Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По Великден из Източните Родопи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

По Великден из Източните Родопи

Подготовката и уговорките за това каране протекоха тук . В крайна сметка в четвъртък в четири часа се чухме с Тони, за да се разберем за пет
    После в пет за шест и т.н. в седем тръгнахме ...
    Няма да се впускам в обяснения ... но пристигнахме към 1:30 много весели, малко уморени, леко гладни и много жадни. В петък запристигаха и другите . Първо Светльо с Пегасото и докато се мотахме в очакване на другите, отскочихме до Монек. Аз снимки нямам, но там заварихме две фотографки, които май снимаха ... или не снимаха, не знам. Обаче , когато започна да вали градушката те се огледаха и изръсиха многозначително “Нас тук само градушка не ни е чукала” и побягнаха някъде на завет ...
    После пристигнаха Илиян, Веселина, Иво, Мария ...
    Павел Петков – Директорът на Историческия музей на Кърджали се зарадва на обаждането ми и срещата беше на другият ден в 10:30.
    Най-нетърпелив за среща с древното светилище на бесите беше Драго залегнал с фотоапарата на втория завой Ние се довлачихме с едночасово закъснение, но никой не ни се разсърди и успяхме да предадем веселото настроение на чакащите ...
    От Перперикон са и първите ми снимки:

Всички внимателно слушаме разказа на историка ... шеги валят отляво и отдясно

Може да имаме спорове за различните мотори, но за фотоапаратите сме единодушни. Всички снимаме с Никон

Ето на това място е горял огъня, в който са посипали вино и се е извисил до небето предсказвайки предстоящото величие на Александър Македонски. Ние решихме, че който седне в него ще му се сбъднат мечтите, пък ако легне ...

Отгоре, отгоре идва всичко ...

Ето такъв Дворец ще ти направя миличко

Заради жегата или заради друго тук Или4 се почувства Бес и тръгна Бос
    Нашият домакин го изгледа радостно и си обясни всичко с простичкото – Мотористи ...

Снимката за спомен е особено весела щото в кулминационният момент Драго извиква “Айде сега всички Хоооонннндаааааааа

Е сега е момента да качиме още снимки от Перперикон ...
    Последно редактирано от Димо; 06-04-10, 00:26.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

До: По Великден из Източните Родопи

Супер, ама от толкова много Никони чакам още много снимки. Айде не се стискайте. Може и маршрутите да покажете или опишете.

Коментар

Благодаря на любезните домакини, на приятната компания, на благосклоното време, на безбройните завои без пясък, на...

Хайде спирам, че стана като на раздаването на оскарите.

Ако трябва да опиша тези четири дни с две думи, те ще са "Хайде пак!".
        Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Браво, момичета и момчета. ... и Христос Воскресе.
          Да сте живи и здрави всички дълги години, за да се радвате на такива преживявания.
          Много усмихнати хора в едно прекрасно пътуване до невроятния Перперикон. Наистина величествено място.
          Браво.
          Ама Бойко е прав, дайте още снимки бе хора...
          По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

Коментар

Съвсем малко снимки, че нямам време да ги оправя:

И една крава с пуФкави уши за завършек!
            Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Браво!
              Димо,страхотни снимки.
              Поздрави за организацията и приятните моменти с бандата.
              Имаше ли изненади в програмата? Снимките с новата оптика ли прави?
              Поздрави.
              I am just a simple man.

Коментар

Благодарностите към Димо и Яна си ги изсипах на място, то с думи - толкова...

И ние изкарахме невероятно! Спомням си, една от сутрините докато изтрезнявах ухилен бях най-благодарен за приятелите, които имаме....

Снимки от мен очаквайте скоро!
                You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Първоначално публикуван от f500 Преглед на мнение
                  Браво!
                  Имаше ли изненади в програмата? Снимките с новата оптика ли прави?
                  Поздрави.
                  Нямаше. Щото програмата беше изненада Вечер до около два, два и нещо вземахме решения за следващият ден ... е по-възрастните участници заспивах преди това но ние на сутринта им казвахме ...

Стига благодарности, дайте да гледаме снимки Тук, разглеждам малкото, които Gichev и markovivo изсипаха на комп-а ми, но това не е всичко

Аз не се сдържам и ще взема две чужди да кача, пък Светльо като излезе от работа ще си ги качи другите сам. Тук преди да тръгнем

Смешната снимка всъщност е тази, а не моята

И ето тук отбора на отровните гъбки.
                  Гъбките бяха малко на онова място и посяхме още ... "Гей-дружинка - челадинка"

Последно редактирано от Димо; 06-04-10, 17:36.
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

След като мирянин седне на кралският трон....

