Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обиколка на Арарат?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обиколка на Арарат?

Продължавам с опитите да артисам някъде сред нищото, но баба Хонда отказва да умре и всеки път геройски успява да ме върне благополучно! За това лято съм решил да посетя отново района на магичният исполин Арарат, но този път искам да го огледам от всички страни. Досега съм минавал само от запад и така стигаме до проблема - югоизточната част от обиколката минава покрай иранската граница, по нещо като прикриващ път покрай браздата, който на моменти даже минава през застави (гледано от сателит). Изглежда ми като невъзможна мисия, но все пак да попитам - някой да е минавал от там или пък да знае нещо по въпроса?
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Има път от североизток на Арарат, който води до граничен пункт на границата на Турция с Азербайджан. Означен е като главен път Е 99 на картата. Тръгва от Ъгдър. Аз от там през Ъгдър съм минавал два пъти, но не съм карал по тоя път Е 99. Пробвай го.
    Аз съм карал от Ъгдър към Догубаязит. Път, който странно защо има две означения на картата. Пак Е 99 и D 975.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Има път от североизток на Арарат, който води до граничен пункт на границата на Турция с Азербайджан. Означен е като главен път Е 99 на картата. Тръгва от Ъгдър. Аз от там през Ъгдър съм минавал два пъти, но не съм карал по тоя път Е 99. Пробвай го.
      Аз съм карал от Ъгдър към Догубаязит. Път, който странно защо има две означения на картата. Пак Е 99 и D 975.
      Да, това е пътя за обиколката от север, но аз искам да направя пълен кръг около планината и ме интересува дали мога да мина между ГКПП-тата за Азербайджан и Иран? Има път, най-вероятно черен и върви покрай браздата, минава през една застава?! (1800 н.в.) на главното било след Малък Арарат, но очаквам да е затворен за свободно преминаване - нали турците там са под обсада от кюрдите и се крият по крепостите на високото и очаквам да не са особено дружелюбни към някакви навлеци с мотори искащи да минат баш покрай браздата!
      Honda XL600LM, 1987

Коментар

Като човек дето са му вземали мотора и е прекарвал време в джипка с размисли покрай граничарски кучета, ти казвам е па пробвай го тоя път, какво толкоз може да стане
        Настане вечер — месец изгрее,
        звезди обсипят сводът небесен;
        гора зашуми, вятър повее, —
        Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• Edo
          Edo коментира
          Редактиране на коментар
          Мисля, че първо ще ме гръмнат, а после ще викат Дур! Така ще си изкарат някой ден домашен отпуск за борба с тероризма!

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ако знаеш колко съм се молил по време на караул около ГСМ да спипам некой хайдук…
          Точно по тая причина, дремело ми за горивото.

Но така и не ми върза!

То пияните и лудите Господ ги пази!

Има някакви села там зад Арарат и към тях сигурно има черни пътища, но дали може да се мине и дали, изобщо ще те пуснат да минеш от там, е голям въпрос. Пробвай пък после тука ще опишеш приключенията си...
        Там в този район се ме проверявали жандармерията на чек пунктове и то на асфалта, защото е кюрдски район, а и с Армения е там границата, която е затворена, та е малко напрегната ситуацията, около Арарат...
        От Гюрбулак (това е границата с Иран) през Догубаязит и Ъдгър и от там по Е 99 до границата с Азербайджан е почти 70-75% обиколка на Арарат. Това е асфалт. Ще има проверки на чек пунктове, но едва ли ще те върнат. Зависи от ситуацията и напрежението там в момента.
        Вече, за почти 100% обиколка на Арарат трябва да влизаш в Иран. Но да влезеш в Иран само за обиколката на Арарат не си струва. За Иран вече ще ти трябва Карнет де пасаж и виза.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
          Продължавам с опитите да артисам някъде сред нищото, но баба Хонда отказва да умре и всеки път геройски успява да ме върне благополучно! За това лято съм решил да посетя отново района на магичният исполин Арарат, но този път искам да го огледам от всички страни. Досега съм минавал само от запад и така стигаме до проблема - югоизточната част от обиколката минава покрай иранската граница, по нещо като прикриващ път покрай браздата, който на моменти даже минава през застави (гледано от сателит). Изглежда ми като невъзможна мисия, но все пак да попитам - някой да е минавал от там или пък да знае нещо по въпроса?
          Практически невъзможно според мен, освен ако не влезеш официално в Иран! Миналата година с кола пътувах от Ван до Догубаязид и на главния път ме спираха поне 3-4 пъти тежко въоръжени войници. Та не мога да си представя какво ще е на черен път до браздата!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

И жандармерията има там чек пунктове и военните от армията имат чек пунктове. Това са различни въоръжени формирования в Турция. Да не се бъркат с трафик полицията, която се интересува от МПС-тата...
            Жандармерията и армията не се интересуват точно, с какво МПС се придвижваш там, а кой си и какво правиш точно там, на това място, като проверяват паспорти, визи, и разрешителни, а не шофьорски книжки, и талони.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
              И жандармерията има там чек пунктове и военните от армията имат чек пунктове. Това са различни въоръжени формирования в Турция. Да не се бъркат с трафик полицията, която се интересува от МПС-тата...
              Жандармерията и армията не се интересуват точно, с какво МПС се придвижваш там, а кой си и какво правиш точно там, на това място, като проверяват паспорти, визи, и разрешителни, а не шофьорски книжки, и талони.
              Тъй де, аз бях с един невзрачен фиат с турски номера, под наем! Ами спираха ме, като виждаха, че на турски не мага и "мъц" да кажа махаха с ръка - "турист, турист", айде заминавай. Нито един път не ми поискаха някакви документи. Но това както писах на пътя Ван-Догубаязид!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Ясно - значи е невъзможно! Мисля преди границата с Азербайджан да тръгна към този път покрай браздата с Иран и там се вижда нещо като КПП където сигурно ще ме върнат обратно. Тогава ще мина на план Б и ще пробвам да се кача до 2800 н.в. на премката между Големият и Малкият Арарат - това ще е рекорд за мотора! После ще се прибера по черно към Ъгдър и готово!
                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X