седмица,
                    че имам да си връщам на Гросглокнера и на още няколко прохода, където времето беше кофти
                    За друго пътуване още ми е рано да мисля, напролет ще видим накъде ще духне вятъра

А за прането - е като сме мотористи, дай да ходим с едни гащи по цяла седмица ли, бива ли така, гоеми хора сме, срамота е, хе-хе
                    Всъщност перях по малко през два-три дни, а през останалите - проветрявах

@mitiracing - Здрасти, Митко! Много се радвам, че си успял да намериш малко свободно време с твоя натоварен график и си попътувал.
                    5 дни не е малко, пък и Алпите са ти на един ден път, жалко само за времето. Гледам, че си взел Хондата, честито! Като слънце е

Коментар

Чудесен пътепис и прекрасни снимки!Благодаря за споделеното.
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

Коментар

Браво страхотно си си изкарал.Да си жив и здрав и още много пътеписи да направиш.

Коментар

Браво страхотен пътепис. Написал си го някак непринудено и с настроение, а това е дарба. Много от нас обикалят по с мотори, но малко могат да описват пътешествията си като теб. Ако хода в този район непременно ще си сваля твоя пътепис, инфото ти за пътя, цените и къмпингите е супер. От мен здраве и нови пътешествия.

Коментар

Много приятен маршрут и добре разказано. Поздравления.
                            HONDA CBF1000

Коментар

Запомнящо се пътуване, разказал си го по-много оригинален начин и с приятно чуство за хумор. Не се взимаш на сериозно, което означава, че ще имаш много приятели и много подобни пътешествия, което ти го пожелавам!

Коментар

Браво страхотен пътепис.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X