...се получава ....Крал Драго 5-ти със свитата си

Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Моя трак бе това, дано не греша някое село.

http://maps.google.com/maps?f=d&sour...1,2.469177&z=9
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение

Нашият домакин го изгледа радостно и си обясни всичко с простичкото – Мотористи ...

Коментар

Ето го моят "трак"

Всъщност след гъбките, се отправихме към каменната сватба, където внимателно разгледахме церемонията, подредбата на основните участници, роднините и гостите и си пожелахме колкото може по скоро да присъстваме на такава церемония на близък приятел но НА ЖИВО . Аз реших да не се хабя и да заснема истинската ...

От там към другият природен феномен стената на яз. Кърджали, която както се уверихме е част от сфера, височка е, и е едно впечатляващо инженерно съоръжение, на което човек може да си провре главата само през една дупка - пробвано Групата вече увеличена с още един мотоциклет от серията К.

На Енчец изпихме само по една бира с прясна риба и се отправихме да довършим започнатото ... с яйцата.

През това време вече беше започнала другата част от преживяването а именно НЕКАРАНЕТО. Трябва да споделя , че впрез тези няколко дни това беше толкова приятно, колкото и самото каране ...

Вечерта Тони без никой да го усети излязъл и изклал кокошките на съседното село и една по-голяма... На сутринта доволен от свършеното радостно ни подканя към горките животинчета .

Един от собствениците явно не беше толкова щастлив, но смее ли да каже нещо

Все едно , не му обърнахме внимание.

В непосредствена близост се оказа свещенното място Татул

Времето ми се стори подходящо за портрети, но този път не за мотопортрети, а за човешки и защраках.

Гледката с печеното месо ни задържа, колкото ни задържа, впрочем беше на път да провали цялото пътешествие, но ние събрахме всички сили, мобилизирахме се и се сетихме за какво всъщност сме там и решихме все пак да покараме През Джебел към Златоград.

След кратката разходка и почивка в града, част от групата реши да се прибере през Гърция, а другата продължихме към Дяволския мост над Ардино. Пътят през Неделино и Бял Извор, както и този до Златоград за мен бяха истинско преживяване. Ярко слънце, що годе приличен асфалт (определени участъци прекрасен нов) бяха достатъчни условия за супер приятно каране. От Ардино кривнахме към с.Дядовци по черен път, който води до моста. Драго ни заряза, за да твори фотографии в района, а ние продължихме напред. Всъщност това е нормален черен път, който в сенчестите участъци и дерета е позадържал влага и съответно - кал.Те обаче не представляват кой знае какъв проблем и дори CBF-a на Тони с гуми за ....ааа боклука си мина като на парад. На финала разбира се аз като видя камери се разтрепервам от вълнение и опитах нещо по артистично, но не се получи
                          Иначе ето го и моста:

Височко. Най-трудно било докато прехвърлиш и втория крак ... После женките те гледат с възхищение а ти само си се страхуваш, но не се налага да мърдаш

При последвалото каране до Кърджали, Драго съвсем пощуря, че се е явил без мотор и подкара, като че е със Нагоре до "Белите Брези" и надолу до разклона за Млечино вече беше постигнал същото усещане. Прибрахме се точно преди да се стъмни и точно преди напълно да сме се обезбирили. Страхотен ден.
                          Последно редактирано от Димо; 06-04-10, 19:53.
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                            При последвалото каране до Кърджали, Драго съвсем пощуря, че се е явил без мотор и подкара, като че е със Нагоре до "Белите Брези" и надолу до разклона за Млечино вече беше постигнал същото усещане.
                            Кой??АЗ??Нищо подобно аз не мога да правя такива неща и то с миниван виж ако бях с мотораааааа и без живия куфар,на който му става лошо по завоите, може биииии....
                            Последно редактирано от drago varvar; 06-04-10, 22:12.

Коментар

Димо просто е невероятен... Димо - ти си страхотен фотограф, личи ти, че си ходил на курс...

