Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Западни Родопи или 2 дни и 700км приключения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Западни Родопи или 2 дни и 700км приключения

Браво, Жоре!
    Невероятна красота по нашата земя.
    Имам си едно тефтерче, на което си записвам местата където трябва да ида някой ден.
    От тази тема също набележих точки.
    Родопите са уникални, независимо дали ще ги обхождаш по асфалт или по черно.
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

Коментар

Много красиви снимки!
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
        Благодаря на всички за хубавите думи!

За предна мисля и там да опитам с К60...
        Не мисля, че аз съм човека който да ти дава съвети, но все пак найстина опитай С K60 и отпред. Мисля, че няма да съжаляваш, или иначе казано, аз до този момент не съм съжалил и за секунда.

Иначе много ти благодаря за "отпуската" която си направих (в мислите си) благодарение на тая тема през обедната почивка. Мисля, че ако видя още един пътепис за Триград, просто няма да имам "нервите" да го прочета докрай а ще се метна на мотора и ще "отпраша" с максимум 80 км/ч натам да се насладя на гледките.
        Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
        Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Хубава разходка, чудесни снимки.
          Христос Воскресе, Честит Рожден ден и да си жив и здрав Жоро.
          Повече разходки с Африката пожелавам. Трябвало да се чуем прдварително. Нищо, че ги решаваш спонтанно нещата.
          Можеше да се вържеш и с групата в Източните Родопи и да удължиш с няколко дни радостта
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Воистина Воскресе!
            Благодаря Димо! И благодаря още веднъж на всички за хубавите думи!

За Източните Родопи много го мислих, помниш, говорихме преди повече от месец по въпроса, но нямаше как да го вмъкна в календара. Дори съкратихме разходката с един ден - трябваше на 3 май да приключим.
            От друга страна - както писах по-горе - това е повод да продължим в Родопите на изток.

Коментар

Супер разходка сте си спретнали Тези места са вълшебни! А как стои въпроса с пътя от Мугла за Девин ..дали са направели мостовете или достъпа е само от Смолян. Миналата година прекарах там 3 дена и добре , че местните ми казаха , че не може да се продължи към Девин...
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Извинявайте ,че пак ще се намеся не много по темата.За пръв път ходих в Източните Родопи(Кърджали ,Ардино,Златоград, Мадан).Останах с впечатление ,че пътищата там са по-поддържани и по-добри за мотор от Централни Родопи(Смолян,Триград през Широка Лъка, Ягодина,Доспат).Да не говорим за пътя Батак -Доспат, който не стига , че не е на 100% готов с ремонта, ами си мисля , че за мотор може и да е опасен с тия на места до 4,5 см пясъци от зимата. Правих нещо като разузнаване , че лятото с едни приятели от Литва ще караме за 5-6 дни из Родопите и се чудя къде да ходим. Западните Родопи освен през Предела другаде не съм минавал. Питането ми е за Доспат-Гоце Делчев-Катунци, че там ми е много тъмно какво да очаквам?А и отбивката за Лещен и Ковачевица в какво състояние е , че заради стачките на съседите по Великден не успях да карам на запад от Ягодина и пропуснах според много хора УНИКАЛНО КРАСИВИ места? Родопа е НАИСТИНА УНИКАЛНА ПЛАНИНА и благодаря още веднъж на Жоро , че с такива пейзажи запалва все повече хора да ходят там. Родопите наведнъж не могат да се обиколят, а и колкото и да се кара из тях май и те като Алпите НЕ ОМРЪЗВАТ.

