Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Този път успях - Transfagarasan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Този път успях - Transfagarasan

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
    Вчера разбрах,че това замъче,е замъка от който се е хжърлила кралица Мария заради турците,които са наближавали Трансилвания.

Драго, Бойко е имал предвид тази Кралица Мария -
    Кралица Мария Румънска е родена през 1875 г. в Англия. Майка й е дъщеря на руския император Александър ІІ, а баща й Алфред е син на кралица Виктория. На 18-годишна възраст Мария се омъжва за принц Фердинанд Хохенцолерн, бъдещ крал на Румъния. Кралица Мария ражда пет деца – три дъщери и двама сина. През 1937 г. тя е простреляна от сина си Николай в стремежа си да спре свада между него и другия си син Карол. Умира в Букурещ от раната на следващата година.
    По времето, когато тя е живяла турците отдавна са били далеч от Трансилвания и чисто обективно не е имало нужда да се хвърля от където и да е, камо ли от точно това замъче.

Освен някоя друга Кралица Мария да се е метнала от цитираното замъче, само че не открихме никакви данни за подобен героизъм.

Коментар

Явно нещо не съм разбрал,извинявам се,за този замък откривам само това и нищо за въпросната Мария. http://en.wikipedia.org/wiki/Poenari_Castle
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Браво, Драго! Доста време опитвах да намеря нещо за замъка и не успях, даже името му не знаех. Не знам как си се справил, но се радвам, че най-после разбрах нещо за него

Коментар

Бреи бреи...обикаляте си и хич не ви е! браво браво
          "Като порасна" и аз ще обикалям така света (може да не е с мотор,но все пак)!

Коментар

Благодаря ви за чудесното пътуване ,което споделихте с нас . Наистина Карпатите са фантастични и примамливи .
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

Коментар

Започвам и аз да си мечтая за втори мотор...
              [COLOR=RoyalBlue][I][IMG]http://www.pro-manuals.com/images/yamaha_logo-small.gif[/IMG] [COLOR=RoyalBlue]YZ250F 2005[/COLOR][/I][/COLOR]

Коментар

Е...
                Поредното преживяване на Бойко, Вики, Митака и Ивето, чийто пътепис чета на един дъх и с усещането, че съм с тях.
                Благодаря Ви, за това че така изкусно споделяте всичко това с нас!
                Хей, давайте смело напред и напред... и с усмивки...
                Късмет...
                Последно редактирано от boiko73; 18-03-10, 00:47.
                По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

Коментар

От: До: Този път успях - Transfagarasan

На 4.06.2010 мислим да атакуваме този проход и да посетим този замък , официално прохода се отваря на 01.06. , така че ако някой има актулана информация за състоянието му нека да сподели на лични , за да не оспамваме хубавия пътепис !!!
                  Последно редактирано от Пейчо Пейчев; 29-05-10, 23:28. Причина: правописна грешка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X