И моя скромен принос... Всъщност за мен това пътуване беше по-специално. В сряда след обед имах следния разговор с моята дъщеря Севда:
                              - Искаш ли да дойдеш с ман на пътуване по Велик ден?
                              - ДА!!!
                              - Няма да има други деца.
                              - Нищо.
                              - И ще ходим с мотора, ще издържиш ли?
                              - Да, Да, Да, Супер!!!!

Никой не си избира родителите и тя не е виновна, че когато на 25,10,2003 г. се поздравихме за навършване 3 месеца на Бебето Севда наздравицата беше "на три месеца и три хиляди километра", но за мен отдавна не е тайна, че тя е успяла да наследи страстта към мотора и пътуването, нещо което не се учи, носим си го...

Тя просто е една от нас.

И така, ден преди уговорента в Кърджали среща двете събираме багажа и вече по смрачаване заминаваме на Ваканция. Ще спим в Асеновград. Струва ми се разумно (ако изобщо има нещо разумно) да разделя пътя на две.

На другия ден хлапето ме заврънква отсутринта - кога ще тръгваме, та кога...
                              По пътя спирам да погледнем параклис отсрани в полето. Тук районът изобилства от такива.

Пристигаме в Кърджали. Естествено всички уговорки с Димо се оказват безполезни и в крайна сметка се събираме с групата в Петък, а първото истинско събитие започва в Събота - Перперикон

Голямо снимане падна :-)

И внимаване...

На връщане посещаваме Каменната сватба, където Димо (отново той) разказва изключително интересна легенда за мястото, пречупена през собствената му фантазия :-), която легенда за съжаление не ми дойде наум да запиша.
                              Направих недостоен опит за нещо подобно на следващия ден, когато щурмувахме Татул, но за съжаление разказът беше осуетен от присъствието на Севда, а аз очевидно нямам опит с клипчетата

https://htftp.offroad-bulgaria.com/M...Dimo_tatul.jpg
                              Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

След няколко часа борба в опити да кача снимките на сървъра...се отказах, та си ги качвам в снимка.бг
                                Та в петък бях решил да тръгна към 7:00, за да пристигна към 10:00, за да има повече време от деня за обикаляне, е нито тръгнах в 7, нито пристигнах в 10 , на 3 пъти се връщах да се дослагам дрехи, а и успях да объркам веднъж пътя. За сметка на това когато пристигнах някъде към 13:30-14:00 Димо ме успокои, че и те стават преди малко . Значи нищо не съм изпуснал, супер, започва се...:

Мария и Севда позират...

Димо се чуди къде са бързите бутони за настройка на исото, баланса на бялото и експозицията

По-внимателните биха могли да забележат двете "градушки" които Димо спомена в началото , а веднага след като направих тази снимка, започна да вали и се чу прословутата фраза...

И нас не ни беше чукала градушка тук, затова и продължихме да снимаме.

Подредени в събота сутринтта

Нинджааа

На конче и харесва повече

"Колега моля заповядайте при нас да слушате"

Иво се връща на мястото си с наведена глава

Я да видим какво е толкова интересно

Изглед от един от прозорците в Перперикон...заслужава си!

Този камък би-трябвало да наподобява женска глава...

Всички са се наредили и слушат лекцията

Димо се прави че снима, а всъщност се крие на сянка

Ех как искам и аз такъв голям и дълъг...обектив

"Моле не пийте от виното"

Гъбките ги видяхте вече...

Булката и младоженеца на каменната свадба

Татул

Гледка от някой от прозорците на Татул...Гледката при Перперикон ми хареса повече.

Е и тук не е лошо

И аз съм се опитал да правя портретна снимка

А тази не съм сигурен портрет ли е или макро

А тази ми е любима

Дядо Владо гледа строго и подготвя възстание..

...е той дълго време серьозен не може да издържи

Златоград

Килийното училище

Където заедно са се учили деца от всички възрасти

"Миличко искаш ли да отидем да видим какво има там?"

Колко ли остава до Дяволският мост?

Владо ги определи като 20км. корав оффроуд...Родригез на подобни пътеки им казва горски магистрали

Най-трудната част се оказа последната локва

"Видях камерите и реших да си полегна за шоуто"

"Ако не ми продадеш Априлията, се мятам надолу с главата"

"Шегувам се бе как ще си заменя Хондата за Априлия"

Моняк

Ако кравите бяха сини на бели петна, досущ като Алпите.

Това е, прекарах си страхотно в компанията на много готини хора, надявам се скоро да направим пак подобно нещо, благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X