Коментар

Варвара - Велинград е перфектен пътя.
                  Белово - Юндола стар асфалт с много кръпки.
                  Юндола - Велинград също е перфектен.
                  Велинград -Сърница - Доспат пътя е много добър.
                  Велинград - Ракитово, добър път.
                  Ракитово - курорта Цигов Чарк - Превала - местност Дъното - курорта Свети Константин - Пещера, или Пазарджик, перфектни пътища, като часта от Превала до курорт Дъното пътя е и панорамен, около яз Батак.
                  Доспат - Девин, много добър път. Към Ягодина добър асфалт, но пътя е доста тесен. Най-добре да не се ползва, когато има официални празници, защото наплива от коли и всякакви МПС-та е голям и просто ти се разваля кефа от карането. Същото важи и за Тешел - Триград.
                  Девин -Михалково перфектен път!
                  Село Сестримо - яз Белмекен - курорт Юндола асфалта е добър, освен това май е най-високият асфалтов път в България. Минава до 2200 м нмв. В момента е все още мокър, тук там със сняг, но предполагам, че след средата на май ще е о'кей.
                  Ако нещо конкретно те интересува питай.
                  Последно редактирано от ВладиЧ; 07-05-13, 20:17.
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Красива планина, страшен екипаж и мотор!Благодаря ви за споделеното!

Коментар

Това е малка част от Родопите но прекрасна. Много хубави снимки и маршрут! Трябва още !
                      Последно редактирано от aptt; 07-05-13, 20:27. Причина: 1
                      По добре късно от колкото никога .
                      Нула89781нула019

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                        А как стои въпроса с пътя от Мугла за Девин ..дали са направели мостовете или достъпа е само от Смолян.
                        От пътя Мугла - Тешел (към Девин) липсват цели 11 моста, а към момента вече имало и свлачища.
                        Иначе достъп има и от към Триград (20км), и от към Гела (м/у 20 и 25км зависи от къде минете).

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                        Питането ми е за Доспат-Гоце Делчев-Катунци, че там ми е много тъмно какво да очаквам?А и отбивката за Лещен и Ковачевица в какво състояние е
                        Пътят Доспат - Г.Делчев е в много прилично състояние, с мотора си е кеф. Проходът Папаз чаир (Попови ливади) или Г.Делчев - Катунци съм го минавал преди години, но дочух, че скоро бил ремонтиран. Този проход разделя Среден и Южен Пирин. За красотата на пейзажите смятам не е нужно да коментирам.
                        Пътят за Ковачевица също е много добър. Тук също може да вържете Ковачевица - Сърница, много приятен черен път, подходящ и за паркетно ендуро, дори и за начинаещ моторист.
                        Батак - Доспат вече е ремонтиран и е уникален за мотор.

Конкретно за пясъка - ми то в цяла България планинските пътища са проблемни за моторите пролетно време (докато дъжда не ги измие качествено от зимния пясък).

Това е, което се сещам, дано съм бил полезен.

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                        Село Сестримо - яз Белмекен - курорт Юндола асфалта е добър, освен това май е най-високият асфалтов път в България. Минава до 2200 м нмв. В момента е все още мокър, тук там със сняг, но предполагам, че след средата на май ще е о'кей.
                        В момента е със снежни преспи по 2 метра.
                        А снегът започва още от 1600м - справка 1 страница на тази тема.
                        Последно редактирано от Жоро Донечки; 07-05-13, 20:34.

Коментар

Не съм минавал лично пътя Гоце Делчев - Катунци през Папаз чаир след ремонта, но според един приятел това бил най-изпипания според евро стандарти път (след ремонта)!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Благодаря на всички за отговорите! Живот и здраве все ще навържа приятен маршрут.То където и да караш из Родопите все си е кеф!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              Не съм минавал лично пътя Гоце Делчев - Катунци през Папаз чаир след ремонта, но според един приятел това бил най-изпипания според евро стандарти път (след ремонта)!
                              Подкрепям напълно! Пътя е в перфектно състояние и предлага комбинация от завои и гледки!

Коментар

Нещо се вдъхнових от тази тема и изтупах от прахта старото Сузуки, което не бях палил 3 години - обслужих го, платих таксите и ако времето е хубаво още тази събота тръгвам към Родопите по направление София>Ихтиман>Костенец>Белово>Юндола>Велинград>Сърница>Доспат>Беглиците>Батак>Варвара.
                                Там ще преспим в някой хотел и на сутринта обратно към София. Ще съм с приятелката и нямаме никакви конкретни планове, нито пък GPS Някой ако има желание да се повози, ще се радвам! Жоро, ти!?
                                П.С. Сетих се, че 18-ти е работен ден за някои.
                                "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                                А+
                                LZ1DRZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X